Οι τραπεζίτες ζητούν υψηλότερα επιτόκια, νέα κίνητρα και Αγγλικό δίκαιο για τα ομόλογα του PSI

Αν η κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίσει την πολιτική Παπανδρέου και παραχωρήσει το ελληνικό δίκαιο των ομολόγων αποδεχόμενη έτσι την αλλαγή του σε αγγλικό τότε στην περίπτωση που η χώρα δεν αντέξει τα μέτρα ή εγκαταλειφθεί από τους εταίρους και οδηγηθεί στην πτώχευση θα υποχρεούται να αποπληρώσει το σύνολο των χρεών της σε ευρώ παρά το ότι θα έχει επιστρέψει στη δραχμή. Επιπλέον δε θα έχει πια δυνατότητα να προχωρήσει μονομερώς σε αναδιάρθρωση χρέους κάτι που έχει αυτή τη στιγμή με βάση το ισχύον δίκαιο.

Σχόλια

 • από KnowDame πριν 4397 μέρες 1       

  //Ωστόσο η κυβέρνηση δεν απάντησε εντός των χρονικών ορίων που όφειλε και μετέφερε την όποια απάντηση μετά την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου όταν θα έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι συζητήσεις με τους δανειστές.

  Την Τετάρτη ο κύριος Κουρουμπλής θα θέσει και πάλι το θέμα στην ομιλία του στη Βουλή, όπως ενημέρωσε το XrimaNews.gr το γραφείο του βουλευτή. Δεδομένης της ύψιστης σημασίας του θέματος για την Ελλάδα γίνεται έκκληση για τη στήριξη του και από άλλους βουλευτές αλλά και από δημοσιογράφους και πολίτες. Ήδη το θέμα έχει δημοσιευτεί στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ και ΝΕΤ και σε ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα από έγκριτους δημοσιογράφους//


  Τώρα θα απαντηθεί και το ερώτημα του pidyo

  • από pidyo πριν 4397 μέρες       

   Μακάρι, αλλά δεν το βλέπω.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση