Σχόλια

 • από contrabando πριν 4648 μέρες 11        9

  @Cinto
  Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα. Αντί να ζητάς να καλυτερέψουνε οι συνθήκες για τους ιδιωτικούς χαίρεσαι που χειροτερεύουνε για τους δημόσιους.

  • από ee2455 πριν 4648 μέρες 8        5

   Εστω ένας υδραυλικός ο οποίος χρεώνει 100 ευρώ την ώρα για τις υπηρεσίες του. Κατά τα γνωστά, η αμοιβή αυτή είναι το σημείο ισορροπίας μεταξύ της ζήτησης και της προσφοράς. Βασικό χαρακτηριστικό αυτού του τρόπου καθορισμού της αμοιβής είναι η απουσία εξαναγκασμού: Ο πελάτης δεν υποχρεώνεται από κάποιον να δώσει αυτά τα χρήματα (μπορεί να βρει άλλον, φθηνότερο υδραυλικό) και ο υδραυλικός δεν είναι υποχρεωμένος να χρεώσει το ποσό που επιθυμεί ο πελάτης.

   Ενας υπουργός διορίζει τον υδραυλικό στη σχετική υπηρεσία του κράτους προσφέροντάς του, για τις ίδιες υπηρεσίες, 400 ευρώ την ώρα. Τα χρήματα προέρχονται από φόρους που πληρώνουν οι υπόλοιποι αδιόριστοι υδραυλικοί. Επιπλέον ο υπουργός προσφέρει ένα cozy αποστειρωμένο περιβάλλον: μόνιμη θέση εργασίας ανεξάρτητα από τις διακυμάνσεις της ζήτησης, αποσύνδεση της αμοιβής με την παραγωγικότητα κ.α.. Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της κατάστασης είναι ο εξαναγκασμός: Οι αδιόριστοι υδραυλικοί υποχρεώνονται από το κράτος να πληρώνουν τα προνόμια του διορισμένου.

   Και ερωτώ: Η μετάβαση από μία κατάσταση εξαναγκασμού σε μία άλλη πάλι εξαναγκασμού αλλά τουλάχιστον με λιγότερα προνόμια για τους διορισμένους βαφτίζεται «να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα»;

  • από cinto πριν 4647 μέρες 5        6

   Contrabando, αν απολύονταν οι ρουσφετολογικά προσληφθέντες (περίπου οι μισοί) ΔΥ πάλι θα έσκουζες. Επειδή λοιπόν "η κοινωνία δεν αντέχει" μεγάλης κλίμακας απολύσεις στο δημόσιο πάρτε τη μισθολογική εξίσωση προς τα κάτω να τη χαίρεστε.

  • από Spyros.Dovas πριν 4647 μέρες 8        6

   Όταν ο γείτονας πάψει να καβαλάει τον φράκτη και να τρώει την κατσίκα μου μπορεί και να καλυτερέψουν οι συνθήκες για μένα.

  • από pidyo πριν 4646 μέρες 4        2

   Οι από δω μπιπ τους από κει; Γουστάρω. Μπορώ να μιλήσω κι εγώ με γηπεδικούς όρους, αν χρειαστεί.

   Έχει γεμίσει χοληβόλα το κατάστημα.

  • από Spyros.Dovas πριν 4646 μέρες 2        1

   "Οι από δω μπιπ τους από κει;"

   Επαρκώς ακριβής περιγραφή της μέχρι τώρα πραγματικότητας.

  • από contrabando πριν 4646 μέρες       

   @Cinto
   *Σκούζω*; Mπορείς να διορθώσεις το λεξιλόγιο σου ή θέλεις να σου μιλάω με τον ίδιο τρόπο; Μπορώ.

 • από vasvas πριν 4648 μέρες 6       

  Οκ. Και τώρα αντικατέστησε τον υδραυλικό με ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας, και ξανακάνε την άσκηση.

  ---
  cinto: Καθόλου δεν τη χαιρόμαστε...


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση