Σχόλια

 • από Epanechnikov πριν 3267 μέρες       

  "With this letter, I am urging you not to allow a small cash flow issue, and a certain ‘institutional inertia’, to NOT turn into a large problem for Greece and for Europe"


  Τι σημαίνει αυτή η διπλή άρνηση;;;;

  • από akindynos πριν 3267 μέρες 1       

   Πιθανόν αρχικά η πρόταση αντί για τη διατύπωση "not to allow" να έλεγε "to act".

   Κάποιος θα είπε ότι είναι άκομψο από διπλωματική άποψη, ίσως δίνει την εντύπωση στον συνομιλητή ότι του υπαγορεύεις τι να κάνει.

   Και αλλάζοντάς το, ξεχάσανε να διορθώσουνε το άλλο μισό.

   Τέσπα, είμαστε μια τόσο ωραία ατμόσφαιρα που και μπινελίκια, εκατέρωθεν, να περιέχει η επικοινωνία δε νομίζω πως θα συγχυστεί κανείς από τους πρωταγωνιστές.

   (κάτι τέτοιες στιγμές είναι που πρέπει να νοσταλγούμε εκείνο το "κάντε κάτι, γαμώ το στανιό μου" του Τένετ)


  • από Epanechnikov πριν 3267 μέρες       

   Επιστολή στη Καγγελάριο της Γερμανία έστειλαν. Μα κανείς δεν έκανε συντακτικό έλεγχο πριν να τη στείλουν;

   Ο Βαρουφάκης είχε δηλώσει πως δεν θέλει τη δόση για την αποπληρωμή του ΔΝΤ. Ο Τσίπρας ουσιαστικά λέει πως αν δεν μας τη δώσουν θα χρεοκοπήσουμε. Ξέρουν τι ακριβώς θέλουν; Έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους ή απλά πέφτουν στη παγίδα της αποτυχημένης μπλόφας που έχουν στήσει; Παρεμπιπτόντως ελάχιστες είναι οι χώρες που δεν έχουν πληρώσει δόσεις το IMF και από ότι θυμάμαι είναι όλες (ή σχεδόν όλες) Αφρικανικές

  • από dkamen πριν 3267 μέρες       

   "Μα κανείς δεν έκανε συντακτικό έλεγχο πριν να τη στείλουν; "

   όταν λέμε το εργατικό δυναμικό της χώρας είναι ΓΤΠ αυτό περιλαμβάνει *και* τους διορθωτές κειμένων.

 • από th.alys πριν 3267 μέρες       

  Κοινοβουλευτική συντάκτρια στο facebook χθες, όταν κυκλοφόρησε το θέμα της επιστολής, έγραψε ότι σε off the record συνομιλία κορυφαίου κυβερνητικού στελέχους με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες πριν 1-1.5 μήνα είχαν ενημερωθεί ότι η τακτική της κυβέρνησης είναι να φτάσει τα πράγματα στο μη περαιτέρω και να παίξει το χαρτί του "μα για πενταροδεκάρες θα τα διαλύσετε όλα τώρα;".

  Η κυβέρνηση δεν ξέρω τι καταλαβαίνει. Πολλές κινήσεις και παρατηρήσεις τους μου δίνουν την εντύπωση ότι δεν είχαν καλή εποπτεία των ευρωπαϊκών συσχετισμών. Αδυνατώ ωστόσο να πιστέψω ότι δεν καταλαβαίνουν απλή αριθμητική: Πόσα είναι τα ταμειακά διαθέσιμα, πόσα έσοδα προβλέπεται να εισπράξουμε και πόσα πρέπει να πληρώσουμε;

  Δεν μπορεί όλος ο κόσμος να υπολογίζει ότι σε 17 μέρες το αργότερο χωρίς λεφτά από την ΕΕ πτωχεύουμε και οι δικοί μας να έχουν ριζικά διαφορετική εκτίμηση. Μέχρι το τέλος του 14 η τρόικα ήταν μέσα στα υπουργεία και πλέον ξέρουν τι περίπου να περιμένουν. Τα στοιχεία μας επιδεινώθηκαν, δεν βελτιώθηκαν. Άντε να πέφτουν έξω μερικές μέρες. Δεν γίνεται να πιστεύουν ότι θα περάσουμε αναίμακτα τον Απρίλη όπως πάμε όμως.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση