Σχόλια

 • από dkamen πριν 2696 μέρες 1       

  όπως και να το κάνουμε τα λεφτά που αρπάζεις με τη βία από τον εργαζόμενο του ιδιωτικού τομέα για να ταϊσεις ένα στρατό από υπαλλήλους έχουν μιαν άλλην αισθητική, πιο ανοιξιάτικη, πιο ευγενική, πιο Πικιώνης,


  • από th.alys πριν 2695 μέρες 1       

   Να βάλουμε και το άλλο απόσπασμα όμως:

   "είχε ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου και του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τη διερεύνηση του πλαισίου μέσα στο οποίο το ίδρυμα θα μπορούσε να συμβάλει οικονομικά στην υλοποίηση του εν λόγω σχεδίου, η οποία ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε και ως εκ τούτου δεν έχει εγκριθεί μέχρι σήμερα οποιαδήποτε σχετική δωρεά εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος."

   Το κώλυμα δηλαδή για να δοθούν τα λεφτά είναι η "ολοκλήρωση της συζήτησης". Χμ... Ποιος να φταίει;

   Να βάλουμε και το απόσπασμα από τις δηλώσεις του ΥπΠο:

   "Οταν συνεστήθη η επιτροπή, είχε ένα σκοπό: να κάνει μία μελέτη και να παραδώσει ένα πόρισμα. Η επιτροπή εξεπλήρωσε τον προορισμό της, ολοκλήρωσε τη μελέτη, παρέδωσε ένα πολυσέλιδο πόρισμα και αυτοδικαίως λύεται. Η έκθεση θα μελετηθεί από την Αρχαιολογική Υπηρεσία και την πολιτική ηγεσία"

   Τελικά ολοκληρώθηκε η συζήτηση ή όχι; Γιατί άλλα λέει ο αξιολογότατος κι άλλα η ανακοίνωση του ιδρύματος.

   Κατά τ'άλλα ναι, τυπικά ο τίτλος δεν είναι ακριβής, αν κι επί της ουσίας δεν πέφτει πολύ έξω.

 • από arcades πριν 2695 μέρες 2       

  Υπάρχει παρελθόν:

  Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων:

  http://www.sea.org.gr/details.php?id=286

  Ξεπουλάνε Βραυρώνα και Κεραμεικό στο Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»!:

  http://www.imerodromos.gr/vravrona-kerameikos/

  «Φρένο» στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος:

  http://www.imerodromos.gr/idryma-niarhou/


  • από th.alys πριν 2694 μέρες 1       

   Ω, μα, ναι. Γνωστά αυτά. Αλλα να έβγαινε ο αξιολογοτατος να έλεγε οτι απορρίπτει την προσφορά για τους χ, ψ λόγους. Δικαίωμα του, παρότι διαφωνω. Ο ξεδιαντροπος μέσα στα μούτρα μας εμπαιγμός με ενοχλεί.

  • από arcades πριν 2694 μέρες 1       

   από την άλλη, δεν ήταν ακριβώς δωρεά η προσφορά :)

  • από Auslaender πριν 2693 μέρες 4       

   Τι ήταν βρε Arcades αν δεν ήταν δωρεά; Προσπάθεια ιδιωτικοποίησης των υπερκερδών της Βραυρώνας; Φυσικά και ήταν δωρεά, απλά με προϋποθέσεις να δοθεί σε κάτι συγκεκριμένο, όχι "πάρτε τα και κάντε τα ότι θέλετε". Επενέβαινε τόσο πολύ το ΙΣΝ δε που στην επιτροπή που συστάθηκε δεν είχε καν εκπρόσωπο.

  • από arcades πριν 2692 μέρες       

   auslander, δεν κάθησα να το ψάξω, αλλά γιατί να υπάρχει εκπρόσωπος του ΙΣΝ στην επιτροπή. Φαντάζομαι ο ρόλος της (ή μέρος του) ήταν να συνδιαλλαγεί και να καθορίσει τη σχέση με το ΙΣΝ.

  • από Auslaender πριν 2690 μέρες 3       

   Απ'ότι κατάλαβα από αυτά που διάβασα δεν ήταν αυτός ο ρόλος της επιτροπής. Ήταν να συντάξει ένα πρόγραμμα προβολής των συγκεκριμένων αρχαιολογικών χώρων το οποίο θα χρηματοδοτούσε το ΙΣΝ. Οπότε το ερώτημα γιατί δεν ήταν δωρεά τα 3 εκ. παραμένει.

  • από arcades πριν 2690 μέρες       

   Στάθηκα στην παρατήρησή σου ότι δεν υπήρχε εκπρόσωπος του ΙΣΝ στην επιτροπή. Μα σύμφωνα με τα λεγόμενα των διαφωνούντων, η επιτροπή συγκροτήθηκε ακριβώς για τη συνεργασία με το ΙΣΝ και διαλύθηκε γιατί τέτοιου είδους συνεργασία δεν ήταν επιθυμητή από τη νέα ηγεσία. Αν θες, δεδομένων των αντιδράσεων, θα ήταν άβολο να βάλουν έναν εκπρόσωπο ιδιωτικού φορέα.

 • από Auslaender πριν 2693 μέρες       

  Λάθος θέση


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση