Μια φούσκα ήταν η ελληνική μπλογκοκοινωνία /Sraosha

Μετά η φούσκα έσκασε, όπως σκαν όλες οι φούσκες στο τέλος, εισέρρευσε ο μολυσμένος αέρας της ελληνικής πραγματικότητας (μπλαμπλά, μπλαμπλά, μπλα, μπλα, μπλα, κτλ. κτλ. κτλ.) και η φούσκα εξαχνώθηκε.

Σχόλια

 • από zoutiri πριν 4980 μέρες 0

  και μια διαφορετικη οπτικη που επισης μιλα για τον θανατο της βλογοσφαιρας

  • από alberich πριν 4980 μέρες +2

   σορρυ λάθος θέση

 • από beta πριν 4980 μέρες 0

  Για την ελληνική μπλογκόσφαιρα μιλά ο ο shraosha νομίζω.

  Θυμάμαι τις συζητήσεις επί συζητήσεων για τη νέα δημόσια σφαίρα που αναδύεται και τις ευκαιρίες της κοινωνίας πολιτών και των μορφωμένων φερέλπιδων νέων που υποεκπροσωπούνται να μεταμορφώσουν τελικά την ελληνική κοινωνία.

  Κάποιοι το είχαν κάνει και επάγγελμα το σπορ της προώθησης της νέας ιδέας των μπλογκ. Τελικά τα μπλογκ άλλαξαν τη δημόσια σφαίρα όσο την άλλαξε και το τηλέφωνο: καθόλου.

  Η μάλλον προς το χειρότερο αν σκεφτούμε ποια είναι τα δημοφιλή μπλογκ στην Ελλάδα σήμερα

 • από nikos πριν 4980 μέρες +6

  Η ιδέα του ποστ βγάζει ένα ελιτισμό που δεν μου αρέσει καθόλου. Μπήκαν τα μιάσματα και βρώμισε ο τόπος. Χαίρομαι που τόσοι χιλιάδες Έλληνες βρήκαν τον τρόπο να εκφράζονται δημόσια.

  Το ότι φαίνονται περισσότερο αυτοί που έχουν τον τρόπο να κάνουν θόρυβο, δεν σημαίνει ότι από κάτω δεν συμβαίνει μια υπόγεια επανάσταση. Φυσικά και αλλάζουμε προς το καλύτερο. Ο Έλληνας ψάχνει ακόμα τρόπο να εκφράζεται σωστά στη δημόσια σφαίρα (δεν το είχε κάνει ποτέ), να αρθρώνει δημόσιο λόγο και σταδιακά να αυτοοργανώνει δράσεις.

  Δεν παύω να ανακαλύπτω διαρκώς υπέροχα νέα μπλογκς ανθρώπων από διαφορετικές καταβολές, επαγγέλματα, χόμπι, και κοινωνικά στρώματα.

  Όσοι θέλουν να κρατούν την παλιά τους δικτυακή παρέα, μπορούν πολύ απλά να την κρατήσουν και να αγνοήσουν την υπόλοιπη μπλογκόσφαιρα. Ας μην πιστεύουν όμως ότι είναι οι μόνοι που έχουν κάτι αξιόλογο να πουν. Έλεος δηλαδή...

  • από Elias πριν 4980 μέρες +3

   Απογοήτευση βγάζει, η οποία είναι ανθρώπινη. Και κατανοητή.
   Δε νομίζω να υπάρχει οτιδήποτε που να μπορούμε να πούμε στον Sraosha και να μην το ξέρει ήδη. Απλώς θα ήταν ωραίο να ξαναγυρνούσε στο Buzz, πολλές φορές ευχήθηκα να είχαμε και τις δικές του παρατηρήσεις.

 • από cinto πριν 4980 μέρες +1

  Νομίζω ότι φταίει η τρόικα. Όσοι εξέθεταν τις σκέψεις τους στα blogs τώρα εκθέτουν τα προικιά τους στο e-bay.

 • από kensai πριν 4980 μέρες 0

  Συμφωνώ με τον nikos. Τα blogs εξαρχής δεν ήταν απαραίτητα κάτι το ποιοτικό, ήταν κάτι το διαφορετικό... επιτέλους μια φωνή που θα μπορούσε να δώσει στον απλό πολίτη, χομπίστα, ενδιαφερόμενο, γνωμοδότη, κλπ ένα προσωπικό βήμα έκφρασης.

  Ο ελιτισμός που απορρέει το post του sraosha- αν κι έχει κάποια δίκια- δείχνει απλά ότι κάποιοι από μας που μπορεί να παλιώσαμε όντας απ'τις πρώτες μέρες των blogs online, απλά δεν ανεχόμαστε την εισροή νέων προσώπων και την αλλαγή των κλασικών συσχετισμών δυνάμεων (που στα blogs είναι οι αναγνώστες/σχολιαστές μας).

  Σ'αυτό έρχεται να προστεθεί και το ακόμα πιο ακραίο (και ελιτίστικο) ποστ του SG εδώ στην Αναμόρφωση, που ο φουκαράς ο αρθρογράφος μιλάει με θλίψη για την δήθεν απόγνωση που βρίσκει να μη μπορεί να βρει ομοϊδεάτες που να του λένε με αβρότητα «ναι έχεις δίκιο». Μάλιστα θεωρεί το συνάφι του- εμμέσως πλην σαφώς- καλύτερο απ'τους άλλους, λες κι η δικιά τους κλανιά δε βρωμάει...

  Τι να πεις.

 • από alberich πριν 4980 μέρες +5

  Πολύ εύκολα πέρασε το -γνωστό από τα άλλα μη διαδραστικά μήντια- από πάνω προς τα κάτω στα μπλογκς.Η αντιστροφή αυτού που τα έκανε ενδιαφέροντα επήλθε πάρα πολύ εύκολα όταν κίνησαν το ενδιαφέρον των διαμορφωτών της κοινής γνώμης και των τεχνικών της εξουσίας.
  Και στο μπαζζ υπάρχουν πολύ συχνά σχολαστικές συζητήσεις για το "φύλο των αγγέλων" βάσει μιας ατζέντας που δύσκολα μπορώ να σκεφτώ ότι προκύπτει αβάδιστα από την συνισταμένη των αυθόρμητων προβληματισμών ανθρώπων με πολλούς από τους οποίους έχω μια εξ αποστάσεως εξοικείωση .

 • από neTpen πριν 4980 μέρες +5

  Προσωπική άποψη: η αναλογία καλών/κακών μπλογκς παλιότερα ήταν συντριπτικά καλύτερη υπέρ των καλών σε σχέση με τώρα. Πλέον χρειάζεται να χτίζει κανείς με πολλή υπομονή το προσωπικό του μπλογκοσύμπαν. Το ίδιο κάνουμε και στην κοινωνία, θα μου πείτε. Ωστόσο, εδώ είναι πολύ εύκολο να πέσουν στην αντίληψή σου "σκουπίδια", τα οποία στην πραγματική ζωή δύσκολα θα συναντούσες (εκεί οι πηγές των ερεθισμάτων σου είναι περισσότερο επιλεγμένες). Είναι ένα αναπόφευκτο τίμημα για την ελευθερία και τον πλουραλισμό του χώρου. Η συνειδητοποίηση αυτού του αναπόφευκτου, βέβαια, καθόλου δεν εγγυάται και τη διατήρηση του ενδιαφέροντος. Οπότε, μέσα σε όλο αυτό το χάος - το ενίοτε γοητευτικό, ενίοτε απεχθές και κουραστικό - αποβαίνουν εξαιρετικά χρήσιμες οι κάθε λογής υπηρεσίες χτισίματος "δικτύων" από επιλεγμένα (με τα όποια κριτήρια του καθενός) ιντερνετικά ερεθίσματα. Και, ευτυχώς, τα δίκτυα αυτά ποτέ δεν θα μπορέσουν να είναι εντελώς στεγανά.

  • από kensai πριν 4980 μέρες +1

   Έτσι είναι. Αλλά γιατί να είναι στεγανά;

   Πρόσεξε πως αν είσαι εντελώς αποκομμένος απ'την πραγματικότητα (ήτοι τους διαφωνούντες μαζί σου) φτιάχνεις μια «ιδεατή κοινωνία» που μπορεί ναι να σε ηρεμεί ψυχολογικά, αλλά απ'την άλλη να είσαι σίγουρος ότι φιλτράρεις πολλές δυνητικά καλές ιδέες που απλά απέρριψες εξ'αρχής επειδή δεν συμφωνούσαν με τις αρχικές σου θέσεις.

   Κακά τα ψέματα, ιστορικά τα blogs δε βγήκαν για το διάλογο, ήταν απλά διαδικτυακά ημερολόγια (web logs), ο σχολιασμός δεν ήταν απαραίτητος. Αλλά με την ανάπτυξη του θεσμού φάνηκε πως οι bloggers που έδιναν βήμα και στους αναγνώστες τους όχι μόνο μπορούσαν να δημιουργήσουν έναν καλύτερο διάλογο, αλλά και να βελτιώσουν κι αυτοί τις μελλοντικές τους θέσεις (το περιεχόμενο που προσφέρουν).

   Το έχω δει ουκ ολίγες φορές κάποιος blogger να λειτουργεί βάσει feedback. Φυσικά όσο πιο ανοιχτό είναι το blog τόσο πιο πιθανό είναι να πέσεις και σε άτομα που δεν το βλέπουν όπως εσύ.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση