Ευσέβιος ο µπουλντοζιέρης | Γαλέρα

Κάτι με Χριστό και Παναγία θα ήθελα να πω μετά από την ανάγνωση του ρεπορτάζ, αλλά ας συγκρατηθώ γι' άλλη μια φορά.

Σχόλια

 • από Rodia πριν 4998 μέρες 0

  Ολα αυτα, "για να μη ζητιανευει" ο μητροπολιτης-->>

  **Δουλειές µε φούντες

  Όσο οι ντόπιοι δηµοσιογράφοι έψαχναν το θέµα, πριν την καθοριστική παρέµβαση Ρακιντζή, τόσο ο «άγιος» Σάµου ενοχλούνταν.
  Όσο ο κ. Νέγρης έβγαζε στη φόρα τι γινόταν και έθετε ερωτήµατα στις αρµόδιες υπηρεσίες τόσο ο µητροπολίτης Ευσέβιος ισχυριζόταν «live» ότι όλοι εκείνοι που αντιδρούσαν είναι ψεύτες και συκοφάντες µε µοναδικό σκοπό να εκθέσουν την εκκλησία και το έργο της!
  Στις 25 Ιουλίου 2009 ο κ. Ευσέβιος µιλώντας στον δηµοσιογράφο Γιώργο Γαρυφάλλου στον ραδιοφωνικό σταθµό Radio 2000 FM αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στον Κότσικα:
  «...Λέτε να θέλουµε να γίνει κρανίου τόπος; Σκέφτηκαν µε τι χρήµατα έγιναν αυτά; Αν δεν θέλουν να φτιάξουµε τίποτα στον τόπο µας, να το ξέρουµε να µην κάνουµε τίποτα! Τα ίδια είχα ακούσει για το Επισκοπείο, τη Βροντιανή, την Αγία Ζώνη... Κάποτε κουράζουν όλα αυτά! Αξίζει τον κόπο να ζητιανεύω;».
  Τελικά στις 29 Οκτωβρίου 2009 η Νοµαρχία Σάµου αναγκάζεται –µε βαριά καρδιά, είναι η αλήθεια– µετά την αυτοψία που είχε κάνει στις 7 Αυγούστου 2009 (κατ’ εντολή Ρακιντζή) το Κλιµάκιο Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (Κ.Ε.Π.ΠΕ.) να επιβάλει στη Μητρόπολη Σάµου πρόστιµο που έφτανε το αστρονοµικό ποσό των 1.500 ευρώ (!) για ρίψη µεγάλου όγκου υλικών εκσκαφών, µε αποτέλεσµα την εκτεταµένη καταστροφή του περιβάλλοντος στην περιοχή Κότσικα, ενώ η πρόταση του Κ.Ε.Π.ΠΕ. ήταν το πρόστιµο να φτάνει τις 5.000 ευρώ.
  Πέραν του «εξαντλητικού» προστίµου που της επιβλήθηκε η Μητρόπολη Σάµου είναι υποχρεωµένη µε µελέτη που πρέπει να καταθέσει στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νοµαρχίας να αποκαταστήσει τον χώρο. Να ξαναφυτέψει δηλαδή τα αιωνόβια πλατάνια, να αποµακρύνει τους τόνους χώµατος, να ξαναζωντανέψει τους κέδρους!**

  Περα απο πλακα, το θεμα εχει πολυ ζουμι. Προτεινω να τυπωθει και διανεμηθει στο "πανελληνιο" (εκφραση κας Μιραρακη) η ρηση του μεγαλου μας Τσαρουχη: «Μεγαλος ευεργετης πρεπει να θεωρειται εκεινος που γκρεμιζει χτισματα και δωριζει χωρους πρασινου και οχι πλεον εκεινος που χτιζει ο,τιδηποτε» (καπως ετσι τη θυμαμαι, στο περιπου αυτο ειναι το νοημα, δεν θυμαμαι την ακριβη διατυπωση)

 • από nd-light πριν 4997 μέρες 0

  Μια φιλική προειδοποίηση: Έχω κολλήσει malware, όχι μία αλλά δύο φορές από το site της πολύ ενδιαφέρουσας κατά τα άλλα Γαλέρας (το οποίο έχει επισημανθεί κατά καιρούς και από το Google). Με προσοχή λοιπόν γιατί κάτι σέρνεται στο server που νοικιάζει.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση