Σχόλια

 • από cinto πριν 3899 μέρες 12       

 • από ngeor πριν 3899 μέρες 3       

  Κάποιος να δώσει ένα πατ-πατ στον έλληνα φορολογούμενο.

 • από Auslaender πριν 3898 μέρες 3       

  Μια βαθιά ανάσα για τη συνέχιση λειιτουργίας της Ραδιοτηλεόρασης! Περιθωριακές φωνές όπως της Λίνας Σακκά και του Γιώργου Μπαμπινιώτη (wtf??!!) θα συνεχίσουν να βρίσκουν έναν άμβωνα έκφρασης

 • από derveniotis πριν 3898 μέρες 4       

  Ωραία, να θυμηθώ σαν εργοδότης να κουρέψω το μισθό του Προκόπη.

 • από dytistonniptiron πριν 3898 μέρες 8       

  Εύκολα κοροϊδεύετε αλλά εγώ χάρηκα, θα βλέπω και καμία ταινία της προκοπής χωρίς να τρέχω στο βιντεοκλάμπ. Με τα λεφτά που πληρώνω, ωστόσο, θα προτιμούσα αντί της Ραδιοτηλεόρασης να φτιάξουν το σήμα εδώ στας επαρχίας.

 • από BlondeElena πριν 3898 μέρες 3       

  Εδώ ο Σκάι γίνεται Άλτερ, η ΕΤ1 μας ενοχλεί; Και όπως λέει και ο Δύτης, τουλάχιστον μπορούμε να βλέπουμε ταινίες όπως ο Βίτους και το Έγκλημα στο Γκόστφορντ Παρκ δίχως να τρέχουμε στο βιντεοκλαμπ.

  • από dkamen πριν 3898 μέρες 7       

   Μας στοιχίζει 5 ευρώ το μήνα βέβαια ακόμα κι αν δε βλέπουμε ταιν... ακόμα και αν είμαστε αγροτική παροχή ρεύματος σε πηγάδι στη μέση του κάμπου, αλλά δε γαμιέται.

  • από BlondeElena πριν 3898 μέρες 2       

   Δεν ενοχλούν τα 5 ευρώ* στο λογαριασμό της ΔΕΗ για ταινίες τύπου Βίτους, όταν απέναντι υπάρχει ο Κωστόπουλος και ο Αρναούτογλου.

   *Είναι λίγο υποκριτικό να γκρινιάζουμε για το τέλος της ΕΡΤ(Τρίτο Πρόγραμμα, 958, ΕΡΤWorld ελεύθερη στο δορυφόρο) και όχι για τα 39euros/λογαριασμό για την Green Evolution μιανού κάποιου Γιωργάκη.

  • από dkamen πριν 3898 μέρες 11       

 • από gebre πριν 3898 μέρες 1       

  Η ΕΤ1 χρειάζεται για τα αθλητικά. Οι ταινίες που βάζει κατά κανόνα είτε είναι πανάρχαιες ή δεν βλέπονται. Οι υπόλοιπες εκπομπές είναι ακόμα χειρότερες. Τώρα σε όποιον/όποια δεν προκαλούν ενδιαφέρον τα αθλητικά, τι να πω, λυπάμαι.

 • από ggk πριν 3898 μέρες 8       

  Εμένα σήμερα που μου έκοψαν γύρω στα 40 ευρώ από το μισθό για την εισφορά με ενοχλεί. Σίγουρα θα ενοχλεί ακόμα περισσότερο αυτόν που δεν έχει καν δουλειά. Δεν θέλω να πληρώνω ούτε τα βύσματα, ούτε το βίντεο κλαμπ κανενός.

  Δεν πρόκειται να δω Βίτους. Γουστάρω Γκοτζίλα, Γκρέμλινς και Τερμινέιτορ. Δεν είμαι ούτε μορφωμένη, ούτε κουλτουριάρα (και ούτε θέλω να γίνω γιατί μετά θα πρέπει να το λέω παντού και βαριέμαι).

 • από BlondeElena πριν 3898 μέρες 2       

  Ok, μείνετε τότε με τον Κωστόπουλο και τη Μενεγάκη. Btw, οι ταινίες που αναφέρθηκαν δεν είναι πανάρχαιες (αν και με αυτή τη λογική θα απορρίπτατε τον Πολίτη Κέιν χάρη της American Pie), βραβευμένες ταινίες στα Oscar και στα Bafta της τελευταίας δεκαετίας.

  Δεν είναι το τέλος της ΕΡΤ το μέγιστο κακό της κρίσης. Στην τελική πληρώνουμε για μια υπηρεσία που μας παρέχεται. Το χαράτσι των ακινήτων και το ενεργειακό πιστοποιητικό(Dkamen, είπατε τίποτα;) που είναι πολύυυ ακριβότερα και δεν αντιστοιχούν σε κάποιο παρεχόμενο προϊόν ή υπηρεσία, δεν είδα να προκαλούν αγανάκτηση.

  • από ggk πριν 3898 μέρες 5       

   Ναι εκεί θα μείνουμε. Ποιο το πρόβλημα; Ποιος θα μου πει τι θα μου αρέσει και τι όχι; Ποιος ξέρει τι πρέπει να βλέπω και τι όχι; Ναι, μου αρέσει και το American Pie. Κανένας δε θα μου πει τι θα ευχαριστιέμαι στη ζωή.
   Και τι σχέση έχει το πανάρχαιες; Εγώ απλά είπα τι μου αρέσει.

  • από Auslaender πριν 3898 μέρες 8       

   Το ότι ένα πιστοποιητικό που σου δείχνει το πόσα θα πληρώνεις για θέρμανση σε ένα σπίτι-πανάκριβη-επένδυση-στο-οποίο-θα-μένεις-για-10ετίες συνιστά σκάλες κατώτερη υπηρεσία από τη δυνατότητα να δεις το Βίτους με διαφημιστικά διαλείματα και παράσιτα αντί να το κατεβάσεις απ¨το pirate bay δεν χωρά αμφιβολία


  • από Auslaender πριν 3898 μέρες 3       

   Πράγματι, κρίνοντας από το link παίζει και κακές

  • από MichaelCorvin πριν 3898 μέρες       

   @Auslander
   θα σου απαντήσω με λόγια γνωστά:
   "Ποιο το πρόβλημα; Ποιος θα μου πει τι θα μου αρέσει και τι όχι; Ποιος ξέρει τι πρέπει να βλέπω και τι όχι; Κανένας δε θα μου πει τι θα ευχαριστιέμαι στη ζωή".

  • από Auslaender πριν 3898 μέρες 3       

   Michael,

   Γουστάρω τόσο το διάλογο δια της επανάληψης προηγούμενων post στο ίδιο thread που θα συνεισφέρω:

   "Εμένα σήμερα που μου έκοψαν γύρω στα 40 ευρώ από το μισθό για την εισφορά με ενοχλεί. Σίγουρα θα ενοχλεί ακόμα περισσότερο αυτόν που δεν έχει καν δουλειά. Δεν θέλω να πληρώνω ούτε τα βύσματα, ούτε το βίντεο κλαμπ κανενός. "

  • από ggk πριν 3898 μέρες 3       

   @MichaelCorvin : κανενας δε σου είπε. πήγαινε στο dvd club και πάρε ότι θέλεις. ακριβώς όπως κάνει ο περισσότερος κόσμος.

 • από tanevramou πριν 3898 μέρες 4       

  Σε οργασμό μεταρρυθμίσεων έχει πέσει η κυβέρνηση...
  Προτείνω και την άμεση επαναφορά του Τζόνυ Καλημέρη να αναλάβει τα ηνία της δημόσιας τηλεόρασης.
  Μη σου πω και πρωθυπουργός τώρα που το σκέφτομαι.

 • από BlondeElena πριν 3898 μέρες 2       

  Οκ, αφήνω το πιστοποιητικό απ'έξω-αν και δε θα με πείσετε πως δεν ήταν άλλη μια αβάντα στη μασσωνία του ΤΕΕ. Το χαράτσι κύριοι; Δε σας ενοχλεί η de facto ποινικοποίηση της ατομικής ιδιοκτησίας; Για την ΕΡΤ εξήγησα παραπάνω, δε χρειάζεται να αναφερθώ ξανά.

  • από Auslaender πριν 3898 μέρες 8       

   Με τον κίνδυνο να χάσω το παράσημο του τζιχαντιστή του Φρήντμαν δεν θεωρώ την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ως ποινικοποίηση της όπως δεν θεωρώ τον φόρο εισοδήματος ως ποινικοποίηση της εργασίας. Οι φόροι είναι το κόστος μιας πολιτισμένης κοινωνίας κλπ

   Το μόνο που με ενοχλεί με τον συγκεκριμένο φόρο είναι το ότι είναι ελάχιστα προοδευτικός αλλά τέσπα, δεν νομίζω πως υπάρχει ακριβώς έλειψη χωσίματος στο μπαζ για το τέλος ακινήτων ούτε πως η ύπαρξη του καθιστά τη συνέχιση της ύπαρξης της Ραδιοτηλεόρασης θεμιτή.

  • από nicholas πριν 3898 μέρες 2       

   για τον τρόπο που υλοποιήθηκε μπορεί να φταίνε οι μασώνοι του ΤΕΕ,αλλά όχι ότι δεν χρειάζεται κιόλας.

  • από dkamen πριν 3898 μέρες 3       

   //Με τον κίνδυνο να χάσω το παράσημο του τζιχαντιστή του Φρήντμαν δεν θεωρώ την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ως ποινικοποίηση της όπως δεν θεωρώ τον φόρο εισοδήματος ως ποινικοποίηση της εργασίας. Οι φόροι είναι το κόστος μιας πολιτισμένης κοινωνίας κλπ//

   Αυτό που λες είναι υποπερίπτωση του ότι εμείς οι τζιχαντιστές του Φρήντμαν δε συνηθίζουμε να υπερβάλλουμε στην κλάψα όπως οι καλλιεργημένες Σκεπτόμενες Φωνές του Φωτός.

   Για παράδειγμα -40 ευρώ δεν είναι "πεινάω", ούτε κατάργηση των διπλών αδειών για το βύσμα που ξύνει το παπάρι του στη ΡΤ είναι "απαξίωση της δημόσιας ποιοτικής ενημέρωσης".

 • από cinto πριν 3898 μέρες 3       

  Επίσης, θα ξεγραφτώ από το medici.tv και το digitalconcerthall.com γιατί ένα κρατικό κανάλι θεραπεύει τις τέχνες και μεταδίδει συναυλίες κλασικής μουσικής! Ω, ευτυχία!

  • από MichaelCorvin πριν 3898 μέρες 2       

   Ολος ο κόσμος δεν είναι εσύ όμως.

  • από cinto πριν 3898 μέρες 2       

   Υποτίθεται την πληρώνουμε για να παρέχει την ποιότητα που λείπει από την ιδιωτική τηλεόραση. Τρία κανάλια λοιπόν: το ένα θα έπρεπε να προσφέρει ποιοτική ενημέρωση, το άλλο ποιοτικές ταινίες και το τρίτο ποιοτικές μουσικές.

 • από BlondeElena πριν 3898 μέρες       

  Τα παράπονά σας στον Παντελή Καψή.

 • από orck πριν 3898 μέρες 1       

  Καταπληκτικη ευκαιρια τωρα που δεν θα κλεισει να βαλει ποιοτικο Αγγελοπουλο. Αφιερωμα-αγιοποιηση. Τα λεφτα πιανουν τοπο.

 • από dytistonniptiron πριν 3897 μέρες 2       

  Μερικές φορές τελευταία νιώθω πως μπαίνω εδώ και επιστρέφω στο γυμνάσιο. Άντε και στην πρώτη λυκείου. Σοβαρά το λέω, όλες σχεδόν οι τρέχουσες συζητήσεις σήμερα το πρωί... τι να πω. Νοσταλγώ τον Κενσάι, τελικά.

 • από zombieastral πριν 3897 μέρες 1       

  δεν καταλαβα, τελικα το πρόβλημα ειναι ο ο βυσματίας καργιολης της ΕΤ1;
  ή οτι δεν παίζει γκοζιλα;
  αλλα φαντασου οτι εχει πχ κατι μέρη στην ελληνική επαρχία οπου βιντεο κλαμπ δύσκολο να εχει, το ιντερνετ ειναι σχεδόν πολυτέλεια κ (ακους εκει) μερικοί δεν θα μπορέσουν να ανακαλύψουν το medici.tv (σοκαριστικο αλλά υπάρχει κ κόσμος που δεν ειναι τόσο γαμαουα οσο ολοι εμείς οι εγωπαθείς εδω μεσα)

  εμενα μου αρέσει το το πρόγραμμα της ετ1 αλλα δε θέλω να πληρώνω τα κωλοβύσματα που κάνανε 3 παιδιά με το ζόρι για να πάρουν μορια κ να μπουν στο δημόσιο. πολυτέλεια;
  (τα γκοτζίλα τα είδα, υπάρχει κόσμος που βλέπει ακομα ποδόσφαιρο;)

  • από dkamen πριν 3897 μέρες 4       

   //δεν καταλαβα, τελικα το πρόβλημα ειναι ο ο βυσματίας καργιολης της ΕΤ1;
   ή οτι δεν παίζει γκοζιλα;//

   Και τα δύο. Καθώς και ότι αυτό το πράγμα στοιχίζει όσο το να αγόραζαν από 200 DVD το χρόνο οι 10.000 που ενδιαφέρονται να δουν ταινίες στην ΕΡΤ.

  • από ggk πριν 3897 μέρες 8       

   το πρόβλημα είναι ότι η ετ1 δεν είχε υψηλή τηλεθέαση και η ραδιοτηλεόραση δεν ξέρω καν αν έχει λόγο ύπαρξης. Και ενώ αποφάσισαν ότι θα μειώσουν το κόστος χρησιμοποιώντας μόνο τη νετ τώρα επιστρέφουν με την ειδική μελέτη (χαχαχα) και μας λένε ότι τελικά χρειάζονται. Και εμείς, χωρίς να διαβάσουμε καν τη μελέτη, θα τα πληρώσουμε χωρίς να διαμαρτυρηθούμε. Οπότε στην περίπτωσή μας ταιριάζει το 'σκάσε και πλήρωνε βλάκα'.

   Αλίμονο, στους απολυμένους αυτής της χώρας

   Α, και από ότι βλέπω αυτή τη στιγμή η ετ1 δείχνει Μαντάμ Σουσού. Τρεχάτεεεε!!!

 • από zombieastral πριν 3897 μέρες       

  10.000 απο συμπερανες οτι ειναι;

  αντιγράφω
  "αλλα φαντασου οτι εχει πχ κατι μέρη στην ελληνική επαρχία οπου βιντεο κλαμπ δύσκολο να εχει,"

  • από dkamen πριν 3897 μέρες 1       

   Τόσο είναι το 0.1% του 10.000.000.

 • από dytistonniptiron πριν 3897 μέρες 2       

  Ας το οδηγήσω στο ακρότατο όριο, ελπίζοντας να μη γίνει πάλι παιδική χαρά.

  Δεν γουστάρω να πληρώνω για δημόσια υγεία αφού έχω καλή ασφάλιση και πηγαίνω σε ιδιωτικές κλινικές, πόσο μάλλον που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν τα χάλια τους. Να καταργηθούν, και άντε γαμηθείτε παλιοΕλ.

  • από dkamen πριν 3897 μέρες 8       

   Μάλιστα. Τίποτε άλλο που να θεωρείτε ίσης αξίας και σπουδαιότητας με την ΕΤ1 και τη Ραδιοτηλεόραση; Το δικαίωμα των ορφανών στο φαγητό ίσως;

  • από ggk πριν 3897 μέρες 5       

   Έχουμε αρχίσει να συγκρίνουμε τη ραδιοτηλεόραση με τον αξονικό τομογράφο; Θα συμφωνήσεις και εσύ ότι πρέπει να γίνει αλού φαν παρκ το λιγότερο.

  • από dytistonniptiron πριν 3897 μέρες       

   Εγώ φταίω, που περίμενα κατανόηση επιχειρήματος. Αντικαταστείστε το "δημόσια υγεία/νοσοκομεία" με "δημόσια τηλεόραση" και το "ιδιωτικές κλινικές" με "βιντεοκλάμπ" (αρνούμαι να γράψω dvd-club) και έχετε τα σχόλια παραπάνω. Αλλά η μπάλα πήγε στην κερκίδα ήδη.

  • από Auslaender πριν 3897 μέρες 6       

   Παιδική χαρά; Πως φαίνεται πως κάποιος έχει μικρά παιδιά :P

   H ΕΤ1 έχει εβδομαδιαία τηλεθέαση 2-2.5% του πλήθυσμού, δηλ. γύρω στους 275,000 θεατές. Υποθέτω αυθαίρετα (αν και όχι μη ρεαλιστικά) πως στην ΕΤ1 αντιστοιχεί τουλάχιστον το 10% των δαπανών του ανταποδοτικού τέλους, δηλ. περίπου € 30 'μμύρια. Αυτό σημαίνει πως κάθε θεατής της ΕΤ1, πέρα από τα €27 που πληρώνει επιδοτείται με €82 Ευρω ετησίως για την ψυχαγωγία του (στη γειτονιά μου αντιστοιχεί με μια 40ριά ενοικιάσεις DVD). Και φυσικά αυτή η επιδότηση δεν μοιράζεται αναλογικά με τις ανάγκες. Την παίρνει ο κάτοικος ενός νησιού που δεν έχει βιντεοκλάμπ, την παίρνει και ο απόστρατος του Παπάγου.

   Για το δε επιχείρημα με τα νοσοκομεία, τα πράγματα είναι απλά. Αν μόνο το 10% του πληθυσμού πήγαινε στα δημόσια νοσοκομεία τότε ας κλείνανε όλα, ας έμεναν μερικά ιατρεία σε απομακρυσμένες περιοχές και ας επιδοτούνταν το 10% που βάσει εισοδήματος δεν μπορούσαν να πάνε στα ιδιωτικά. Και φθηνότερα θα μας ερχόταν και καλύτερες υπηρεσίες υγείας θα απολάμβανε ο πληθυσμός.

   Ή να το πω διαφορετικά. Το να διατηρείς μια πανάκριβη δημόσια υπηρεσία για την οποίο η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού αδιαφορεί είναι άτοπο. To ότι κανένας δεν αναφέρθηκε σε τοπικές παραγωγές της ΕΤ1 που θα του λείψουν (ώστε να πει κανείς πως προωθεί τουλάχιστον την εγχώρια καλλιτεχνική δημιουργία) αλλά σε Ελβετικές ταινίες είναι ενδεικτικό. Δεν έχουμε ανάγκη την ύπαρξη ενός πανάκριβου δημόσιου σινεφϊλ βιντεοκλάμπ για το οποίο το 97% των πελατών του αδιαφορούν.

  • από yorgos πριν 3897 μέρες 4       

   Δύτη, νομίζω ότι κάνεις ένα σφάλμα στη γενίκευση, πάντως: δεν επιχειρηματολογεί κανείς στη βάση του ότι εν καιρώ κρίσης, οποιαδήποτε δημόσια υπηρεσία/αγαθό μπορεί χωρίς βλάβη να αντικατασταθεί από την αντίστοιχη ιδιωτική. Αλλά ότι δημόσιες υπηρεσίες/αγαθά συγκριτικά μικρής αξίας μπορούν (και πρέπει).

  • από dytistonniptiron πριν 3897 μέρες 2       

   Αντιγράφω μερικά επιχειρήματα από παραπάνω για να γίνω πιο σαφής:
   --------------------------
   Η ΕΤ1 χρειάζεται για τα αθλητικά. Οι ταινίες που βάζει κατά κανόνα είτε είναι πανάρχαιες ή δεν βλέπονται. Οι υπόλοιπες εκπομπές είναι ακόμα χειρότερες.
   ---------------------------
   τη δυνατότητα να δεις το Βίτους με διαφημιστικά διαλείματα και παράσιτα αντί να το κατεβάσεις απ¨το pirate bay
   ----------------------------
   θα ξεγραφτώ από το medici.tv και το digitalconcerthall.com γιατί ένα κρατικό κανάλι θεραπεύει τις τέχνες και μεταδίδει συναυλίες κλασικής μουσικής
   -----------------------------
   από ότι βλέπω αυτή τη στιγμή η ετ1 δείχνει Μαντάμ Σουσού. Τρεχάτεεεε!!!
   -------------------------------
   -------------------------------
   Κλπ κλπ. Παρεμπιπτόντως, ναι, έχει και καλές σειρές με ντοκιμαντέρ (και εγχώριας παραγωγής) αν ενδιαφέρεστε -σίγουρα καλύτερες από τις αμερικάνικες του Σκάι (για ηλίθιους, αν θέλετε τη γνώμη μου). Ναι, οι περισσότερες στη Νετ, αλλά αν καταργήσουμε τα υπόλοιπα κανάλια δεν θα χωρέσει τίποτα.
   Το επιχείρημα, θέλω να πω, ότι πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τα λιγότερο αναγκαία, και ποια είναι αυτά, είναι κάτι που μπορεί να συζητήσει κανείς και σίγουρα αξίζει περισσότερο να ασχοληθούμε με αυτό παρά με εξυπνάδες για τον Γκοτζίλα, αυτό θέλω να πω.

  • από dkamen πριν 3897 μέρες 4       

   Μάλιστα. Φτάσαμε στο παλιό-καλό: "αν δε μου φέρετε τελειωτική, επιστημονικά κατοχυρωμένη μέθοδο υπολογισμού της αναγκαιότητας και χρησιμότητας μιας υπηρεσίας, που να βγάζει αμφιμονοσήμαντα αποτελέσματα παραδεκτά από το σύνολο των ανθρώπων που έζησαν ποτέ χωρίς το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης, αρνούμαι να κοπεί έστω και μισό ευρώ από τα βύσματα".

   Τα ίδια πάνω-κάτω που λένε και οι δάσκαλοι. "Τι αξιολόγηση ρε αγροίκοι; Ξέρετε πόσες σελίδες κρατάει η φιλοσοφική συζήτηση για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού; Θεωρείτε το θέμα κλεισμένο;" Και δως του να πληρώνεται κανονικότατα αυτός που αντί για μάθημα σου μιλάει δυο ώρες για τα παιδικά του χρόνια.

  • από cinto πριν 3897 μέρες 4       

   Αν κάποιος έχει τόση κάψα για ντοκιμαντέρ, ας μπει στο ίντερνετ να δει τα άπαντα του BBC Horizon, που μπροστά τους οι παραγωγές της ΕΡΤ είναι για γέλια. Ζω χωρίς τηλεοπτική συσκευή από τα 17 μου, σιγά την ανάγκη πια. Ας παρέχουμε στις μειονεκτούσες ομάδες υπολογιστές και συνδέσεις στο ίντερνετ, πιο φτηνά θα μας έρχεται από το να συντηρούμε κοστοβόρα κτήνη σαν την ΕΡΤ.

  • από dytistonniptiron πριν 3897 μέρες 1       

   dkamen, αυτό είναι απάντηση ή εν πάση περιπτώσει σχολιασμός του δικού μου; Γιατί δεν είναι, ξέρεις.

  • από ggk πριν 3897 μέρες 4       

   @dytistonniptiron
   "αν καταργήσουμε τα υπόλοιπα κανάλια δεν θα χωρέσει τίποτα."
   χωράει. ρίξε μια ματιά στο σημερινό πρόγραμμα. είναι γεμάτο επαναλήψεις.

   Και για το Γκοτζίλα δεν ήταν καθόλου εξυπνάδα. Μου αρέσει πραγματικά όπως και σε πάρα πολλούς άλλους και δεν έχω κανένα κόμπλεξ να το πω.
   Από την άλλη εγώ δεν είπα ότι κάποιο πρόγραμμα είναι για ηλίθιους. Σέβομαι όλα τα γούστα και όλες τις απόψεις και το ίδιο εύχομαι να έκαναν και οι άλλοι. Ίσως τότε τα δημόσια κανάλια να πρόσφεραν πρόγραμμα για όλους, να είχαν καλύτερη τηλεθέαση και να μην υπήρχε καν η ανάγκη να κλείσουν κάποια από αυτά.

  • από Auslaender πριν 3897 μέρες 4       

   Δύτη,

   Ξέχασες να αντιγράψεις το:

   " Εύκολα κοροϊδεύετε αλλά εγώ χάρηκα, θα βλέπω και καμία ταινία της προκοπής χωρίς να τρέχω στο βιντεοκλάμπ"

   " Δεν ενοχλούν τα 5 ευρώ* στο λογαριασμό της ΔΕΗ για ταινίες τύπου Βίτους, όταν απέναντι υπάρχει ο Κωστόπουλος και ο Αρναούτογλου"

   Εκτός και αν τέτοια σχόλια θεωρούνται εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία υπέρ της ύπαρξης της ΕΤ1 οπότε μάλλον έχουμε διαφορετική άποψη για το τι συνιστά συζήτηση επιπέδου παιδικής χαράς

  • από dkamen πριν 3897 μέρες 1       

   //
   H ΕΤ1 έχει εβδομαδιαία τηλεθέαση 2-2.5% του πλήθυσμού, δηλ. γύρω στους 275,000 θεατές. Υποθέτω αυθαίρετα (αν και όχι μη ρεαλιστικά) πως στην ΕΤ1 αντιστοιχεί τουλάχιστον το 10% των δαπανών του ανταποδοτικού τέλους, δηλ. περίπου € 30 'μμύρια. Αυτό σημαίνει πως κάθε θεατής της ΕΤ1, πέρα από τα €27 που πληρώνει επιδοτείται με €82 Ευρω ετησίως για την ψυχαγωγία του (στη γειτονιά μου αντιστοιχεί με μια 40ριά ενοικιάσεις DVD). Και φυσικά αυτή η επιδότηση δεν μοιράζεται αναλογικά με τις ανάγκες. Την παίρνει ο κάτοικος ενός νησιού που δεν έχει βιντεοκλάμπ, την παίρνει και ο απόστρατος του Παπάγου.
   //

   Λάθος, 2.5% είναι το τηλεμερίδιο (το ποσοστό επί των τηλεθεατών). Η τηλεθέαση (τηλεμερίδιο επί τηλεθεατές/πληθυσμός) είναι πάντα μικρότερη, 5-10 φορές μικρότερη μια τυπική εβδομάδα.

  • από Auslaender πριν 3897 μέρες       

   dkamen,

   Αν πας στο tab "Εβδομαδιαία Μερίδια" από όπου πήρα τα νούμερα (για κάποιο λόγο δεν μπορώ να κάνω απευθείας link) θα δεις πως το 2.5% είναι εβδομαδίαιο (σε μια εβδομάδα σχεδόν όλοι όσοι έχουν τηλεόραση την ανοίγουν έστω και για να δουν ένα DVD και το 99% των νοικοκυριών έχουν τηλεοπτική συσκευή).

   Ναι, δεν μετράει το reach (δηλαδή το πόσοι θεατές είδαν ΕΤ1) αλλά το πόσος από τον συνολικό χρόνο που σπαταλήθηκε μπροστά από την τηλεόραση ήταν για την ΕΤ1. Αλλά εν τέλει το εβδομαδιαίο reach της ET1 δεν είναι πολύ διαφορετικό από αυτό το νούμερο, trust me.

  • από dkamen πριν 3897 μέρες       

   Δύτη ίσως όντως να μην έχω καταλάβει καλά, αλλά οι ακριβείς σου κουβέντες ήταν "Το επιχείρημα, θέλω να πω, ότι πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε και αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τα λιγότερο αναγκαία, και ποια είναι αυτά, είναι κάτι που μπορεί να συζητήσει κανείς".

   Εγώ εντελώς καλόπιστα συμπεραίνω ότι ζητάς ρητά να ξεκινήσει ακαδημαϊκής σχολαστικότητας συζήτηση με θέματα
   α) αν πρέπει να αρχίσουμε να κόβουμε
   β) αν αυτό πρέπει να ξεκινήσει από τα λιγότερο αναγκαία
   γ) ποια ακριβώς είναι τα λιγότερο αναγκαία (ακριβώς ισοδύναμα "πώς ορίζεται το λιγότερο αναγκαίο").

   Αν ήθελες να πεις κάτι άλλο και παρεξήγησα ΟΚ το δέχομαι αλλά στα ελαφρυντικά μου θα αναγνωρίσεις ότι διάλεξες τρομερά πλάγιο τρόπο να το διατυπώσεις.

  • από dytistonniptiron πριν 3896 μέρες 1       

   Καλημέρα. Δεν ήθελα να επανέλθω αλλά όταν ο dkamen γίνεται ευγενικός δεν μπορώ να αντισταθώ. :)
   Προσπαθώ να επαναδιατυπώσω με σαφήνεια λοιπόν: το επιχείρημα "εμένα δεν μ' αρέσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα" δεν έχει πολύ νόημα, το επιχείρημα "θεωρώ ότι η διατήρηση του χ καναλιού έχει υπερβολικό κόστος σε σχέση με το όφελος" έχει (δλδ είναι μια βάση για συζήτηση). Δεν έχω τώρα όρεξη να ασχοληθώ με το δεύτερο, να πω την αλήθεια, αλλά απλώς σπάστηκα με την υπερβολική χρήση του πρώτου. [Και, παραδέχομαι, σ' αυτό έχει δίκιο ο Auslaender: εγώ το ξεκίνησα (ή τέλος πάντων το συνέχισα)].
   Αυτά για να μη λέτε ότι είμαι καυγατζής, αν ήταν να τσακωθώ for the fun of it θα το έκανα σε άλλο νήμα, ήδη τεράστιο.

 • από zombieastral πριν 3897 μέρες       

  ναι που ειναι αυτό το 0.01 δε βλεπω...

  ggk
  θα μου πεις ποιο ακριβώς ειναι το θέμα σου για να καταλαβω;
  - τα ακριβοπληρωμένα βύσματα;
  -το οτι πρεπει να πληρώσεις κάτι που δε σου αρέσει να βλέπεις ή δε βλέπεις καθόλου;
  -αν πλήρωνες λιγότερο θα σε πείραζε;
  -το οτι πρεπει να πληρώσεις κατι (ακόμα κ αν ήταν 1 ευρώ) για ενα (εστω) τόσο μικρό περίδιο πληθυσμού;
  -ολα τα παραπανω ειναι συνάρτηση των 40 ευρώ που σου έκοψαν;

  πες μου αν θες, για το 0.01 που κ αυτό θεωρητικά εχει το δικαίωμα να επιλέξει να δει κατι διαφορετικό απο τούρκικο σαπούνι και *δεν* μπορεί για τους λόγους που ανέφερα..με αυτούς τι κάνουμε;

  • από cinto πριν 3897 μέρες 6       

   Να μη δουν τίποτα. Επείγουν άλλες ανάγκες σε ένα χρεοκοπημένο κράτος.

  • από ggk πριν 3897 μέρες 8       

   zombiestral:

   -το ότι είναι εξακριβωμένο ότι δε χρειάζονται τόσα πολλά κανάλια και η ραδιοτηλεόραση. αν έπρεπε να δώσω κάτι θα προτιμούσα να ήταν ένα ευρώ μόνο για τη νετ και μόνο για όσο εργάζομαι.
   -το ότι πληρώνουμε όλοι και το πρόγραμμα δεν απευθύνεται σε όλους. Δεν υπάρχει καν παιδικό πρόγραμμα και αν δεις το σημερινό πρόγραμμα είναι όλο επαναλήψεις.
   -το ότι με κοροϊδεύουν για άλλη μία φορά με ψευτομελέτες
   -τα βύσματα (όλοι έχουμε ακούσει απίστευτες ιστορίες για το φαγοπότι της ερτ)
   -το ότι η υγεία καταρρέει και τα βύσματα κάνουν χάρη στους υπαλλήλους της ερτ αντί να διορίσουν γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό.
   -το ότι μου κόβουν 40 ευρώ και αντί να πάνε αποκλειστικά και μόνο στην υγεία, στους άνεργους, στους άπορους, στην παιδεία (όταν λέω παιδεία εννοώ τους απειροελάχιστους παιδικούς σταθμούς, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια) πηγαίνουν και στην ερτ και σε πολλούς άλλους άχρηστους βυσματικούς οργανισμούς.
   -το 0,01% θα μπορούσε να δει νετ. δε φτάνει;

   με λίγα λόγια αυτό που λέει ο cinto "Επείγουν άλλες ανάγκες σε ένα χρεοκοπημένο κράτος."

 • από zombieastral πριν 3897 μέρες 2       

  "Να μη δουν τίποτα. Επείγουν άλλες ανάγκες σε ένα χρεοκοπημένο κράτος. "

  Kim Yong εσυ σουπερσταρ

  • από cinto πριν 3897 μέρες 4       

   Άσχετο.

 • από zombieastral πριν 3897 μέρες 2       

  ρε ggk δε διαφωνεί κανείς με αυτά που λες...

  αλλα απο τη μαλακία του "γίνεται τρελό φαγοπότι" περάσαμε στο "κλείστο το μπουρδέλο είτε χρειάζεται είτε οχι", με αυτό δε συμφωνω..
  -αν δε χρειάζεται, κλείστο κατευθείαν....
  -αν χρειάζεται, ξεβρώμισε το....

  ειναι 2 διαφορετικά πράγματα..  • από ggk πριν 3897 μέρες 2       

   ούτε εγώ λέω κλείστο εντελώς. λέω κράτα μόνο αυτό που χρειάζεται.

  • από dkamen πριν 3897 μέρες 6       

   Ακριβώς, μην ξεχνάμε ότι το μπουρδέλο δεν είναι ένας σταθμός, αλλά τρεις σταθμοί και καμιά δεκαπενταριά ραδιόφωνα και ένα περιοδικό και κάμποσα πόρταλ.

  • από cinto πριν 3897 μέρες 4       

   Δεδομένου όμως ότι δεν υπάρχουν οι μηχανισμοί για την κάθαρση και την εξυγίανση (όπως βλέπουμε με την επαναφορά της ΕΤ1 και της Ραδιοτηλεόρασης), ενδεδειγμένη λύση είναι μάλλον το κλείσιμο.

  • από MichaelCorvin πριν 3897 μέρες 2       

   cinto, αν οτιδήποτε δεν μπορούμε να το εξυγιάνουμε προτείνεις να το κλείσουμε, ας κλείσουμε τη χώρα κι ας φύγουμε.

  • από cinto πριν 3897 μέρες 3       

   Αυτό είναι το ιδεώδες. Αλλά τι να κλείσει, 2 χρόνια τώρα δεν έχει κλείσει τίποτα, ούτε μια γαμημένη Ραδιοτηλεόραση δεν μπορούν να κλείσουν.

 • από contrabando πριν 3897 μέρες       

  qqk //Δεν είμαι κουλτουριάρα και ούτε θέλω να γίνω γιατί μετά θα πρέπει να το λέω παντού και βαριέμαι//

  @qqk
  +1000 !!


  Cinto //Επίσης, θα ξεγραφτώ από το medici.tv και το digitalconcerthall.com γιατί ένα κρατικό κανάλι θεραπεύει τις τέχνες και μεταδίδει συναυλίες κλασικής μουσικής!//

  Eσύ δε βαριέσαι να το λες παντού;

  • από cinto πριν 3897 μέρες 3       

   Αν τα επισκεπτόσουν θα έβλεπες ότι είναι τσοντοsites.

  • από contrabando πριν 3897 μέρες 1       

   Δεν είναι πραγματικός κουλτουριάρης αυτός που δε βλέπει τσόντες. Εκτός από το πνεύμα του πρέπει να χορταίνει και το μάτι του.

  • από dkamen πριν 3897 μέρες 3       

   Ο Ουμπέρτο Έκο έχει αποδείξει σε επιφυλλίδα του ότι η διαφορά μιας κουλτουριάρικης ακραίας αισθησιακής ταινίας και μιας τσόντας είναι ότι η δεύτερη έχει και διαστήματα που δε γαμιούνται, αισθάνομαι την ανάγκη να προσθέσω.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση