Καφέ, beauté, καράτε (Ν. Ξυδάκης)

"Στο καινοφανές εμπορικό περιβάλλον της Μεγάλης Υφεσης, μεγαλύτερη εντύπωση προξενεί η άνθηση των καφενείων, των μανικιούρ-κομμωτηρίων και των σχολών αυτοάμυνας. Ποια ζήτηση έρχονται να καλύψουν;

Σχόλια

 • από dkamen πριν 3344 μέρες 1       

  "Είναι το τελευταίο αποκούμπι του well being, αχνή υπόμνηση των παλαιών χρόνων, είναι η παραμυθία του beauté με ένα πεντάευρο, είναι η καταφυγή στο σώμα, η περιποίηση του σάρκινου χιτώνα για ελάχιστη ανακούφιση του φέροντος."

  Όλα αυτά οι κοπέλες που βάφουν τα νύχια τους ή κάνουν λέηζερ στο μπικίνι για να περνάνε καλύτερα εκεί που περνάγανε απλά καλά.

  Anyway δεν είναι λίγο τραβηγμένα όλα αυτά τα συμπεράσματα από ένα τετράγωνο;

  Σε εμάς πάντως τον τελευταίο μήνα έκλεισαν 2 "Αγοράζω Χρυσό" και άνοιξε 1 power foods, 1 ανθοπωλείο, 1 καφεκοπτείο (το τέταρτο από πέρυσι), τα δε νυχάδικα παραμένουν σταθερά 2 τα τελευταία 11(!) χρόνια και η σχολή καράτε απλά πήγε σε εμπορικότερο σημείο (όπως και τα 2 καθαριστήρια) γιατί κατέβηκαν τα νοίκια. Από δε φούρνους, χασάπικα, μανάβικα και φαρμακεία γίνεται της επί χρήμασι εκδιδομένης γυναικός το κιγκλίδωμα.

  Το ένα καθαριστήριο έχει την ενδιαφέρουσα υποϊστορία ότι του ζήτησε η ιδιοκτήτρια (συριζαία τζενερέισον πολυτεχνείο και μάλιστα της αριστερής πλατφόρμας γιατί κάποιοι άνθρωποι λες και το κάνουν επίτηδες) μια αύξηση γύρω στα 200 ευρώ στο νοίκι εν μέσω κρίσης που σημαίνει ότι θα κατέληγαν να το έχουνε μισό-μισό, γεγονός που τον έβαλε σε διαδικασία σκέψης για το πόσο να έχει πάει άραγε το νοίκι στον κεντρικό δρόμο.

  Γενικά νομίζω ότι αλλαγές όπως "έπεσαν τα νοίκια" ή "τώρα οι 25- συχνάζουν Χαλάνδρι" ή "υπάρχουν τριπλάσιοι αισθητικοί απ' ό,τι 10 χρόνια πριν και 40% νεανική ανεργία" εξηγούν πολύ περισσότερα απ' ό,τι το narrative correctness του άρθρου.


 • από gebre πριν 3343 μέρες       

  Εμένα πάλι μου άρεσε το σχόλιο από κάτω: "Ανεργία δεν σημαίνει έλλειψη εργασίας, αλλά σπατάλη εργασίας". Μετά μάλιστα ρίχνει και το σύνθημα “τετράωρο, μισθός και σύνταξη για όλους”. Τι ωραία που ακούγεται... Δεν διευκρινίζει βέβαια αν θα είναι και με τον ίδιο μισθό με το οκτάωρο.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση