Αναποφάσιστοι 2007: ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ

Εξαιρετική ανάλυση για το τι πραγματικά σημαίνει και συβαίνει αν κάποιος ψηφίσει Λευκό ή Άκυρο.
"Μη δώσετε κι άλλη ευκαιρία στους ανεπάγγελτους, με μόνο προσόν το όνομα του πατέρα ή του θείου τους, να σας εκμεταλλευτούν για άλλη μια φορά, για να ικανοποιήσουν τους χρηματοδότες και τους φίλους τους."

Σχόλια

 • από MadNihilist πριν 5936 μέρες 0

  Just a minute... Αυτές η πρωτοβουλίες του 'όχι στα δυο μεγάλα κόμματα' που ανθούν αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο είναι ολίγον παπαρρηγίστικες... Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει το association "Aναποφάσιστοι 2007". Οι αναποφάσιστοι δεν στέκονται όλοι μαζί στην άκρη παίζοντας αμπεμπαμπλόμ με τα ψηφοδέλτια. Υπάρχουν αναποφάσιστοι που δεν μπορούν να αποφασίσουν ανάμεσα από ΝΔ και ΛΑΟΣ και αναποφάσιστοι που δεν μπορούν να αποφασίσουν ανάμεσα από ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμό πχ Υπάρχουν κι αναποφάσιστοι που με το ζόρι ξέρουν ποια κόμματα κατεβαίνουν και γι αυτό δεν μπορούν να αποφασίσουν. Με ποια λογική τους βάζουμε όλους αυτούς στο ίδιο καζάνι και τους δίνουμε οδηγίες - *γραμμή* δηλαδή με άρωμα Περισσού. Έλεος!!!

 • από philos πριν 5936 μέρες 0

  Εκτός του ΚΚΕ, υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, Παπαθεμελής, Φιλελευθερη Συμμαχία, Οικολόγοι-Πράσινοι, Λεβέντης, ΜΛ-ΚΚΕ και ένα σωρό άλλοι σχηματισμοί. 30 χρόνια τώρα είδες να προβάλλονται όλοι αυτοι όπως προβάλλονται τα 2 μεγάλα κόμματα εξουσίας? Εγώ θέλω να πιστεύω ότι ήρθε η ώρα τους. Αν όχι ακόμη να εκπροσωπηθουν στην Βουλή μιας και η κοινωνία τα γνωρίζει ελάχιστα ειδικά τα μικρά κόμματα για να τα εμπιστευθεί, αλλά τουλάχιστον να ακουστεί και μία άλλη γνώμη. Η οποία γνώμη δεν βλέπω που έχει λάθος επιχειρήματα. Και αν έχει πολύ ευχαρίστως να τοποθετηθείς και να αναπτύξεις τα δικά σου επιχειρήματα στο ίδιο το blog. Για να έχει σκαρφιστεί η Παπαρήγα κάτι τέτοιο δεν το νομίζω. Είναι καιρός να κάνουμε σοβαρό διάλογο όλοι μας και όχι να συνεχίζουμε τις συνωμοσιολογίες. Να κοιτάξουμε τι πραγματικά θέλουμε από αυτους που εκλέγουμε και αν το έχουμε πετύχει με την ψήφο μας τόσα χρόνια. Αν όχι, δεν θα πρέπει να δοκιμάσουμε και διαφορετικά ή καινούρια προϊόντα?

 • από MadNihilist πριν 5936 μέρες 0

  Α. Το "Όχι στα δύο μεγάλα κόμματα ....πάμε να δοκιμάσουμε τα μικρά και καινούργια" δεν είναι πολιτική θέση και δεν αποτελεί βάση για σοβαρό διάλογο. (Και παρεμπτόντως καινούργιο κόμμα είναι μόνο η ΦΙΣ. Ολα τα υπόλοιπα μόνον καιρνούργια δεν θα μπορούσα να τα χαρακτηρίσω. Τα γνωρίζουμε από την καλή και από την ανάποδη, ακόμα και τα δίδυμα ΚΚΕ(μ-λ), (μ-λ) ΚΚΕ they are as old as they come.) Β. Είναι διαφορετικό ένα κόμμα (πχ. το ΚΚΕ, Η ΦΙΣ ή το ΛΑΟΣ ) να λέει "Αντισταθείτε στο δικομματισμό ψηφίστε ΕΜΑΣ επειδή έχουμε πρόγραμμα ή είμαστε ωραίοι τέλος πάντων." Το να ξεκινούν όμως αυτές οι απολιτικ καμπάνιες "Ψηφίστε μικρό κόμμα ό,τι νάναι" είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ για τη δημοκρατία για πολλούς λόγους (που δεν έχει νόημα να αναλύσουμε εδώ). Ο 'εκλογικότερος' των οποίων όμως αφορά το ότι, όπως δείχνουν τα πράγματα, το μικρό κόμμα που πιθανότατα θα βρεθεί σε ένα βιώσιμο σχήμα κυβέρνησης συνεργασίας είναι το ΛΑΟΣ. Θέλετε πραγματικά το ΛΑΟΣ την κυβέρνηση; Θέλετε παραπανω εθνικισμό, ξενοφοβία, απέλαση των παράνομων μεταναστών, εκτοπήσεις των Ρομά, αντισημιτισμό, νέα ελληνο-ορθόδοξα βιβλία ιστορίας.... Είναι σοβαρότητα αυτό; Δεν καταλαβαίνω.

  • από yorgos πριν 5935 μέρες 0

   Σύμφωνώ με το Β. Δεν πιστεύω όμως ότι θα δούμε κυβέρνηση ΝΔ - ΛΑΟΣ. Δεν είναι τόσο ανόητοι στη Ρηγίλλης.

 • από oldboy πριν 5935 μέρες 0

  Eγώ πάλι, αγαπητέ MadNihilist, θεωρώ πως επικίνδυνο για τη δημοκρατία είναι το αντίθετο, θεωρώ πως επικίνδυνο για τη δημοκρατία είναι το να μη κλονίζεται ποτέ και με τίποτα, ακόμη και την επόμενη μιας μεγάλης καταστροφής, ένα σύστημα δύο κομμάτων με εντελώς παρόμοιες βασικές πολιτικές γραμμές, με στελεχιακό δυναμικό που δεν ανανεώνεται κι όταν ανανεώνεται ανανεώνεται είτε με «λαμπερά ονόματα» είτε κληρονομικώ δικαίω. Ωραία λοιπόν να μην είναι το ΛΑΟΣ στην Κυβέρνηση, καταστραφήκαμε αν είναι το ΛΑΟΣ στην Κυβέρνηση, λες και τώρα που δεν είναι δεν είναι η Μπακογιάννη αυτή που μιλά για ασύμμετρες απειλές και αναρχικούς λες και τώρα που δεν είναι ο Υπουργός Δημοσίας Τάξης είναι κάποιος άλλος από τον συγκεκριμένο Πολύδωρα με το συγκεκριμένο βίο και πολιτεία.

  • από MadNihilist πριν 5935 μέρες 0

   Παρερμηνεία old boy. Δεν εκφράστηκα υπέρ του δικομματισμού (χτυπάς ανοιχτές πόρτες). Εκφράστηκα εναντίον των απολιτίκ εκστρατειών εναντίον του δικομματισμού. Αυτό και μόνον ονόμασα *επικίνδυνο* για την δημοκρατία. Η απολιτίκ ψήφος διαμαρτυρίας σε ένα τυχαίο μικρό κόμμα δεν είναι στην ουσία καθόλου ευγενέστερη από την ψήφο στον κουμπάρο, σε αυτόν που μας υποσχέθηκε ρουσφέτι ή σε αυτόν που ψηφίζουμε συνήθως. Και τα δυο φαινόμενα διαβρώνουν τη δημοκρατία. Απλώς το πρώτο είναι περισσότερο cool στις μέρες μας.

 • από oldboy πριν 5935 μέρες 0

  Aκόμη κι αν είναι σε ένα βαθμό υποκειμενικά απολιτίκ, αντικειμενικά δεν είναι απολιτίκ. Αν το 85% γινόταν 75% για όποιο λόγο κι αν γινόταν θα τάραζε τα νερά. Διαφωνώ επίσης ότι η ψήφος διαμαρτυρίας σε ένα τυχαίο μικρό κόμμα δεν είναι στην ουσία καθόλου ευγενέστερη από την άλλη. Κατά τη γνώμη μου είναι. Οκ, μπορεί παράλληλα να είναι και περισσότερο κουλ :)

  • από MadNihilist πριν 5935 μέρες 0

   Δεν είναι ιδιαίτερα υπέυθυνο μετά από αυτά συνέβησαν την τελευταία εβδομάδα να θέτουμε ως πολιτική προτεραιότητα το τάραγμα των νερών. Η μόνη προτεραιότητα αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να είναι να φύγει αυτή η κυβέρνηση. Και (με τον κίνδυνο να με ερωτευθεί κάποιος περαστικός πασόκος ή εναλλακτικά να μου σπάσει το κεφάλι κανένας θερμοκέφαλος κνίτης) τολμώ να πώ ότι αν βάλουμε από τη μια μερά της ζυγαριάς το ολοκαύτωμα του φετεινού Αυγούστου για την ΝΔ (μόνον αυτό ... ούτε ομόλογα, ούτε τίποτα άλλο) και από την άλλη μεριά όλα όσα κατά καιρούς ονομάστηκαν, καλώς ή κακώς, "εγκλήματα" των κυβερνήσεων Σημίτη η ζυγαριά θα γείρει δραματικά προς τη μεριά της ΝΔ. Το έγραψα και χθες ο ΣΥΝ και το ΠΑΣΟΚ ως τα δυο (στοιχειωδώς) λογικά κόμματα της αντιπολίτευσης θα έπρεπε να κόψουν το κεφάλι τους να τα βρούνε. Θα ήθελα πολύ να τους κλείσουμε σε ένα δωμάτιο και να μην τους αφήσουμε να βγουν παρά μόνο όταν θα έχουν ένα σχέδιο για το πώς θα μας απαλλάξουν από αυτήν την κυβέρνηση.

 • από Novalis πριν 5935 μέρες 0

  Quote MadNihilist: «τολμώ να πώ ότι αν βάλουμε από τη μια μερά της ζυγαριάς το ολοκαύτωμα του φετεινού Αυγούστου για την ΝΔ (μόνον αυτό... ούτε ομόλογα, ούτε τίποτα άλλο) και από την άλλη μεριά όλα όσα κατά καιρούς ονομάστηκαν, καλώς ή κακώς, "εγκλήματα" των κυβερνήσεων Σημίτη η ζυγαριά θα γείρει δραματικά προς τη μεριά της ΝΔ». Αυτό ισχύει αν πιστεύεις πως ο κρατικός μηχανισμός δεν διεφθάρη καθόλου, ή διεφθάρη πολύ λιγότερο, κατά την διακυβέρνήση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Δλδ, πριν τριάμισι χρόνια τα πράγματα ήταν κομπλέ; Is that really the case?

  • από MadNihilist πριν 5935 μέρες 0

   Για να διαφθαρεί κάτι πρέπει να υπήρξε κάποτε ακέραιο. Δεν νομίζω ότι σε καμμιά εποχή, μακρυνή ή προσφατη το ελληνικό κράτος χαρακτηριζόταν από ακεραιότητα και έλλειψη διαφθοράς. For the sake of comparison λοιπόν προϋπέθεσα παρόμοιες συνθήκες στον κρατικο μηχανισμό τότε (98-04) και τώρα (04 - σήμερα). Με βάση λοιπόν αυτές τις συνθήκες και διοικητικές δυσκολίες, ποιος διαχειρίστηκε καλύτερα τα χρήματα του Έλληνα φοροφούμενου, ποια κυβέρνηση προστάτεψε ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ καλύτερα την ασφάλεια των πολιτών, την προσωπική τους περιουσία, τα εθνικά assets, το περιβάλλον; Το αποτέλεσμα μιας βαθμολογίας θα ήταν ίσως ένα πενιχρό 2/10 για το ΠΑΣΟΚ και 1/10 για την ΝΔ αλλά όπως γράφει σήμερα ο Μανδραβέλης (είναι στα δημοφιλή) "Ακόμη κι αν οι καλύτεροι των πολιτικών είναι χειρότεροι των δικών μας προσδοκιών, δεν σημαίνει ότι δεν ιεραρχούνται ως καλύτεροι και χειρότεροι." Από κει και πέρα, κάποια από τα αίτια του για το απαράδεκτα χαμηλό performence των πολιτκών (κάποια επαναλαμβάνω, όχι όλα) ας τα αναζητήσουμε και στην δική μας αδιαφορία ως πολίτες. Η δημόσια σφαίρα συρρικνώνεται και η δημοκρατία αποδυναμώνεται όταν οι πολίτες (κυρίως η αστική τάξη) χάνουν το ενδιαφέρον τους για τα κοινά και τους απορροφά ο κατανωλωτισμός.

 • από Rodia πριν 5935 μέρες 0

  Τέτοιους λογαριασμούς κάνουμε κάθε φορά λίγο πριν τις εκλογές και μετά τραβάμε τις κοτσίδες μας -αν έχουμε! Δεν ξέρουμε να ψηφίζουμε σύμφωνα με τη συνείδησή μας, δεν την ακούμε μάλλον και κάνουμε υπολογισμούς του τύπου «θα ψηφίσω αυτό για να μη βγει το άλλο» ή βασιζόμαστε στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ΓΙΑ ΝΑ ρίξουμε το κουκκί και να βρεθούμε στις γραμμές των πανηγυριστών της μετεκλογικής βραδιάς. Ψηφίζω -τα τελευταία 20 χρόνια περίπου- σύμφωνα με τη συνείδησή μου, με το ΤΙ ΘΕΛΩ πραγματικά και νιώθω πανάλαφρα όταν φεύγω από το παραβάν. Οχι το ίδιο κόμμα αναγκαστικά -πάντως, κανένα από όσα έχω ψηφίσει μέχρι τώρα δεν έχει εκλεγεί και αυτό δεν με αποθαρρύνει. Δεν με ενδιαφέρει η «νίκη» αλλά η εκπροσώπηση. Να με εκπροσωπεύει στη Βουλή ένας τουλάχιστον άνθρωπος που σκέφτεται περίπου σαν και μένα για τον τόπο, τον άνθρωπο, το περιβάλλον, κλπ κλπ Α! και δεν μου αρέσει καθόλου να επιρρεάζω (επιρροές φυσικά δεν δέχομαι, αυτονόητο, ε!) εκτός από το να προτρέπω τους πολίτες να ασκούν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ τους -ωραία, είναι και καθήκον, αλλά προτιμώ τα δικαιώματα από τα καθήκοντα!:-Ρ

 • από philos πριν 5935 μέρες 0

  πες τα βρε Ροδιά.... Και επειδη συνηθίζουμε να λέμε όλοι ότι να υπάρχουν και καλοι πολιτευτές στα δύο μεγάλα κόμματα και να μην τους βαζουμε όλους στο ίδιο σακι, θα ήθελα πολύ κάποιος να μου ονομάσει 5 έστω ονόματα.

  • από Rodia πριν 5935 μέρες 0

   Ξέρεις, φίλε, η εξουσία διαφθείρει. Είχε δίκιο ο Αριστοτέλης που το είπε. Εξω από το χορό, πολλά τραγούδια λέμε, σωστό κι αυτό. Αν πάντως υπήρχε μια διάταξη που να απαγορεύει να εκλέγονται κόμματα και βουλευτές σε δυο συνεχόμενες 4ετίες, ίσως θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Ποιος όμως θα (πρότεινε και θα) ψήφιζε μια τέτοια διάταξη; Οποιος πιάσει το κουτάλι, πολύ δύσκολα το αφήνει: κολλάει το άτιμο! Δυστυχώς, έχω δει ανθρώπους που γνωρίζω από τα γεννοφάσκια τους -που λένε- να γίνονται ανάλγητα τέρατα ναρκισσισμού. Το ότι νοιάζονται για το λαό, είναι η μεγαλύτερη μπαρούφα. Νοιάζονται μέχρι να εκλεγούν, άντε και για 2-3 χρονάκια παραπέρα. Μετά, μπαίνουν στο γκεζί και ακολουθούν το ρεύμα. Για τούτο λέω να μπει και κάνας φρέσκος, μπας και κάνει κάτι (έστω μια πρόταση) πριν φθαρεί. ..λάβε υπόψη ότι αν ήμουν του κους κους θα μπορούσα να "θάψω" πάνω από το 1/5 των 300..


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση