Σχόλια

 • από dkamen πριν 4639 μέρες 3        2

  μάγκας ο δικηγόρος τους.

  • από neTpen πριν 4639 μέρες 10        2

   Πραγματικά πρόκειται για μια από τις πιο ανούσιες, θεατρικές και δικολαβίστικες κινήσεις που έχω ακούσει.

   Ακούει ο κόσμος "εξώδικο" και νομίζει κάτι έγινε. Σε δελτίο ειδήσεων μάλιστα αναφέρθηκε ότι στα εξώδικα διατυπώνεται η προειδοποίηση ότι εάν οι αποδέκτες δεν συμμορφωθούν, οι προειδοποιούντες "θα ασκήσουν ποινικές διώξεις".

   Μήνυση θα καταθέσουν (η οποία θα πέσει στο κενό, διότι η κακή πολιτική, εάν συντρέχει, δεν είναι ποινικό αδίκημα, ο δε βουλευτής δεν διώκεται για γνώμη ή ψήφο που έδωσε κατά την άσκηση των καθηκόντων του και πολύ καλώς δεν διώκεται - ζήτημα ξεχωριστό από τη βουλευτική ασυλία). Και τη μήνυση μπορούν να την καταθέσουν ασχέτως "εξωδίκου" και λοιπών πομφόλυγων. Την ποινική δίωξη την ασκεί μόνο ο Εισαγγελέας.

  • από dkamen πριν 4639 μέρες 4        1

   αν καταθέσουν μήνυση εκτός από το δικηγόρο τους γίνεται μάγκας και το κράτος, τώρα με τα καινούρια παράβολα για μηνύσεις.

 • από ad1951 πριν 4639 μέρες 7       

  Δεν είναι και τόσο ανούσια η κίνηση. Παρόλο που νομικά δεν στέκει, είναι μια απόπειρα να ποινικοποιηθεί η ψήφος -- αρχή φασισμού δηλαδή.

  • από ermippos πριν 4639 μέρες 6       

   αδ1951

   Δεν νομίζω πως θα πρέπει να το δούμε το ζήτημα συνωμοσιολογικά. Από άποψη πρόθεσης ασφαλώς και άσχετα από το γεγονός ότι η προσπάθεια πειθαναγκασμού όντως είναι προοίμιο φασιστικής διολίσθησης. Καλώς ή κακώς υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι πιστεύουν ότι πολλά από αυτά που γίνονται είναι εγκλήματα κατά του έθνους, της πατρίδας, της ιστορίας, της τιμημένης φυλής μας κ.λ.π. Και το πιστεύουν άδολα και βαθιά. Γιαυτό και η κίνηση δεν συνιστά απόπειρα αλλά εκδήλωση φρονήματος στα πλαίσια ενός ακάθεκτα επελαύνοντος λαϊκισμού.

   Και δεν είναι καθόλου ψέμα ότι οι παραλήπτες των εξωδίκων δίνουν λαβή για όσα συμβαίνουν. Έξω κλαίγονται για τα μέτρα που λαμβάνονται ώστε να παραμείνουν αρεστοί και από μέσα τα ψηφίζουν. Κανείς τους δεν δίνει στον κόσμο την αίσθηση ότι ψηφίζει όπως θέλει το σύνταγμα, κατά συνείδηση δηλαδή. Αντίθετα δείχνουν να εκτελούν εντολές, πράγμα το οποίο αυξάνει την δυσπιστία του κόσμου και ενισχύει τις λαϊκιστικές συνωμοσιολογικές ερμηνείες που από μόνες και ανεπαισθήτως οδηγούν στον φασισμό.

   Το ζήτημα της έλλειψης συνείδησης και τυφλής υποταγής σε αποφάσεις άλλων (καραμπινάτη παράβαση καθήκοντος κατά το σύνταγμα) είναι πιο φανερό στην ΝΔ άσχετα αν αυτή την στιγμή οι απόψεις της συμπλέουν επιφανειακά και γενικόλογα με αυτές των αγανακτισμένων μέσω του αφελούς αντιμνημονιακού λόγου. Και αυτό διότι στο ΠΑΣΟΚ ακούγονται τουλάχιστον και κανα δυό φωνές για την τιμή των όπλων. Στην ΝΔ οι βουλευτές παρουσιάζονται ως πρόβατα στο μαντρί αφού η ψήφος τους αποφασίζεται αποκλειστικά από το ιερατείο των σχεδόν άγνωστων στην κοινή γνώμη Σαμαρικών συμβούλων. Και κανένας δεν κάνει προσπάθεια να το κρύψει. Αντίθετα το διαφημίζουν δεξιά αριστερά ως ένδειξη στιβαρής ηγεσίας του Αντώνη στην οποία ουδείς τολμά να αντιπαρατεθεί.

   Φτάσαμε εδώ που φτάσαμε επειδή απορρίψαμε τους θεσμούς και επιλέξαμε σωτήρες. Τώρα αντί να ευθυγραμμισθούμε με τα πρότυπα των δυτικών δημοκρατιών αποκλίνουμε ακόμη περισσότερο. Αυξάνουμε τις δόσεις του δηλητηρίου υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο τους ήδη κουρελιασμένους θεσμούς προς όφελος της εξουσίας των φωτισμένων που θα μας κυβερνήσουν με τις εμπνευσμένες αποφάσεις τους. Τόσο καταλαβαίνουμε τόσο κανουμε.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση