Αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εκλέξουν πάνω από 180 βουλευτές, όλα τελείωσαν

Ποιο είναι αυτό; Ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να εκλέξουν πάνω από 180 βουλευτές. Για να το επιτύχουν αυτό, θα πρέπει το άθροισμα των ποσοστών τους να είναι κοντά ή και να ξεπερνά (εξαρτάται και από τα μικρά κόμματα) το 50%. Αν πιάσουν τέτοιο ποσοστό, αφενός θα νομιμοποιηθούν οι πολιτικές της τρόϊκας σε βάρος του ελληνικού λαού, αφετέρου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα εκλέξουν πάνω από 180 βουλευτές οπότε και η Ελλάδα τελείωσε. Τότε θα μπορούν να κάνουν όποια αναθεώρηση του Συντάγματος επιθυμούν για την αιώνια παραμονή τους στην εξουσία, θα περάσουν στο Σύνταγμα τα κελεύσματα της Γερμανίας και θα νομιμοποιήσουν με το άρθρο 28 παρ. 2 του Συντάγματος όλα τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις εκχώρησης της Εθνικής Κυριαρχίας. Και τότε κανείς δεν θα μπορεί να πει κουβέντα, γιατί θα τους έχει δώσει εντολή ο ίδιος ο λαός, έστω και με αυτόν τον αντιδημοκρατικό εκλογικό νόμο.

Σχόλια

 • από arcades πριν 4331 μέρες 1       

  Υπάρχουν και καβάντζες

 • από Auslaender πριν 4331 μέρες 2       

  Μόνο η Ελλάδα θα τελειώσει αν οι ΝΔ / ΠΑΣΟΚ εκλέξουν 180 βουλευτές; Νομίζω το post είναι ύποπτα μετριοπαθές.

 • από ProkopisDoukas πριν 4330 μέρες       

  Εδώ παίζεται αν θα μαζέψουν και οι δύο μαζί 150 βουλευτές...

  • από orck πριν 4330 μέρες 2       

   Υπαρχουν τροπο να συσπειρωσεις κοσμο μαζι σου. Λεγεται προβοκατσια και ειναι κατι που το ξερουν και πιστευω οτι δεν θα διστασουν να το κανουν.

 • από phi4physics πριν 4330 μέρες 1       

  Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις τους δίνουν αθροιστικά 40% με μεγάλο ακόμα ποσοστό αναποφάσιστων. Λίγο οι συσπείρωση, λίγο τα τα εκβιαστικά διλήμματα που θα μπουν, λίγο το ότι στις δημοσκοπήσεις ένα μήνα πριν τις εκλογές πιο εύκολα ψηφίζεις άλλο κόμμα, το 50 με 55% αθροιστικά θα το πάρουν. Και υπολογίζοντας ότι από αυτά τα κόμματα που βρίσκονται στο 3 με 5% σήμερα, δεν θα μπουν όλα στη βουλή (οι έδρες θα πάνε στο πρώτο κόμμα) και πάνω από 180 έδρες θα έχουν.

 • από ProkopisDoukas πριν 4330 μέρες 1       

  @ phi4physics: Πιθανώς. Αλλά και μόνο που συζητάμε την πιθανότητα να μην καταφέρουν τους 151 (με βάση τις δημοσκοπήσεις πάντα), δείχνει το ισχυρό πλήγμα που έχει δεχτεί ο λεγόμενος "δικομματισμός". Και καθιστά και απολύτως άκαιρο και ελαφρώς "προβοκατόρικο" ένα τέτοιο άρθρο.

  • από vasvas πριν 4330 μέρες 1       

   Γιατί άκαιρο; Όπως σωστά γράφει ο @phi, ελλοχεύει ακόμα ο κίνδυνος να φτάσουν το 50% και τις 180 έδρες. Αν θες να κινδυνολογήσεις για αυτό το ενδεχόμενο, τώρα είναι η ώρα προφανώς...

 • από Epanechnikov πριν 4330 μέρες       

  Παρακαλώ βρείτε μου ένα συνδιασμό κομμάτων (από εκείνα που αναμένεται να μπουν στη βουλή) για τα οποία η εκλογή 180 βουλευτών δεν θα σήμαινε πως όλα έχουν τελειώσει... Εγώ καταλήγω στο nilLog in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση