Ν. Ξυδάκης - Ασυμμετρία, αδικία

Η απότομη πτώση βιοτικού επιπέδου θα συνεπιφέρει απρόβλεπτες μεταβολές στη συμπεριφορά των μαζών, ιστορικά δυσβάστακτες, εφόσον δεν κατανεμηθούν αναλογικά τα βάρη και δεν αποδοθεί δικαιοσύνη — έστω, την υστάτη στιγμή.

Σχόλια

 • από simiomatariokipon πριν 4556 μέρες       

  συμφωνώ δλδ στη σημασία που δίνει στην απόδοση (κάποιας έστω) δικαιοσύνης

 • από contrabando πριν 4555 μέρες 2        2

  Η ύστατη στιγμή πέρασε. Τα νέα μέτρα είναι άδικα σαν και τα προηγούμενα και τα βάρη πέφτουνε στους ίδιους και στους ίδιους. Το αποτέλεσμα θα είναι μία νέα αποτυχία. Με μαθητευόμενους μάγους στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ελπίδα.

 • από stassa πριν 4555 μέρες 1        1

  Επιφυλακτικά ψηφίζω, γιατί δεν συμφωνώ με την τελευταία παράγραφο (οτι δηλαδή το μέλλον είναι σκοτεινό). Νομίζω πως όταν περάσει το σοκ θα επικρατήσει η λογική.

  Ιστορικά, έχουμε επιδείξει κάποια συνοχή σε ώρες κρίσης, πχ δες την αντίδραση στην κήρυξη του πολέμου απ' την Ιταλία, που έτρεχε ο κόσμος να καταταγεί, με ένα κοινό αίσθημα οτι "τώρα είναι ώρα για κοινό αγώνα". Σταθήκαμε όντως σαν λαός.

  Μετά βέβαια σφαχτήκαμε πάλι- αλλά τότε είχε περάσει η ώρα της κρίσης.

 • από vasvas πριν 4555 μέρες 5       

  Ο Ιταλός επιβουλευόταν το σπίτι μου.

  Δεν αισθάνομαι τίποτε κοινό με τον επίορκο εφοριακό ή το γιατρό που τα πιάνει μέσω φαρμακευτικών για να κάνει άχρηστες μεταμοσχεύσεις.

  Αν είναι να κάνω θυσίες, σίγουρα δε θα τις κάνω για να συνεχίζουν να ζουν αυτοί καλά κι εγώ χειρότερα.

  • από stassa πριν 4554 μέρες       

   Μα και όταν ήρθαν οι Ιταλοί, κάποιοι καθίσανε σπίτι τους. Στην δε Κατοχή είχε μαυραγορίτες και καταδότες να φάν' κι οι κότες. Μόλις πέρασε η κρίση βέβαια το κλίμα δεν τους σήκωνε και πολύ.

   Η αλήθεια είναι οτι σε ώρα κρίσης, όποιος (εξ)ακολουθεί εγωιστικές συμπεριφορές βάζει σε κίνδυνο το σύνολο, απ' την άλλη κι όποιος αρνείται να δουλέψει για να μην ωφεληθεί ο εγωιστής έχει το ίδιο αποτέλεσμα.

   Το θέμα λοιπόν δεν είναι να γίνουμε φιλαράκια με τους επίορκους γιατρούς ή εφοριακούς, είναι να τους εξηγήσουμε οτι τέρμα τα δίφραγκα κι αν δεν συμμορφωθούνε τώρα, θα τους πάρει ο διάολος τον πατέρα.

  • από vasvas πριν 4554 μέρες 1       

   "Μα και όταν ήρθαν οι Ιταλοί, κάποιοι καθίσανε σπίτι τους. "


   Ναι, αλλά δεν πολεμήσανε για αυτούς. Οι Ιταλοί έρχονταν έτσι κι αλλιώς, επίσης.

   Τώρα, οι θυσίες καθαρά (πλέον) γίνονται (σε σημαντικό βαθμό) για να υποστηρίξουν τα λαμόγια και τα παράσιτα -- χωρίς αυτά, τα προβλήματά μας είναι πολύ διαχειρίσιμα. Άρα οι θυσίες μας είναι στο βωμό των τύπων που πίνουν καφέ στην πλατεία όλη μέρα/κάθε μέρα ή εργάζονται σκληρά για να μας κλέψουν.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση