Διαδώστε το: Η ώρα της γης

Σβήστε όλοι τα φώτα για μία ώρα .
Αν θέλουμε να γίνει κάτι για να σταματήσει η υπερθέρμανση του πλανήτη, πρέπει να αντισταθούμε και πιο εύκολη μορφή αντίστασης δεν υπάρχει.
Από το σαλόνι του σπιτιού μας...

Σχόλια

 • από maikaek πριν 5379 μέρες 0

  Στη κοινωνία που ζούμε, δυστυχώς κατά τη γνώμη μου, αυτό που μετράει είναι η πλειοψηφία. Οπότε ακόμα και το πιο ηλίθιο πράγμα αν το κάνουν αρκετά εκατομμύρια το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

 • από xekaltsotos πριν 5379 μέρες 0

  Αν εννοείς ηλίθιο το να σβήσουν τα φώτα ταυτόχρονα ίσως συμφωνώ.

  • από maikaek πριν 5379 μέρες 0

   Αυτό εννοώ, παρόλα αυτά θα το κάνω.

 • από Spyros.Dovas πριν 5379 μέρες 0

  Ισως τα εκατομμύρια θα έπρεπε να λάβουν σοββαρά υπόψιν ότι το δίκτυο της ηλεκτροδότησης δεν έχει buffers, δεν μπορεί να αποθηκεύσει ενέργεια και η τέχνη του να εξισσοροπείται η ζήτηση με την προσφορά είναι πολύ λεπτή.

  Μια "step" μεταβολή της κατανάλωσης πιθανότατα θα αναγκάσει την ΔΕΗ (μέσω ΔΕΣΜΗΕ) να σβήσει κάποιες μηχανές ή γραμμές παραγωγής, η επανεκκίνηση των οποίων πιθανότατα θα έχει πολλαπλάσια αρνητική επίδραση στο περιβάλλον από την όποια -αμελητέα- εξοικονόμηση ενέργειας από την πρωτοβουλία.

 • από maikaek πριν 5379 μέρες 0

  Αυτό είναι μια μορφή διαμαρτυρίας.
  Δέ νομίζω να έχει μεγάλη σημασία αν θα εξοικονομηθεί ενέργεια η όχι

 • από akindynos πριν 5379 μέρες 0

  Σατανικότερη διαμαρτυρία θα ήταν να συνεννοηθούν μερικές εκατoντάδες εκατομμύρια να κρατήσουν την αναπνοή τους ταυτόχρονα για ένα λεπτό.

  Η συντονισμένη λαίμαργη εισπνοή και εκπνοή μετά το λεπτό μπορεί να προκαλούσε ακόμα και μετατόπιση του άξονα περιστροφής της γης.

  Αλλά ποιος τολμάει.

 • από maikaek πριν 5379 μέρες 0

  Υπάρχουν τρεις περιπτώσεις. Πρώτη να διαμαρτύρεσαι βιαίως να βάζεις βόμβες να πυροβολείς με ένα καλάσνικωφ όποιον δε γουστάρεις να φας και δυο τρεις περαστικούς καταλάθος. Εδώ πάω πάσο μπορούμε να συζητάμε μέρες και να έχουμε όλοι δίκιο στο τέλος.
  δεύτερη να βγούν καμιά διακοσαριά (παραπάνω αποκλείεται όλοι είναι σχετικά βολεμένοι) με πλακάτ πανό κτλ να περπατήσουν φωνάζοντας κανα δυό χιλιόμετρα, να έρθουν τα όργανα να τους δείρουν για να μη το ξανακάνουν, θα γραφτεί σε πέντε blog και δύο εφημερίδες μπορεί να το πει και ο Ευαγγελάτος.
  Και η τρίτη είναι κάτι πιο μαζικό και εφικτό ταυτόχρονα , να κρεμάσουν όλοι μαύρες σημαίες, να μή αγοράσουν τίποτα για μια μέρα η μια εβδομάδα, να μη χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο, ακόμα και να σβήσουν τα φώτα. Λέγετε ειρηνική διαμαρτυρία.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση