Ο "ύποπτος" ρόλος της κ. Παναρίτη... | Αυγή 3-5-2012

Η Έλενα Παναρίτη ήταν βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, γνωστή από όσα “πρόσφερε” στην “ανοικοδόμηση” της οικονομίας του Περού επί Φουτζιμόρι (ο οποίος σήμερα κατηγορείται για διαφθορά και ζει στην Ιαπωνία...). Γνωστή για τις μάλλον νεοφιλελεύθερες οικονομικές αντιλήψεις της, η Ελ. Παναρίτη άλλαξε “μέντορα” και από τον Γ. Παπανδρέου πήγε στον Αντ. Σαμαρά!

“Ο κ. Σαμαράς μου κάνει και εμένα εντύπωση, αλλά μου κάνει πολύ θετική εντύπωση”, λέει (στο “Ράδιο 9”) και υποστηρίζει ότι “ο κ. Σαμαράς έχει κάνει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στη γραφειοκρατία και την έχει ξεκάθαρα δηλώσει ως κεντρικό σημείο των αλλαγών: Μία μικρή κυβέρνηση 15 -λέει- υπουργών και μία διαχείριση χαμηλών τριβών με χαμηλή γραφειοκρατία”.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως η Ν.Δ. “μοιράζει” αυτή την συνέντευξη, θεωρώντας ότι την ενισχύει προεκλογικά, λες και πήρε "φλουρί κωνσταντινάτο". Προσωπικά, και με όλο τον σεβασμό στην κυρία και το όντως πλούσιο βιογραφικό της, θα σκεφτόμουν μήπως την έχει βάλει το ΠΑΣΟΚ. Αλλά η σημερινή ηγεσία της Ν.Δ. μπορεί και να την ανεβάσει στο μπαλκόνι του Ζαππείου!

Σχόλια

 • από th.alys πριν 3152 μέρες 2       

  Μην ψάξετε το άρθρο στο σάιτ της Αυγής. Το έχουν κατεβάσει. Δεν συμφωνεί βλέπετε με την τωρινή γραμμή του κόμματος κι η Πράβδα πρέπει να εξαφανίσει τα τεκμήρια ανακολουθίας. Είναι τουλάχιστον η τρίτη φορά που η Αυγή, του βουλευτή πλέον διευθυντή Φίλη, παραχαράζει την πραγματικότητα για να την βολέψει στα κομματικά πλαίσια.

 • από akindynos πριν 3152 μέρες       

  Υπάρχει περίπτωση να είναι σύμπτωση μιας και γενικά το αρχείο είναι εκτός;

  • από th.alys πριν 3152 μέρες 1       

   Μπορώ να πω πολλά, θες να εκθέσω άνθρωπο που εκτιμάτε εδώ στο buzz πολλοί ή να δώσω την πιο λάιτ εκδοχή;

 • από th.alys πριν 3152 μέρες 3       

  Ας δώσω την αποχρωματισμένη εκδοχή:

  Σήμερα το πρωί το ελληνικό ίντερνετ ανακάλυψε ότι από το αρχείο της Αυγής έλλειπε το εν λόγω άρθρο που επιτίθετο στην πρώην βουλευτίνα Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ και νυν σύμβουλο του Βαρουφάκη. Το θέμα σηκώνεται στο ελληνικό τουίτερ, δεδομένου ότι η Αυγή έχει ήδη δύο κακά προηγούμενα με καθάρισμα της πραγματικότητας από ενοχλητικά γεγονότα(σημαία ΚΟΕ, συμπερίληψη Ι. Αμυρα στις εκλογικές λίστες).

  Το μαθαίνουν αυτό στην Αυγή κι απαντάει ο webmaster της ότι "Το άρθρο για την Παναρίτη που *δεν* έσβησε φυσικά η Αυγή ήταν και είναι πάντα εδώ".

  Το προβληματάκι είναι ότι το λινκ που έδωσε ήταν νεκρό. Του επισημαίνεται και δικαιολογείται ότι όλο το αρχείο είναι πεσμένο.

  Τελικά, μετά κόπων και βασάνων, δίνει ένα λινκ που λειτουργεί σε άρθρο για την Παναρίτη, δικαιολογούμενος ότι "Όλο το αρχείο της Αυγής είναι offline (πριν από Απρίλιο 2012)."

  Μόνο που ακόμη και τώρα υπάρχουν δυο προβληματάκια: 1) το λινκ δεν αφορούσε το άρθρο το οποίο αναφέρθηκε αρχικά και 2) το άρθρο αυτό ήταν δημοσιευμένο τον Μάη του 12, άρα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του webmaster, έπρεπε να είναι online.

  Τελικά πριν λίγες ώρες εμφανίστηκε λειτουργικός σύνδεσμος για το *συγκεκριμένο* άρθρο. Το μικρό προβληματάκι που παραμένει είναι ότι:

  I googled + searched within Avgi before re-tweeting this, and that article did not pop up.

  Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του για το τι συνέβη. Η προσωπική μου γνώμη βασίζεται στην προηγούμενη εμπειρία με την Αυγή και τον τρόπο λειτουργίας της, αλλά δεν είναι υποχρεωτικό να την μοιράζεται κανένας άλλος.

  • από akindynos πριν 3152 μέρες 2       

   Δεν είχα υπόψιν το ιστορικό (του συγκεκριμένου άρθρου). Εφόσον πρώτα αφαιρέθηκε και μετά έπεσε το archive.avgi.gr το βάρος της απόδειξης πέφτει στην Αυγή.

  • από Epanechnikov πριν 3152 μέρες 1       

   Όλη η πρώην αριστερή πτέρυγα του buzz ήταν και είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (ο Ξυδάκης δεν ξέρω πότε έγινε - το 2004 πάντως εκθείαζε τον Καραμανλή). Έτσι εξηγούνται όλα

  • από dkamen πριν 3151 μέρες       

   Ξενερα, δωσε μας τη τζουσυ εκδοχη.

 • από contrabando πριν 3152 μέρες       

  Oλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν. Μία κλίκα ατόμων που έχει κανει επιστήμη το γυρολόγημα στα κόμματα και πουλάει τη δήθεν αυθεντία του επωφελείται πάντα από την εξουσία.

 • από th.alys πριν 3152 μέρες       

  Επειδή τα τουίτς του webmaster μου υπεδείχθησαν από άλλον ν'αναφέρω ότι πριν λίγο πρόσεξα ότι έγιναν χτες. Ενδέχεται το νεκρό λινκ στο άλλο άρθρο να οφείλεται στο ότι όντως δεν γνώριζε το πρόβλημα με το συγκεκριμένο.

  Το ζήτημα με το πόσο πίσω πάει, καθ'ομολογία του webmaster, το αρχείο της Αυγής και γιατί το άρθρο δεν μπορούσε να βρεθεί το πρωί παραμένει.

  Contrabando τον αδικείς. Πολλά μπορεί να είναι ο συγκεκριμένος, αλλά κομματικός γυρολόγος σίγουρα δεν είναι.

  • από contrabando πριν 3151 μέρες 1       

   Δεν εννοούσα τον Φίλη. Καταλαβαίνεις ελπίζω αλλά ας το πω πιό καθαρά. Εκτός από τους γυρολόγους πολιτικούς υπάρχουν και οι γυρολόγοι συμβουλάτορες.

 • από contrabando πριν 3151 μέρες       

  //Κάθε ένας που ελπίζει στη νέα κυβέρνηση έχει κάθε λόγο να τρελαίνεται όταν διαβάζει ότι η Παναρίτη συμβουλεύει τον Βαρουφάκη.

  Επειδή έχει βιώσει στο πετσί του τις ανθρωποκτόνες της προτάσεις, έχει δικαίωμα να είναι τόσο θυμωμένος που να θέλει ν’ αρπάξει τον Βαρουφάκη από τις αυτάρες του και να του χτυπάει το κεφάλι στο τραπέζι. Και θα του άξιζε του Βαρουφάκη να το πάθει, όχι μόνο επειδή συνεργάστηκε με την Παναρίτη, αλλά κι επειδή θα μπορούσε να συνεργαστεί με κάποια άλλη Παναρίτη που όμως δε θα την έλεγαν Παναρίτη κι εσύ το ζώον δε θα έπαιρνες χαμπάρι τι σου γίνεται. Θα ήταν υποκριτικό βέβαια κάτι τέτοιο, αλλά θα ήταν και μία πρακτική αντιμετώπιση του νοσηρού φαινομένου των τζημερικών πιθήκων και λοιπών παραποτάμιων μικροοργανισμών.

  Εκείνος που ελπίζει στη νέα κυβέρνηση, λοιπόν, ορθώς ταράχτηκε. Εσύ, ο νεοφιλελεύθερος γλίτζας και γλείφτης του Άδωνη, για ποιο λόγο ταράζεσαι με τη συνεργασία Παναρίτη – Βαρουφάκη; Κουκούτσι μυαλό αν διέθετες, όχι μόνο θα επικροτούσες αυτή τη συνεργασία, αλλά θα ευχόσουν η Παναρίτη όχι μόνο να μείνει σύμβουλος, αλλά να γίνει και υπουργός και να φέρει και τις φίλες της να κουμαντάρουν τη χώρα.// LINK

  • από dkamen πριν 3151 μέρες       

   Ισως η σωστη λεξη ειναι 'αναστατωνομαι' οχι 'ταρασσομαι'. Και επισης ηρθε η ωρα να καταλαβετε οτι δεν ειστε 'καθε ενας που ελπιζει στη νεα κυβερνηση' αλλα το γραφικοτερο 75% του 2% των ψηφοφορων της που ειναι χονδρικα οι αριστεριστες μετεφηβικου τυπου (ανθρωποι οχι αριθμοι, Μανου Τσαο στα τσιπουραδικα, τι να τα κανουμε τα ορυχεια αφου εχουμε σταφ κλπ)


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση