Από τη μεγάλη φωτιά της Πάρνηθας, η κυβέρνηση δεν πήρε κανένα μάθημα...

...Εξακολούθησε να παραμένει τυλιγμένη στην απάθεια των πολυτελών γραφείων της...
...Δυνάμεις της Πυροσβεστικής διάσπαρτες εδώ και εκεί, εποχικοί πυροσβέστες, κατά κανόνα ανεκπαίδευτοι και χωρίς οδηγίες, χάριν της εποχικής και μόνον εργασίας, εναέρια μέσα που δεν είναι πανάκεια, έλλειψη συνεργασίας Πυροσβεστικού Σώματος και Πολιτικής Προστασίας, αλλά και ασυνεννοησία με τις κατά τόπους αρχές και φυσικά καμία συνεννόηση και συνεργασία με το υπουργείο Αμυνας και τα μέσα που θα μπορούσε να διαθέσει.

Σχόλια

 • από MadNihilist πριν 5517 μέρες 0

  Δεν γνωρίζω πόσο πολυτελή είναι τα γραφεία της κυβέρνησης αλλά σίγουρα πρέπει να τρέχουν τον κλιματισμό στο φουλ. Πώς δικαιολογείται αλλοιώς ότι ο Καραμανλής κυκλοφορεί αυγουστιάτικα με μπουφανάκι εκστρατείας. Εκτός κι αν ο ενδυματολογικός κώδικας Bush πάει πακέτο με την ασύμμετρη απειλή... (βλ. Φωτογραφία στο άρθρο)

 • από Rodia πριν 5517 μέρες 0

  Ο,τι μπορούν να γλιτώσουν τη (μεταφορική) κρεμάλα, μια και η κανονική έχει καταργηθεί -δικαίως. Τους προδότες είθισται (εθιμικό Δίκαιο) να τους κρεμάνε. Ας τους κρεμάσουμε μεταφορικά τουλάχιστον, μαυρίζοντάς τους. Κινδυνολογούν για να τη γλιτώσουν.

 • από Oneiros πριν 5517 μέρες 0

  Εκτός κι αν ο ενδυματολογικός κώδικας Bush πάει πακέτο με την ασύμμετρη απειλή Got it in one. Πάω στοίχημα ότι αν ψάξουμε αρκετά, θα βρούμε και το σχετικό manual ("Post 9/11 leadership under crisis for dummies" ή κάτι τέτοιο). Να δεις που το επόμενο αξεσουάρ θα είναι το κασκέτο της πυροσβεστικής (ενδυματολογική προσθήκη στο συνολάκι που έκανε ο Rudy Giulliani)...

 • από ypatia πριν 5517 μέρες 0

  Η Κύρα Αδάμ θα έγραφε ένα πολύ καλύτερο άρθρο εαν παρέλειπε τις "ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων και των καθημερινών πολιτών" για τις καταστροφές, που το μόνο που προσθέτουν στο επιχείρημα της είναι μια "ασύμμετρη" ενοχοποίηση. Το ποιός φταίει για την καταστροφή είναι κάτι περισσότερο από προφανές και δεν χρειάζεται πολλές περιστροφές - άλλωστε είναι και ο μέγας τίτλος της Ελευθεροτυπίας σήμερα: "ΑΝΙΚΑΝΟΙ". Ένα πυροσβεστικό σώμα που δεν σβήνει φωτιές την νύχτα με την υγρασία, ούτε και επεμβαίνει με όλες τους τις δυνάμεις στην αρχή των πυρκαγιών, εναέρια μέσα που δεν πετούν γιατί λέει έχει καπνούς, αλλά εγακταλείπουν μισοαρχινισμένες φωτιές, οι οποίες κατόπιν βέβαια επεκτείνονται. . Ένας στρατός που κάθεται και κοιτάει αντί να είναι και αυτός με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ριγμένος στη μάχη με τις φωτιές, ξένες πυροσβεστικές δυνάμεις που δεν συντονίζονται από κανέναν, μιά και "ο κανένας" ούτε τις δικές του δυνάμεις δεν μπορεί να συντονίσει, θα συντονίσει τις ξένες? Όσο για την πολιτική άμυνα, ούτε λόγος! Μάλλον για επίθεση" πρόκειται γιατί ο πολίτης δεν έχει τρόπο να αμυνθεί και βρίκεται επιτιθέμενος από όλες τις κακουχίες - φωτιά, θάνατος, καταστροφή, ανυδρία, ανέχεια, ψυχολογική κατάρρευση. Και προσφάτως και η πρωθυπουργική φιλολογία για τρομοκρατική επίθεση στη χώρα μας!! Τι άλλο θα εφεύρει αυτή η σαδιστική κυβέρνηση για να τυρραννήσει αυτούς τους ανθρώπους που βασανίζονται ακόμη μέσα στον πύρινο όλεθρο; Πότε επιτέλους θια κινητοποιήσει όλη την υπόλοιπη χώρα για να πάει να βοηθήσει τους καιόμενους? "Ανίκανοι" είναι ένας απαλός χαρακτηρισμός. "Απάνθρωποι" είναι ο πιο κατάλληλος για την περίσταση!

 • από Oneiros πριν 5517 μέρες 0

  Αν δε μπορούν να τους δικάσουν τα ελληνικά δικαστήρια, μπορούν τα ευρωπαϊκά και το Διεθνές Δικαστήριο, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν υπέραρκετοί μάρτυρες κατηγορίας, από τους εκατοντάδες πυρόπληκτους που δεν σταματάνε τέσσερεις μέρες τώρα να καταγγέλουν στα κανάλια ότι ούτε ένα πυροσβεστικό όχημα, ούτε ένα αεροπλάνο δεν βλέπουν στο χωριό τους που καίγεται. (Αν μη τι άλλο, οι σιωπές των νεκρών τους έχουν ήδη καταδικάσει στη συνείδηση του λαού και τη δική τους, όταν τη θυμηθούν, αλλά εμένα προσωπικά δε μου φτάνει αυτό. Έτσι φτηνά τη γλύτωσαν πχ. κι οι αξιωματικοί των Ναζί)

  • από Rodia πριν 5517 μέρες 0

   Φοβερό!!!! Κατέβασες ιδέα, το κατάλαβες;.

  • από MadNihilist πριν 5517 μέρες 0

   Για υπεξαίρεση οχτώ εκατομμυρίων, σε μια στιγμή υπερβάλλοντος επικοινωνιακού ζήλου, οι καθηγητές του Παντείου καταδικάστηκαν (δικαίως) στις (υπεροβλολικές) ποινές των τρις ισοβίων για πλαστογραφία και υπεξαίρεση εναντίον του Δημοσίου. Σε ποσάκις ισόβια αντιστοιχούν οι δεκάδες χαμένες ανθρώπινες ζωές, οι περιουσίες, το περιβάλλον, το πλήγμα στην οικονομία της χώρας, ο ευνουχισμός τού τουρισμού για δεκαετίες, το δάσος (sorry, τα "κάποια δεντρα") της Αρχαίας Ολυμπίας? Κι επειδή μετράει ο χρόνος για τις εκλογές βιαστήκαν να βγουν σαν τους καραγκιόζηδες και να αναγγείλουν παροχές και λυόμενα μήπως και εξαγοράσουν την σιωπή του κόσμου. Με 10000 ευρώ ανά νοικοκυριό θα αναστηθεί βλέπεις η αγροτική και η τουριστική οικονομία της Πελοποννήσου ως εκ θαύματος και θα ξαναγεννηθούν οι πεθαμένοι... Όσο για τα λυόμενα... Πόσα λυόμενα? Όλη την Ευρωπαϊκή παραγωγή σε λυόμενα να απορροφήσει η Ελλάδα αυτή τη βδομάδα δεν θα της φτάσουν. Βγάινουν καμμιά φορά αυτοί οι μάγκες από τα κλιματιζόμενα δωμάτια να δούν τι παίζει παραέξω ή τελικά τα αποφασίζουν όλα πάνω σε ένα χάρτη με μερικά κομματάκια πολύχρωμα lego κι ένα εκλογικό χάρτη?

 • από Rodia πριν 5517 μέρες 0

  Μόλις μίλησε ο Ρουσσόπουλος. Αποβιντεοφωνώ(!!) το μήνυμα και ανεβάζω πόστιον. Δεν πίστευαν τα αυτιά μου αυτά που άκουσαν λέμε...


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση