Σχόλια

 • από contrabando πριν 2690 μέρες       

  λολ Αστεία η ερώτηση και άπαιχτος ο Ν.Νικολόπουλος αλλά με βρίσκει σύμφωνο σε ένα πράγμα. Τα Ισπανικά είναι πιό σημαντική γλώσσα και δεν έχουνε την αντιμετώπιση που πρέπει.

  • από dkamen πριν 2689 μέρες       

   Ναι ειναι πιο σημαντικα αν θες να ψωνισεις μπαφους αισχρης ποιοτητας στο Εκουαδορ.

 • από gebre πριν 2690 μέρες       

  Μήπως να κοιτάγαμε πρώτα τα ελληνικά, ειδικά στο δημοτικό; Σχεδόν παντού βλέπω κείμενα όχι μόνο ανορθόγραφα, αλλά κυρίως ασύντακτα και με φράσεις που δεν έχουν νόημα. Καταλαβαίνω την ανάγκη να ξεκινάνε τα μικρά παιδιά τα αγγλικά νωρίς, αλλά και δεύτερη γλώσσα από το δημοτικό; Μια χαρά μπορούν να το κάνουν αυτό αργότερα.
  Για το Νικολόπουλο τι να σχολιάσει κανείς; Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ψηφίζει τέτοια άτομα και τέτοια κόμματα...

  • από dkamen πριν 2689 μέρες 2       

   Αυτο οφειλεται στη θρησκευτικη αντιληψη με την οποια περιβαλλει το εκπαιδευτικο συστημα τη γλωσσα. Αν το καλοσκεφτεις βλεπεις εξισου πολλους χριστιανους να φερονται λες και τα ευαγγελια λενε 'γινετε αντιπαθητικα απληστα μισαλλοδοξα καθαρματα του κερατα που δε δινουν πενταρα τσακιστη για τον πλησιον τους'.

  • από Auslaender πριν 2685 μέρες 2       

   «Μια χαρά μπορούν να το κάνουν αυτό αργότερα.»

   Για την ακρίβεια όχι, όσο πιο μικρά τόσο πιο εύκολα μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα.

   Επιπλέον δεν βλέπω γιατί η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι εμπόδιο στο να βελτιώσουν τα ελληνικά τους.

  • από gebre πριν 2683 μέρες 1       

   Δεν ξέρω τι λένε οι σχετικές έρευνες, αλλά μου φαίνεται απίθανο να μπορείς να μάθεις μια ξένη γλώσσα πιο εύκολα σε μικρή ηλικία. Εδώ υπάρχουν ταχύρρυθμα τμήματα ενηλίκων όπου μπορείς να μάθεις, σε βασικό επίπεδο τουλάχιστον, μια ξένη γλώσσα σε ένα χρόνο. Μπορεί να το κάνει αυτό ένα παιδί δημοτικού; Αν κρίνω από την προσωπική μου εμπειρία, ούτε κατά διάνοια.
   Και φυσικά μπορεί κάποιο παιδί να βελτιώσει τα ελληνικά του μαθαίνοντας παράλληλα και μια ξένη γλώσσα, το θέμα είναι ότι χάνει χρόνο για να μάθει και τις δύο - ή τρεις, ακόμη χειρότερα. Θεωρώ ότι είναι καλύτερα για τα παιδιά να μαθαίνουν σε αρκετό βάθος τα ελληνικά πρώτα - σύνταξη, προφορά, ορθογραφία - και μετά να προχωρούν σε ξένες γλώσσες.

  • από Epanechnikov πριν 2681 μέρες       

   " Για την ακρίβεια όχι, όσο πιο μικρά τόσο πιο εύκολα μαθαίνουν μια ξένη γλώσσα. "


   Auslaender η συγκεκριμένη υπόθεση - όσον αφορά τη δεύτερη/μη μητρική γλώσσα - φαίνεται πως έχει απορριφθεί από τη δεκαετία του 70 (http://www.jstor.org/discover/10.2307/1128751?sid=21105915110791&uid=2&uid=2129&uid=3738032&uid=70&uid=4). Αυτό ειδικά αν ελέγξουμε τρίτους παράγοντες όπως κάνει ο Hakuta σε μια αρκετά προσεκτική μεθοδολογικά ανάλυση εδώ: http://web.stanford.edu/~hakuta/Publications/%281999%29%20-%20CONFOUNDED%20AGE%20LINGUISTIC%20AND%20COGNITIVE%20FACTORS%20IN%20.pdf.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση