Η ελληνική πρόταση (PDF)

Αυτό καλείται να υπερψηφίσει απόψε η Βουλή σαν βάση διαπραγμάτευσης.

Σχόλια

  • από yorgos πριν 2888 μέρες 1       

    Είναι η τελική Γιούνκερ μείον τα 5 σημεία της επιστολής Τσίπρα (30/6) με συμβιβασμό στο ΦΠΑ στα νησιά, μείον τα ΜΗΣΥΦΑ(!) συν €330M επιπλέον φόροι σε περίπτωση εκτροχιασμού. Δεν αναφέρεται ρητά, αλλά είναι πρόταση χρηματοδότησης πρωτογενούς ελλείμματος για το '15. Σαν πρόταση είναι ελαφρύτερη από αυτήν που απορρίφθηκε στο δημοψήφισμα. Θα εκπλαγώ αν είναι η τελική λίστα prior actions — ας ελπίσουμε τουλάχιστον να γίνει δεκτή σαν αφετηρία και να μην πάμε προς ηρωική έξοδο.

    (Δεν είμαι σίγουρος τι σημαίνει η απουσία υπογραφών Λαφαζάνη-Καμμένου. Η πρόταση έχει concessions προς τις δημόσιες θέσεις και των δύο.)

  • από gebre πριν 2888 μέρες 1       

    Ήδη έχουν αρχίσει τα πειράγματα στο ίντερνετ για το δημοψήφισμα και αυτούς που ψήφισαν όχι, γιατί οι διαφορές φυσικά δεν είναι τέτοιες που να δικαιολογούν το πρώτο δημοψήφισμα μετά από 40 χρόνια. Λογικά θα γίνει η συμφωνία απ'ό,τι φαίνεται. Όπως και να είναι, ελπίζω ο Τσίπρας και οι συν αυτώ να έχουν καταλάβει πλέον ότι είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν κάποιες μεταρρυθμίσεις τώρα που δεν υπάρχει αντίπαλος και να αφήσουν τα επικοινωνιακά κόλπα, όπως έκαναν λίγο-πολύ μέχρι τώρα. Αλλιώς θα αποτύχει και αυτό το πρόγραμμα και τότε δεν τους (και μας) σώζει τίποτα.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση