Οικονομισμός ΑΕ [Άκης Γαβριηλίδης]

Κριτική των αποσιωπήσεων και της απλουστευτικής μονομέρειας του ντοκυμαντέρ «Φασισμός ΑΕ».

Σχόλια

 • από ProkopisDoukas πριν 3340 μέρες       

  Κάτι συμβαίνει με το λινκ....

 • από zoutiri πριν 3340 μέρες       

  Φανταζομαι αυτο εδω εννοει
  http://www.epohi.gr/portal/anadimosieyseis/16617-oikonomismos-ae

  "Ο αναγωγισμός όμως αυτός είναι αναγωγισμός εις την δευτέραν. Διότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι η ταινία ανάγει τα πάντα στην «οικονομία», αλλά και ότι, υπό τον όρο «οικονομία», ουσιαστικά δεν νοεί τίποτε άλλο παρά τη βιομηχανική παραγωγή και τις συγκρούσεις γύρω από τις συνθήκες εργασίας σε αυτήν."

  βιομηχανικη παραγωγη? στο ελλαντα?

  • από dkamen πριν 3340 μέρες       

   κοίτα γενικά όλοι αυτοί (εννοώ οι λοστ) είναι ένα μαρξιστικό cargo cult, ό,τι mapping μπορούν κάνουν δεδομένων των ελ συνθηκών.

   Σκέψου ότι για παράδειγμα στο ρόλο του καπιταλιστή έχουν τη δημόσια υπηρεσία και στο ρόλο του βιομηχανικού εργάτη τους γραφειοκράτες.

   Μια καλή ευριστική είναι ότι "καπιταλιστής" είναι οποιαδήποτε οντότητα με καθαρό κέρδος άνω των 200.000 το χρόνο (εκτός αν είναι το δημόσιο) και "εργαζόμενος" οποιαδήποτε οντότητα με καθαρό κέρδος κάτω των 200.000 το χρόνο (εκτός αν είναι οι βουλευτές).

   Αυτά είναι φυσικά πράγματα λυμένα στο μαρξισμό από τα πρώτα συνέδρια: καμία θέση δεν έχουν οι γραφειοκράτες του κρατικού μηχανισμού ή οι μικρομαγαζάτορες ή οι μικροαγρότες στη σοσιαλιστική κοινωνία. Δηλαδή οι πρώτοι έχουν αλλά εννοείται αφού περάσεις πρώτα από λεπίδι τους προηγούμενους και τους αντικαταστήσεις με κομματικά στελέχη.

   Το θέμα είναι αναγκαστικά για να συνδιαλαγείς μαζί τους (όπως ο Γαβριηλίδης) πρέπει να υιοθετήσεις σε κάποιο βαθμό τη γλώσσα τους.

 • από Auslaender πριν 3340 μέρες       

  Βρε, βρε, έβγαλε καινούριο "ντοκιμαντέρ" ο Χατζηστεφάνου;

  Ομολογώ πως εξελίσσεται. Μετά από παραλληλισμούς Χούντα=Μνημόνιο και Παπαδόπουλος=Παπαδήμος νόμιζα πως ο εξυπνακισμός του έχει αγγίξει τα όρια του. Αλλά ο μεγάλος καλλιτέχνης μπορεί πάντα να σε εκπλήσσει! Το στρατόπεδα συγκέντρωσης=ειδικές οικονομικές ζώνες το πάει ένα βήμα μπροστά.

  • από dkamen πριν 3339 μέρες 2       

   θες να πεις δεν είχες διαβάσει την επιστολή με τους ταρίφες που θα προστατεύανε τους ποδηλάτες κι όλοι μαζί τους μαθητές για να πέσει η κυβέρνηση;


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση