Μαμά, τι σημαίνει «εργοδοτικός»; | Του Αυγουστίνου Ζενάκου

Λίγο μετά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΣΗΕΑ, στις 24 Ιανουαρίου, κυκλοφόρησε – από την ιστοσελίδα της Δημοκρατικής Μεταρρύθμισης, της δημοσιογραφικής παράταξης που πρόσκειται στη Δημοκρατική Αριστερά – ένα κείμενο με τίτλο «Ας δημιουργήσουμε ένα μέλλον για τη δημοσιογραφία!». Κείμενο «επισημάνσεων», εκφράζει αγωνία για τα τεκταινόμενα στον κλάδο των ΜΜΕ και υπογράφεται από πολλούς δημοσιογράφους – ανάμεσά τους γνωστότατα ονόματα του επαγγέλματος, καθώς και άλλα που πολύ πιθανόν να γίνουν γνωστά στο μέλλον. Απαντάει ο Αυγουστίνος Ζενάκος.

Σχόλια

 • από contrabando πριν 3900 μέρες 1       

  Δημοσιογράφοι ιδεολόγοι του *μαζί τα φάγαμε* θα υπογράφουν αυτό το κείμενο.....

  //Πρόκειται για μια γλώσσα υπό κατασκευή, η οποία πετυχαίνει ακριβώς τούτο: παρουσιάζει ως λογικές, αυτονόητες σχεδόν, μια σειρά από επιλογές που αν περιγράφονταν αλλιώς θα αποκαλύπτονταν ως ειδεχθείς. Ο δημόσιος λόγος έχει κατακλυστεί από αυτή τη γλώσσα εδώ και κάποιον καιρό, είναι το πολυτιμότερο εργαλείο της υπό ανάδυση – στην Ελλάδα – ιδεολογίας του «πραγματισμού», της άποψης ότι όλοι εμείς που «τα φάγαμε μαζί», εμείς της χώρας που από τη Μεταπολίτευση και ένθεν «περνάει με κόκκινο», πρέπει επιτέλους να μαζέψουμε τα πόδια μας ώστε να χωρούν στο κοντούλικο πάπλωμά μας. //

 • από ProkopisDoukas πριν 3899 μέρες 10       

  • από contrabando πριν 3899 μέρες 1       

   ProkopisDoukas // Προσωπικά, είμαι υπερήφανος αν υπερασπίζομαι το συμφέρον του εργοδότη μου, που είναι ο ελληνικός λαός - στον οποίον άλλωστε ανήκει και η ΕΡΤ. //

   Ο ελληνικός λαός δεν είναι ο εργοδότης. Ο ελληνικός λαός απλά πληρώνει άλλο ένα χαράτσι μέσω ΔΕΗ για να συντηρεί την ΕΡΤ. Ο εργοδότης είναι αυτός που αποφασίζει ποιούς θα προσλάβει και με ποιούς θα κάνει συμβάσεις.

  • από dkamen πριν 3898 μέρες 1       

   λάθος, αυτός είναι απλά ο executive.

 • από derveniotis πριν 3899 μέρες 7       

  Το κακό με το να συστήνουμε και στις δύο πλευρές να "βάλουν νερό στο κρασί τους" είναι ότι συσκοτίζουμε τι βάζουν στο πιάτο τους. Γιατί το πρόβατο τρέφεται με χόρτο, αλλά ο λύκος τρέφεται με πρόβατο. Και αν είναι να "τα βρούν κάπως στη μέση", το πρόβατο ή δεν θα μπορεί να ξαναφάει, ή δε θα μπορεί να ξαναχέσει.

 • από derveniotis πριν 3899 μέρες 4       

  Υ.Γ. Πραγματικά με ξεπερνάει με πόση ταχύτητα παίρνουν τη στροφή 180 μοιρών και επικαλούνται "τον ελληνικό λαό" οι λαύροι αντιλαϊκιστές.

 • από ProkopisDoukas πριν 3898 μέρες 4       

  Η "στροφή 180 μοιρών" είναι μόνο στο μυαλό σας. Ακριβώς γιατί δεν μπορείτε ή δε θέλετε να κάνετε διάκριση μεταξύ υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος και λαϊκισμού.

  Μην προσπαθείτε λοιπόν να "μεταφράσετε" την αφήγηση του άλλου, στη δική σας γλώσσα. Αφήστε τον αναγνώστη να κρίνει ποιού η αφήγηση είναι πιο πειστική, δεν είναι βλάκας.

  • από derveniotis πριν 3898 μέρες 4       

   Την ξέρω τη διάκριση μια χαρά, Προκόπη. "Υπεράσπιση δημόσιου συμφέροντος" είναι όταν τον εργαζόμενο "δεν τον αντέχει η οικονομία". "Λαϊκισμός" είναι όταν διαμαρτύρεται γι αυτό.
   Ν' αρχίσω να μετράω πόσες φορές στο κομμάτι σου "μεταφράζεις την αφήγηση του άλλου" ή έχεις κάτι επείγον να κάνεις τις επόμενες τρείς μέρες που ακόμα θα μετράω;

 • από snaporaz πριν 3898 μέρες 8       


  εγώ έχω την εξής απορία:

  σύμφωνα με το κείμενο, υπάρχουν δημοσιογράφοι που "δεν τα έφαγαν", που έβλεπαν τι γινοταν, αλλά δεν άπλωσαν χέρι να φάνε.
  Γιατί όμως όλοι αυτοί έμειναν;
  γιατί κάθονταν στο ίδιο γραφείο και έγραφαν στην ίδια σελίδα με τους άλλους που τα έτρωγαν;

  Να ξεκαθαρίσω ότι η ερώτηση μου δεν είναι "επιθετική", δεν το ρωτάω κουνώντας το δάχτυλο φωνάζοντας "τι κάνατε ρε τότε;"

  Η απορία μου είναι πρώτα από όλα ανθρωπολογικής, αν θέλετε, φύσης.
  Μου δημιουργήθηκε πρώτη φορά στο μυαλό πιστεύω με την επιστολή του άρη χατζηστεφάνου για την απόλυση του από τον σκαι.
  Αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση τότε είναι το πόσο αρνητικά μιλάει ο εργαζόμενος για τον εργοδότη του - έναν εργοδότη με τον οποίο συνεργάζεται χρόνια, αλλά ταυτόχρονα τον κατηγορεί ότι υπονομεύει την εκπομπή του.
  Σίγουρα παντού και πάντα υπάρχει κάποιοα τριβή μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη, αλλά στην περίπτωση της επιστολής μιλάμε για διάσταση αρχών, επί της ουσίας για πόλεμο...

  Προσπαθώ να καταλάβω ποιο μπορει να είναι το ψυχολογικό προφίλ του ανθρώπου που δουλεύει για χρόνια σε έναν εργοδότη για τον οποίο έχει την χειρότερη γνώμη...
  τι να είναι άραγε αυτό που τον κάνει να μένει;; ...ο βιοπορισμός ίσως...
  δεκτό - αλλά τότε προς τι τα έπη περί αξιοπρέπειας, ψηλά το κεφάλι, αγωνιστικοί χαιρετισμοί κτλ
  (ή μήπως ακριβώς γι'αυτό η ρητορική εξτραβαγκάντζα;)

  όπως και να έχει, αυτό που περιγράφει ο ζενακος, αλλά και ο χ"στεφανου, είναι πιστεύω ένας από τους πιο ακατανοήτους ανθρωποτυπους της εποχής μας.

  Διότι μπορώ να καταλάβω -άλλο που απορρίπτω ηθικά- τον διαπλεκόμενο μεγαλοδημοσιογράφο που "μαζί τα έφαγε": το κάνει για τα λεφτά και την εξουσία. Από τα πλέον κλασσικά και συνηθισμένα κίνητρα.

  αλλά και ένα πορτοσαλτε ή μια κοσιωνη επίσης μπορώ να καταλάβω: εργάζονται σε ένα μέσο που φαίνεται να ταιριάζει στο ύφος τους και τις ιδεες τους

  αλλά αυτός ο περίεργος άνθρωπος που εργάζεται εκεί που φτύνει και θέλει να κάνει απεργίες διαρκείας για να μην τον απολύσουν από εκεί από όπου θα έπρεπε να έχει παραιτήθει, που δεν τα τρώει μαζί με τους άλλους, αλλά που είναι συνάδελφος τους και που εξανίσταται τώρα, τώρα που δεν έχει πλεόν κανένα νοήμα ή αξία πέραν του κουτσομπολιού στον βυθισμένο τιτανικό από ποια σκοτεινή γωνια της νεοελληνικής φαρσοκομωδίας να ξεφύτρωσε;;
  ποια βιβλία, ποια εκπαίδευση, ποιες ταινίες, ποια κουλτούρα, ποια Role Models έφτιαξαν τελικά αυτόν τον άνθρωπο στην ελλάδα του 21ου αιώνα;  • από dytistonniptiron πριν 3898 μέρες 5       

   Δυσκολεύομαι λίγο να καταλάβω γιατί ο βιοπορισμός είναι ασύμβατος με την αξιοπρέπεια. Μου θυμίζει λίγο το "Μπάτσοι ρουφιάνοι δημοσιογράφοι" -εκτός αν θεωρούμε πως ένας σκιτσογράφος ή ένας κριτικός σινεμά ή ένας δημοσιογράφος τέλος πάντων θα πρέπει να συμμετέχει μόνο σε αυτοοργανωμένες συλλογικές προσπάθειες, ει δυνατόν και να μην πληρώνεται, αλλιώς δεν δικαιούται δια να κλπ, που ειπώθηκε και πρόσφατα σε άλλο κόντεξτ. Άποψη καθόλα σεβαστή βέβαια, ειλικρινά το λέω.

  • από idios πριν 3898 μέρες 4       

   Snaporaz, έπιασες το zeitgeist του ελληνικού αριστερισμού.

  • από vasvas πριν 3898 μέρες 6       

   Σοβαρά εκπλήσσεσαι από αυτό; Σοβαρά δηλαδή δεν μπορείς να φανταστείς καν κάποιον που σιχαίνεται τον εργοδότη του; Σοβαρά τον θεωρείς αναξιοπρεπή αν σφίγγει τα δόντια και δουλεύει εξ ανάγκης, κάνοντας ό,τι μπορεί ίσως για να περιφράξει την αξιοπρέπειά του; Σοβαρά πιστεύεις ότι όσοι εργάζονται για εργοδότες-ρεμάλια είναι ή ρεμάλια οι ίδιοι, ή αναξιοπρεπείς; Ολοι οι δημοσιογράφοι του News of the World ήταν ρεμάλια; Και αυτός που έγραφε τα φαρμακεία για 300 λίρες τη βδομάδα πχ;

   Μνημείο έλλειψης εμπάθειας αλλά και επαφής με το μέσο εργαζόμενο το ανωτέρω.

  • από Epanechnikov πριν 3898 μέρες 6       

   Έτσι όπως το πάτε παίδες θα βγάλετε και το εκτελεστικό προσωπικό των τοκογλύφων της Θεσσαλονίκης λάδι...

 • από cinto πριν 3898 μέρες 9       

  Σεβαστό και κατανοητό να δουλεύεις για απατεώνες και κρατικοδίαιτα λαμόγια. Αλλά μην παραπονιέσαι που θα είσαι από τους πρώτους που θα απολυθούν όταν σκάσει η οικονομική φούσκα της χώρας - έπρεπε να το περιμένεις.

  • από BlondeElena πριν 3898 μέρες 2       

   Tι περιμένεις από ανθρωπότυπους, οι οποίοι κλείνουν για κανα εξάμηνο τις σχολές "για να μην έρθει ο Αμερικάνος ιμπεριαλιστής να εμπορευτεί την παιδεία" και από την άλλη στέλνουν τα παιδιά τους στο Deree "αφού μπορεί να έχει το παιδί καλύτερη παιδεία, γιατί να του τη στερήσουμε;". Καλά κάνουν και τα στέλνουν εκεί, αλλά θα ήταν ηθικότερο να μη γ@μουν τις σπουδές των υπολοίπων-και να μη μας περνάνε για κορόιδα.

 • από snaporaz πριν 3898 μέρες 15       

  • από vasvas πριν 3898 μέρες 1       

   Αν και δε διαφωνώ με κάποιες από τις διαπιστώσεις σου, ειδικά δε με τα σχόλια στο πρώτο μισό του κειμένου σου για το κείμενο του ΑΖ (αν και ξεπερνάς τους κινδύνους στη σωματική ακεραιότητα λίγο ξώφαλτσα*), η "αποστασιοποίησή" σου μου φαίνεται επιτηδευμένη. Δεν κατάλαβα γιατί να αλλάξουμε παράδειγμα: τον ισχυρό χαρακτηρισμό τον έκανες εσύ σε αυτό το νήμα, εσύ αμφισβήτησες γενικά τη συμπόρευση αξιοπρέπειας και εργασίας σε σιχαμερό εργοδότη -- ουτε καν επαναστατικότητας και εργασίας σε σιχαμερό εργοδότη αλλά αξιοπρέπειας.

   Οπότε δεν είναι απαραίτητο σε μένα να επιχειρηματολογήσω ότι αυτά τα δυο συνυπάρχουν σε κάθε εργαζόμενο, σε κάθε σιχαμερό εργοδότη. Σου "χαρίζω" τους Ναζί εργοδότες. Θεωρώ ότι μένουν πολλά ακόμα παραδείγματα που δείχνουν ότι η βούρτσα σου είναι πολύ πλατιά.

   Για να ρωτήσω και κάτι παρεμφερές: Οι εργαζόμενοι στην πολεμική βιομηχανία γενικώς, με βάση το συλλογισμό σου, είναι ακατανόητο να έχουν συνδικαλιστικές διεκδικήσεις γενικώς και παγκοσμίως;

   * Αν όντως κάποιος δε μιλά γιατί φοβάται για τη σωματική του ακεραιότητα, δεν προκύπτει ότι συμπεριφέρεται σαν "και μικροαστός και τσεγκεβάρα".

   --- δύτη, οι περί ου ο λόγος δεν έκαναν σαμποτάζ μάλλον, νομίζω στους σαμποτέρ ούτε ο σναπ έχει να προσάψει κάτι...

  • από dytistonniptiron πριν 3898 μέρες 3       

   Υπάρχει ένα ωραίο μονόπρακτο του Μπρεχτ με τους εργαζόμενους στην πολεμική βιομηχανία του τρίτου Ράιχ (με μια λέξη: σαμποτάζ).

   Περιμένω δηλώσεις μετανοίας από: δικηγόρους που δεν πιστεύουν στην ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης / πανεπιστημιακούς που δουλεύουν στα κατά δήλωσίν τους διεφθαρμένα ελληνικά πανεπιστήμια / εννοείται, κάθε δημόσιο υπάλληλο που θέλει να έχει δημόσιο λόγο / συμπληρώστε ελεύθερα.

  • από cinto πριν 3898 μέρες 2       

   Εγώ δεν περιμένω δηλώσεις μετανοίας από τους δημοσιογράφους, αλλά λίγη αυτοσυγκράτηση στο να συνεχίζουν να διεκδικούν τα λεφτά μου υπό μορφή αγύριστων κρατικών δανείων και κρατικής διαφήμισης. Γιατί στην ουσία αυτό ζητά όποιος απαιτεί μηδενικές απολύσεις στα ΜΜΕ.

 • από derveniotis πριν 3898 μέρες 2       

  Γιατί το είχα δεί ν'α ρχεται το επιχείρημα με τις βίδες στο ναζιστικό εργοστάσιο;

  • από dkamen πριν 3898 μέρες 6       

   Υποθετικό παράδειγμα. Όχι επιχείρημα. Κι έχει λίγο πιο πριν άλλο 1 (πραγματικό αυτή τη φορά) παράδειγμα που δεν είδες, στα πλαίσια ενός συλλογισμού που ξεδιπλώνεται σχεδόν υποδειγματικά τον οποίον επίσης αγνοείς. Όλα αυτά στα πλαίσια του ότι έχεις ήδη πλήρως αποκρυσταλλωμένη αντίληψη και απόλυτη αποφασιστικότητα να απορρίψεις τον αντίλογο.


  • από derveniotis πριν 3898 μέρες 1       

   Ναι, σωστά, όχι επιχείρημα, απλώς φροντίζει να καναλιζάρει το "υποθετικό παράδειγμα" προς τις σωστές εγκεφαλικές ατραπούς. Φυσικά αν συμφωνούμε με την εκφραζόμενη άποψη, οι ναζί είναι ένα casual συστατικό φιλολογικής καθαρά υφής. Αν διαφωνούμε, θα κατακεραυνώσουμε οφ κορς τον ευτελισμό του διαλόγου με κάτι ευφάνταστο όπως "η ώρα που θα χρειαστεί κάποιος να συγκρίνει κάτι που είπες με κάτι που έκανε ο χίτλερ".
   Ομορφάντρα μου.

  • από dkamen πριν 3898 μέρες 5       

   Ναι και άμα το παίξεις ανάποδα στις μισές στροφές και κόψεις τις συχνότητες πάνω από 14KHz ακούγεται μια απόκοσμη βραχνή φωνή να επαναλαμβάνει μονότονα "Ουουουουουου έξιέξιέξι - Ουουουουουου έξιέξιέξι".

  • από derveniotis πριν 3898 μέρες 2       

   Μην αποστομώνεις τόσο πολύ, κατούρα και λίγο.

  • από dkamen πριν 3898 μέρες 2       

   Δηλαδή κατάλαβες ότι το παραπάνω δεν είναι πραγματική απάντηση στο προπαραπάνω (διότι το προπαραπάνω είναι ουσιαστικά ομολογία ότι σκέφτηκες _ακριβώς_ όπως συμπέρανα στο προπροπαραπάνω και δεν έχω λόγο να διαφωνήσω) αλλά παρωδία του είδους της διαστρέβλωσης που έκανες στο parent εν είδει φιλικού χτυπήματος στο ποπουδάκι;

  • Σχόλιο που έχει θαφτεί. [εμφάνισε/κρύψε]
  • από dkamen πριν 3898 μέρες 1       

   όχι. όπως θα έπρεπε να είχες απαντήσει κι εσύ αντί να κάνεις έτσι.

 • από oldboy πριν 3898 μέρες 4       

  Snaporaz, έχω αναρωτηθεί καμιά δεκαριά φορές από το απόγευμα αν αξίζει να απαντήσω σε αυτά τα σχόλια. Νομίζω πως όσο αξίζει, άλλο τόσο και δεν αξίζει. Εν πάση περιπτώσει είτε απαντήσω είτε συνεχίσω να το μετανιώνω, με επείγει να εκφράσω τη βαθύτατη μου περιφρόνηση για το λόγο που αρθρώνεις.

 • από snaporaz πριν 3897 μέρες 8       

  vasvas

  όντως λάθος μου το παράδειγμα με το ναζιστικό εργοστάσιο - λάθος αρχάριου σε φόρουμ μάλιστα, έπρεπε να το ξέρω ότι πάντα παρεξηγείται και μπαχαλεύει την συζήτηση. Το παίρνω πίσω.

  Επισημαίνω όμως κάτι που νομίζω έχει μεγάλη σημασία:

  μην μπερδεύεις βασβας την περίπτωση να έχει ένας εργαζόμενος στυγνό, στραβό και ανάποδο εργοδότη με αυτό που συμβαίνει στην περίπτωση των δημοσιογράφων-ιδεολόγων.

  Άλλο παράδειγμα, πιο επεξεργασμένο (χωρίς ναζί):

  Παίρνουμε δύο περιπτώσεις:

  - έναν άνθρωπο που του αρέσει πολύ η γαστρονομία και δουλεύει σε ένα σπουδαίο εστιατόριο με κορυφαίους σεφ, αλλά ο εργοδότης του είναι σκληρός, τον αναγκάζει να κάνει υπερωρίες χωρίς να του τις πληρώνει, δεν του κολλάει όλα τα ένσημα κτλ

  - έναν άνθρωπο που του αρέσει η γαστρονομία πάρα πολύ και δουλεύει σε ένα πανβρώμικο άθλιο εστιατόριο το οποίο παραβιάζει την νομοθεσία σχετικά με την καθαριότητα, την υγιεινή και την ασφάλεια με διαταγές του αφεντικόυ και εν γνώσει του εργαζόμενου του οποίου ας πούμε μέρος της δουλειάς είναι να σερβίρει μερίδες με χαλασμένο κρέας στους πελάτες. Και (το γαμάτο!) ο άνθρωπος αυτός στον ελεύθερο χρόνο του διαβάζει τα καλύτερα βιβλία γαστρονομίας, δημόσια βγαίνει και μιλάει με θαυμασμό για τον ένα και τον άλλον μέγα σεφ και ταυτόχρονα κατακευρανώνει τα χαμηλής ποιότητας εστιατόρια.
  Και αφού οι πελάτες του εστιατορίου έχουν υποστεί βλάβες υγείας από τα πανάθλια φαγητά και αφού αποκαλυφθουν (από ξένους...) οι συνθήκες που επικρατούν στο εστιατόριο και αυτό έχει ήδη διασυρθεί, βγαίνει αυτός ο άνθρωπος και κατηγορεί δημόσια τον εργοδότη του επικαλούμενος τις αρχές της υψηλής γαστρονομίας οι οποίες πάντα ήταν η πυξίδα του και η μοναδική του έγνοια στην ζωή.
  Το καθαρά νεοελληνικό φινάλε: μετά από όλα αυτά, ο άνθρωπος αυτός κάνει απεργία διαρκείας με αίτημα να μην απολύθει και να συνεχίζει να δουλεύει στο εστιατόριο αυτό παίρνοντας όσα έπαιρνε και πριν.
  Οι οπαδοί του τον χειροκροτούν και του φωνάζουν: δίδαξες αξιοπρέπεια μέγιστε/έχεις ψηλά το κεφάλι/ήσουν ο μόνος που σέρβιρε φουα γκρα (ενώ εντωμεταξύ έχει αποκαλυφθεί ότι η σπεσιαλιτέ του εστιατόριου ήταν σουβλάκια από κρέας σκύλου και οι μισοί πελάτες έχουν έλκος και πλεόν ούτε σούπα δεν μπορούν να φάνε)

  Ο πρώτος εργαζόμενος βασβας έχει όλη την συμπάθεια και κατανόηση μου, ο δεύτερος έχει εν μέρει και αυτός την κατανόηση μου, αλλά όχι και την συμπάθεια
  (γενικά στον γραπτό δημόσιο λόγο όπως εδώ επιλέγω κάπως επιθετικό ύφος γιατί πιστεύω ταιριάζει καλύτερα και στην εποχή και και στις συνθήκες και στο μέσο, αλλά σαν άνθρωπος είμαι σταθερά υπέρ της κατανοήσης και εναντίον του να βγάζεις το δάκτυλο και να κατηγορείς).

  Σχετικά με αυτό που ρωτάς περί πολεμικής βιομηχανίας:

  σαφώς να συνδικαλιστούν και να προβάλλουν τα αιτήματα τους. Πώς θα σου φαινόταν όμως οι πρωτοστάτες συνδικαλιστές της πολεμικής βιομηχανίας που ζητάνε περισσότερα λεφτά και προσλήψεις στην πολεμική βιομηχανία να είναι ταυτοχρονα και θεωρητικοί του ειρηνισμού (σωστή η μετάφραση του pacifism;), να προτάσουν στήθη στους δρόμους για να μην γίνει πουθενά και ποτέ πόλεμος, να χτυπιούνται ότι πρέπει να απαγορευθεί η πώληση των όπλων

  Δεν ξέρω αν το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά η οργή, οι "συλλογικότητες", τα "ο κόσμος έχει ξυπνήσει πλέον" και τα "να διαφυλάξουμε την αξιοπρέπεια μας" ξεκίνησαν όταν άρχισαν οι απολύσεις και οι μειώσεις των μισθών, όχι όταν άρχισε/φούντωσε η διαπλοκή, τα φιλικά δάνεια και η κρατική διαφήμιση.


  • από vasvas πριν 3897 μέρες       

   Ωραίο το παράδειγμα, η ερώτηση μεταφέρεται στο αν πιστεύουμε ότι τα ελληνικά ΜΜΕ, και οι διαμαρτυρόμενοι δημοσιογράφοι ειδικά, σέρβιραν κρέας σκύλου ;)
   Ο ΑΖ συγκεκριμένα, όχι, αλλά για τους άλλους δεν ορκίζομαι...

   Για την πολεμική βιομηχανία όμως δε συμφωνώ. Μια χαρά το βλέπω να εργάζεσαι στη McDonnell Douglas και να είσαι μαχητικός ειρηνιστής. Για τις αρχές σου πας ενάντια και στο βιοπορισμό σου -- αυτό ακριβώς που κατηγορείς το σεφ ότι ΔΕΝ κάνει...

 • από cinto πριν 3897 μέρες 7       

  Πού ήταν η απεργία διαρκείας όταν το Βήμα δημοσίευε εκείνη την ψεύτικη είδηση για την ελληνοτουρκική συνάντηση; Εγώ από τότε αρνούμαι να ξαναγοράσω το Βήμα, ενώ το διάβαζα τακτικά από μικρός. Αν αντιδρούσαν τότε οι εργαζόμενοι και το έφτιαχναν ίσως να το ξαναγόραζα. Αλλά μη μου ζητάνε τώρα τον οίκτο, αργά το θυμήθηκαν.

 • από lazopolis πριν 3897 μέρες 4       

  "και αυτή είναι η συνεισφορά μου στην συζήτηση -ή στο μπαζζ γενικότερα, αν θες-

  προσπαθώ να πω ότι στην ελλάδα της μεταπολίτευσης έχει δημιουργηθεί ένας ανθρωποτυπος ο οποίος βρίσκεται σε ένα τεράστιο αδιέξοδο:"

  Σωστά σωστά, πρόκειται για την ενσάρκωση της μεγαλύτερης παπάντζας της μεταπολίτευσης.

  Εγώ να δηλώσω οτι συμφωνώ με την ουσία και εν μέρει και με το ύφος του σχολίου του old boy.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση