Αναφορά στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η σύζυγος Στουρνάρα — ΣΚΑΪ

ζητώντας να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες για την άδικη και παράνομη καταδίωξη της και την εισβολή στα γραφεία της εταιρείας της

Σχόλια

 • από akindynos πριν 2610 μέρες 1       

  σύνδεση με τα προηγούμενα

  «Η εταιρεία παρέδωσε στο ανώτερο κλιμάκιο ό,τι στοιχείο ζητήθηκε και η εκπρόσωπος της, κυρία Λίνα Νικολοπούλου, συνεργάσθηκε πλήρως με τους διενεργήσαντες τον έλεγχο»

  Κυρία Νικολοπούλου, ισχυρίζεται η Καλαμαριά ότι είχε την καλή διάθεση με το πρόβλημα που προέκυψε και με την παρουσία ενός επόπτη να γίνει. Όμως ο Εδεσσαϊκός ήθελε να τηρηθεί ο κανόνας με την παρουσία των δύο και την κλήρωση, έτσι λοιπόν δεν έγινε το ματς


  • από th.alys πριν 2610 μέρες 1       

   Συνεργάζεσαι στον έλεγχο και μηνύεις για παράνομη καταδίωξη. Αν αντισταθείς στον έλεγχο τους δίνεις αφορμή να σε διασύρουν μέσω των πληρωμένων λογαριασμών στο τουίτερ και των δημοσιογράφων-τσοπανόσκυλών.

   Απλό είναι, δε θέλει πολύ κλικ κλικ.

  • από akindynos πριν 2609 μέρες 1       

   Όταν με καθυστερηση Ραν Ταν Πλαν θυμάσαι ότι "συνεργάστηκες πλήρως" με άτομα με πολιτική περιβολή που σου συστήθηκαν ως αστυνομικοί και αρνήθηκαν να σου επιδείξουν υπηρεσιακή ταυτότητα, κι αυτοί συνοδεύονταν από έναν κατά την κρίση σου υποτιθέμενο εισαγγελέα, θα έλεγα ότι η πιθανότητα τα προσδοκώμενα κεράσια να χωράνε σε δαχτυλήθρα είναι μάλλον μεγάλη.

  • από th.alys πριν 2608 μέρες 1       

   Η έρευνα έγινε στις 15/9. Στις 16/9 ο συνήγορος της Νικολοπούλου μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM δήλωνε (αντιγράφω από δω)

   "«έγινε ένα σόου, με σοβαρές δικονομικές αταξίες». Εξήγησε ότι η υπόθεση για το ΚΕΕΛΠΝΟ εκκρεμεί σε τακτικό ανακριτή διαφθοράς και πως «η δικονομία λέει ότι όταν υπάρχει εκκρεμής δικογραφία σε ειδικό ανακριτή, δεν μπορεί να γίνει καμία άλλη ενέργεια από κανέναν, παρά μόνο από τον ανακριτή ο οποίος χειρίζεται την υπόθεση». Πρόσθεσε ότι η έφοδος «δεν έγινε με παραγγελία του συγκεκριμένου ανακριτή» και όταν «υπάρχουν δικονομικές αταξίες, το μυαλό πάει σε σκοπιμότητες». Το δεύτερο σημείο, στο οποίο εστίασε, ήταν ότι «δεν επέδειξαν υπηρεσιακές ταυτότητες, ούτε το κλιμάκιο της αστυνομίας, ούτε ο εισαγγελέας», αλλά «παρουσίασαν ένα ανεπικύρωτο φωτοτυπικό αντίγραφο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών». "

   Άρα δεν θυμήθηκε τις καταγγελίες με καθυστέρηση κανείς. Επίσης, δεν ειπώθηκε ότι ο εισαγγελέας δεν επέδειξε ταυτότητα, μόνο ότι δεν ήταν αυτός που είχε την αρμοδιότητα να διατάξει την έρευνα. Αυτό που ισχυρίζονται είναι ότι κάποιος στην εισαγγελία υπερέβη τις αρμοδιότητες του και φώναξε τα κανάλια, όλως τυχαίως την μέρα που ο άντρας της Νικολοπούλου έριχνε άκυρο στην διοίκηση που ήθελε να εγκαταστήσει η κυβέρνηση στην Αττικής.

  • από akindynos πριν 2608 μέρες 1       

   Από τη σελίδα 3 της αναφοράς της Νικολοπούλου, όπως την επισυνάπτει ο Σκάι.

   Τις πρωινές ώρες της 15-9-2016, ήτοι δηλαδή την αμέσως επομένη ημέρα από της επιδόσεως της εξωδίκου προσκλήσεως εις τον ανωτέρω, έκπληκτη εδέχθην στην έδρα της επιχειρήσεώς μου, στην οδό Μάρκου Μπότσαρη αριθμ. 10 Κηφισιά, επίσκεψη από ομάδα ατόμων, τα οποία μου συστήθηκαν ως αστυνομικοί, και τα οποία έφεραν πολιτική περιβολή και χωρίς να μου επιδείξουν κάποια υπηρεσιακή ταυτότητα, εισήλθαν στην έδρα της επιχειρήσεως, η οποία σημειωτέον ευρίσκεται σε μονοκατοικία στον πρώτο όροφο, επί της οδού Μάρκου Μπότσαρη αριθμ. 10 κειμένου ακινήτου, και οι οποίοι παρέμειναν εκεί από τις 09:30 το πρωί μέχρι και τις 19:30 το βράδυ της ιδίας ημέρας. Ο αστυνομικός υπηρεσίας μου έδειξε μια φωτοτυπία εγγράφου, που δεν έφερε επίσημη υπογραφή, για το οποίο δεν επέτρεψε να βγάλω αντίγραφο, ισχυριζόμενος ότι το έγγραφο ήταν για τον ίδιο και όχι για μένα. Η φωτοτυπία συτή ισχυρίστηκε ότι ήταν η επίσημη παραγγελία για να ψάξουν τα γραφεία της εταιρείας μου στο πλαίσιο έρευνας για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Μεταξύ αυτών υπήρχε και ένας κύριος, ο οποίος και χωρίς να αναφέρει καν το όνομά του, συστήθηκε ως εισαγγελεύς. Επίσης, ο υποτιθέμενος εισαγγελέας αρνήθηκε να μου δείξει την υπηρεσιακή του ταυτότητα ισχυριζόμενος ότι «δεν υποχρεούται». Όταν μάλιστα τον ρώτησα «γιατί δεν μου λέτε το όνομά σας;» απάντησε ειρωνικά «Εγώ σας ρωτάω το όνομά σας;».

  • από th.alys πριν 2607 μέρες 1       

   Άρα δεν είχαμε καταγγελία με καθυστέρηση Ραντανπλαν. Επεδείχθη χαρτί αμφιβόλου προελεύσεως και αξίας, αλλά κάτι επεδείχθη. Το σημαντικότερο, που δεν αναφέρεις, είναι ότι ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΞΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ. Ποιος είχε συμφέρον να βγει στον Τύπο η έρευνα την συγκεκριμένη ημέρα; Νιάου νιάου κάνει, αλλά στην χώρα που τόνοι ηρωίνης πάνε βαρκάδα μόνοι τους, ποιος ξέρει, μπορεί να ήταν κάνας σκύλος που μάθαινε ξένες γλώσσες.

   Τώρα όποιος έχει υποστεί αστυνομικό έλεγχο ξέρει ότι εκείνη την ώρα συνεργάζεσαι με σχεδόν ό,τι σου πουν γιατί σε αντίθετη περίπτωση θα σου φορτώσουν κατηγορίες από το πουθενά. Όπως επίσης όποιος έχει υποστεί έλεγχο ξέρει ότι οι αστυνομικοί κατά σύστημα (και παράνομα; δεν ξέρω) δεν δίνουν τα ονόματα τους. Έχω δει με τα μάτια μου να θεωρούν απόπειρα εκφοβισμού τους το να σημειώσεις τα νουμερα στις στολές τους. Οπότε κάλμα λίγο με τους ραντανπλαν και τα κεράσια.

  • από akindynos πριν 2607 μέρες 1       

   Θα συμφωνήσω μαζί σε ότι αφορά την ψυχολογία και την (αν) ετοιμότητα αυτού που δέχεται έναν αιφνιδιαστικό έλεγχο, αν αναφέρεσαι στο αγαπημένο παροιμιώδες ζευγάρι του Γιάννη και της Μαρίας όταν είναι καβάλα σε παπί με κομένη εξάτμηση, χωρίς ασφάλεια και ενδεχομένως μερικά στριφτά στην κατοχή τους.

   Φευ, το clout της Νικολοπούλου είναι 5-6 τάξεις μεγέθους μεγαλύτερο, και αν μη τι άλλο στις δέκα ώρες που λέει ότι παρέμειναν οι αστυνομικοί στην επιχείρηση είχε αρκετό χρόνο να βάλει σε μια τάξη τις σκέψεις της και να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο της.

   Εκτός κι αν της απαγόρευσαν την επικοινωνία με τον έξω κόσμο.

   Πάντως αν συνέβησαν όπως τα λέει, θα μπορούσε κι εμείς οι δύο (κρίσιμη λεπτομέρεια, αφού προηγουμένως είχαμε συνεννοηθεί ποιος θα κάνει τον εισαγγελέα και ποιος τον αστυνομικό) να πάμε σε μια επιχείρηση και να φύγουμε με το λογιστήριο σε ένα στικ.

  • από akindynos πριν 2606 μέρες       

   λάθος κρέμασμα

 • από th.alys πριν 2607 μέρες 2       

  Αν φοράγαμε στολές αστυνομικών κι είχαμε και 4-5 φίλους στα σημαντικότερα ΜΜΕ της χώρας να βγάλουν πρώτη είδηση της στιγμής ότι της κάνουμε έλεγχο, ναι.

  Να σου θυμίσω ότι και το καλοκαίρι του 15 ήσουν κάθετος ότι η Κουναλάκη έβγαζε από το μυαλό της τα περί σχεδίου Β που μαρτύρησε ο Βαρουφάκης στα φαντς, αλλά στο τέλος όλα επιβεβαιώθηκαν, θα συνιστούσα υπομονή μέχρι να δούμε τι ακριβώς έγινε. Ας πούμε η εισαγγελία ως τώρα *δεν* έχει διαψεύσει ότι έγινε έλεγχος.

  • από akindynos πριν 2606 μέρες 1       

   Η επιφύλαξή μου δεν αφορούσε τον αν η Κουνάλακη έβγαζε πράγματα από το μυαλό της, αλλά τι έλεγχο είχε επί των πραγμάτων που δημοσίευσε. Δηλαδή αν διέθετε τηχογράφηση ή απομαγνητοφώνηση του συνόλου ή μέρους αυτών που είπε ο Βαρουφάκης και αν τα είχε θέσει υπόψη κάποιου ειδικού. Και η επιφύλαξη ήταν βάσιμη, τη στιγμή εκείνη, γιατί τα περί "υποκλοπής των ΑΦΜ" δεν έστεκαν.

   Θα ήμουνα άξιος ψόγου αν μετά τις διευκρινίσεις, από τον Σπινέλλη, έλεγα "ναι, αλλά αρχικά γράφτηκε εκείνο".

   Στα τωρινά, το ότι στην πρώτη ανακοίνωση η Νικολοπούλου αναφέρει ότι συνεργάστηκε πλήρως με αυτούς που στη δεύτερη ανακοίνωση λίγο-πολύ λέει ότι μπορεί και να μην ήταν αστυνομικοί και εισαγγελέας, όλο αυτό είναι γεγονός που μπορεί να επαληθευτεί ανεξάρτητα από ποιος το επικαλείται, και δεν επηρεάζεται από το αν μεταγενέστερα αποδειχτεί ότι τα όσα καταμαρτυρεί στη δεύτερη ανακοίνωση όντως συνέβησαν.

  • από th.alys πριν 2606 μέρες 2       

   Ας σου θυμίσω λοιπόν ακριβώς ποιες ήταν οι αντιρρήσεις σου:

   "Δηλαδή στις 16 Ιουλίου υπήρχαν επενδυτές και στελέχη διεθνών hedge funds που δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν από το να ακούνε το Βαρουφάκη να διηγείται ιστορίες από τον πόλεμο (που δεν έγινε).

   Και το περιεχόμενο (πρωτογενές; επεξεργασμένο; απομαγνητοφωνημένο;) καταλήγει σε μια δημοσιογράφο που το βασικό ρεπορτάζ της είναι τα ελληνογερμανικά, συν άρθρα γνώμης κυρίως για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

   Η οποία πουθενά δεν αναφέρει ότι απευθύνθηκε σε κάποιο ειδικό, αν επιχείρησε οποιαδήποτε διασταύρωση."

   Εμένα μου φαίνεται ότι αμφισβήτησες και την αξιοπιστία του ρεπορτάζ (Ιούλη μήνα, ποιος άκουγε τον Γιάνη και τι σχέση έχει η Κουναλάκη με το θέμα), όχι μόνο τα τεχνικά ζητήματα.

   Στα φετινά, επαναλαμβάνω ότι 1) ήταν είδηση σε όλα τα ΜΜΕ ότι γίνεται έλεγχος στη γυναίκα του Στουρνάρα. Η Νικολοπούλου λέει ότι την είδηση δεν την έδωσε η ίδια, άρα δεν ήταν περαστικοί οι ελεγκτές. 2) Η εισαγγελία δεν έχει διαψεύσει ως τώρα τον έλεγχο. Τεκμαίρεται ότι αυτός όντως έγινε. 3) Ο συνήγορος της Νικολοπούλου ισχυρίζεται ότι ο έλεγχος διατάχτηκε από αναρμόδιο δικαστικό λειτουργό. 4) Είναι συχνή πρακτική των αστυνομικών να μην επιδεικνύουν ταυτότητες όταν δεν θέλουν (δηλαδή σχεδόν πάντα). 5) Την μέρα του ελέγχου η ΤτΕ έριχνε άκυρο στην τράπεζα-πυλώνα του κυβερνητικού σχεδίου για το παράλληλο τραπεζικό σύστημα. 6) Έχει ήδη διαψευσθεί ο ισχυρισμός σου περί καθυστερημένης καταγγελίας (δεν επηρεάζει τα υπόλοιπα αυτό, αλλά ας το σημειώσουμε).

   Από τα 1-5 εγώ λέω ότι και έλεγχος διατάχτηκε και υπάρχει καλή πιθανότητα ύπαρξης δικονομικών ατασθαλιών.

   Ας δούμε ποιος θα κερδίσει αυτόν τον γύρο προβλέψεων.

  • από akindynos πριν 2605 μέρες 3       

   Με αδικείς, αλλά δεν πειράζει. Μόνο με την κακοπροαίρετη κριτική γινόμαστε καλύτεροι.

   Δες τι πρόσεξα τώρα, χάρη σε σένα.

   Μου γράφεις παραπάνω

   Το σημαντικότερο, που δεν αναφέρεις, είναι ότι ΚΑΠΟΙΟΣ ΦΩΝΑΞΕ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

   Ας δούμε τι λέει σχετικά η Νικολοπούλου

   Σύντομα μετά από την άφιξη των ανωτέρω φερομένων ως αστυνομικών οργάνων και εισαγγελέως εις την έδρα της επιχειρήσεώς μου και έξωθι ακριβώς αυτής εις την απέναντι πλευρά του πεζοδρομίου, και δη σε θέση ώστε να έχουν πλήρη θέαση του εσωτερικού του διαμερίσματος ένθα εδρεύει η επιχείρησή μου, και οι μπαλκονόπορτες του οποίου έχουν μεγάλες γυάλινες επιφάνειες, ετοποθετήθηκαν κάμερες τηλεοπτικών συνεργείων και πλήθος ατόμων προφανώς δημοσιογράφων, ενώ ως με πληροφόρησαν γνωστοί μου στην ιστοσελίδα του Βαξεβάνη αναρτήθηκε η είδηση πως εκείνη την στιγμή γινόταν «έφοδος» εισαγγελέα διαφθοράς και της αστυνομίας στην «οικία» δήθεν του «ζεύγους Στουρνάρα».

   Σύντομα μετά την άφιξη των φερόμενων λοιπόν εμφανίστηκαν τα κανάλια.

   Πότε αφίχθηκαν οι φερόμενοι; Στις 09:30 λέει η Νικολοπούλου.

   Συντόμα λοπόν μετά τις 09:30 τα κανάλια ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΦΩΝΑΞΕ ήταν έξω από τα γραφεία, σύμφωνα με την αυτόπτη μάρτυρα Νικολοπούλου πάντα.

   Το σύντομα είναι κάπως ελαστικό προσδιορισμός αλλά πιστεύω συμφωνήσουμε πως όσο γενναιόδωρα κι αν οριστεί δεν μπορεί να είναι περισσότερο από 1-2 ώρες.

   Ξέρεις πότε βγήκε η είδηση; Ο Βαξεβάνης το τουιτάρισε λογικά πρώτος στις 4 παρά είκοσι (έξτρα μυστήριο, στο κουτί της πανδώρας η ώρα δημοσίευσης είναι οχτώμιση), ας πούμε τρεισήμιση για να βγει στρόγγυλη η διαφορά.

   Οπότε, αν πάρουμε τοις μετρητοίς την Νικολοπούλου, σύντομα μετά τις 09:30 εμφανίστηκαν τα κανάλια και ακολούθως, γύρω στις πέντε με έξι ώρες αργότερα, έσκασε η είδηση.

   Κι εγώ αυτό δεν το ανέφερα :-(

   Αποδεικνύεται κάτι από αυτή την ανακολουθία; Αυτη τη στιγμή η λογική εξήγηση είναι πως πρόκειται για λάθος εκτίμηση της χρονικής διάρκειας, συνηθισμένη και αναμενόμενη από ανθρώπους υπό πίεση. Κι αν κάποιος (εσύ δηλαδή) στηρίζει οτιδήποτε εκεί θα πρέπει να το λάβει υπόψη του.

   Αν αργότερα προκύψει ότι είναι ακριβής η Νικολοπούλου, και για κάποιο λόγο η είδηση κρατήθηκε να βγει το απόγευμα (επειδή τότε ο Στουρνάρας έκλεισε το τηλέφωνο στα μούτρα του Τσίπρα;), θα πρέπει να με αλείψω με πίσσα και πούπουλα επειδή η πραγματικότητα δεν κάθεται ήσυχη στο λογικό κλουβί της;

  • από dpant πριν 2605 μέρες 2       

   Επειδή εκτιμώ πως βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη συντονισμενη επιχείρηση σπίλωσης του Ραντανπλάν, θέλω να σημειώσω ότι δεν θυμάμαι να τεκμαίρεται από πουθενά πως η (όποια τυχούσα) καθυστέρηση στις αντιδράσεις του ξεπερνούσε το 24ωρο.

 • από th.alys πριν 2603 μέρες 1       

  Το Κουτί της Πανδώρας και το Χοτ Ντοκ τουίταραν και τα δύο στις 15:35 ώρα Ελλάδος.

  Η πρώτη αναφορά σε επικοινωνία Τσίπρα-Στουρνάρα που μπορώ να βρω είναι στο ΠΘ 22 λεπτά αργότερα.

  Οπότε ή ο Στουρνάρας έδωσε το αποκλειστικό στον Βαξεβάνη για να κάνει σόου ή η Νικολοπούλου μπόρεσε γύρω στις 4 παρά να επικοινωνήσει με τον άντρα της κι αυτός αμέσως πήρε τον Τσίπρα τηλέφωνο.

  Πέραν αυτών, εγώ δεν στηρίζομαι στην μαρτυρία της Νικολοπούλου. Έχω τόσες ενδείξεις ότι κάτι περίεργο παίχτηκε. Εσύ εξακολουθείς ν'αποδίδεις καλές προθέσεις. Βέβαια εδώ αρνείσαι την προσπάθεια εκτροπής του πολιτεύματος διά της δημιουργίας κατάστασης έκτακτης ανάγκης από την κυβέρνηση, παρότι μέχρι κι ο Ολάντ δίνει τον Αλέξη. Στην περίπτωση Νικολοπούλου, με ομολογουμένως πιο περιστασιακά στοιχεία, θα ενδώσεις;

  Σημειώνω ότι προς το παρόν στις περιπτώσεις Ζωής και Βαρουφάκη το χειρότερο δυνατό σενάριο έχει επιβεβαιωθεί και σωστοί αποδειχτήκαμε όσοι βγήκαμε στα κεραμίδια. Ας περιμένουμε να δούμε τι έγινε κι εδώ.

  • από th.alys πριν 2603 μέρες 1       

   Παρεμπιπτόντως, έχει αναφερθεί ότι η έρευνα διετάχθη από την Ράικου. Η εισαγγελέας δεν έχει διαψεύσει ένα μήνα μετά. Άρα μάλλον την διέταξε την έρευνα και δεν ήταν ονειροφαντασίες. Το γιατί βγήκαν από το συρτάρι δικογραφίες (όπως ισχυρίζονται τα κυβερνητικά μέσα) λίγες ώρες αφού ο Στουρνάρας προειδοποίησε ότι θα ρίξει άκυρο στους εκλεκτούς του Τσίπρα για την Αττικής, ένας μάντης ξέρει μόνο. #μπα


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση