Σχόλια

 • από Auslaender πριν 3224 μέρες 3       

  Και ξεκινάμε:
  http://www.lifo.gr/now/media/65540

 • από snaporaz πριν 3223 μέρες 3       


  Διαβάζεται παράλληλα με αυτό: http://www.lifo.gr/now/media/65384.

  Αυτό βέβαια που αξίζει να σημειωθεί είναι η στάση, ή μάλλον η σιωπή, των ανένταχτων/ανεξάρτητων αριστερών για όσα συμβαίνουν και εξαιρώ την διαπραγμάτευση που πες είναι πολύπλοκο και δύσκολο θέμα.
  Έχουμε πολλά απλούστερα:

  ΠΝΠ, εξαναγκασμό σε παραίτηση των πρυτάνεων, εκδίωξη του διευθυντή του εθνικού θεάτρου, δημιουργία κομματικής ΕΡΤ, χυδαιες προσβολές σε πρόσφυγες από ητν αρμόδια υπουργό ("λιάζονται στην όμονοια" λες και είναι κλαρινογαμπροί στην μύκονο άνθρωποι που έχουν φάει χημικά όπλα σε εμφύλιο κια ήρθαν σχεδόν κολυμπώντας στην ελλάδα), βυσματοδιορισμοί κουράκη στους περιφ. διευθυντές εκπαίδευσης κτλ κτλ....

  Μη γεγονότα όλα αυτά στα ανένταχτα και έντεχνα αριστερά σαιτς, ιστολόγια και φόρα με τις διεξοδικές αναλύσεις της αραβικης άνοιξης, της θέσης των μαύρων στην κοινωνία των ΗΠΑ, της αποτυχημένης και απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ για τους πρόσφυγες κτλ κτλ  • από Epanechnikov πριν 3223 μέρες 1       

   Γιατί θεωρούσες πότε ότι μεγαλοποιούν και διαστρέφουν συστηματικά γεγονότα εξαιτίας της αντικειμενικότητας τους; Συμφέροντα ικανοποιούν και απολαμβάνουν τώρα την αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσέφεραν. Προσωπικά και εξαιρώντας τους χρυσαυγίτες δεν έχω δει τίποτα πιο ανήθικο από αυτούς. Εξυπηρέτηση ιδίων συμφερόντων με κάθε μέσο (ψεύδη, προσωπικές επιθέσεις, διπλά κριτήρια, προπαγάνδα κτλ.) και αυτά με το μανδύα της "ηθικής ανωτερότητας".

 • από snaporaz πριν 3218 μέρες       


  Ίσως και να έχεις δίκιο Έπαν.
  Ωστόσο εγώ δεν αναφέρομαι τόσο σε αυτούς που έχουν ενταχθεί (από διάφορες θέσεις) στο κομματικό απαράτ. Αυτοί είναι βέβαιο ότι θα καταπιούν και ελέφαντα προκειμένου να μην πουν κάτι κακό για το κόμμα - η αριστερά έχει τεράστια παράδοση σε αυτό.
  Υπάρχουν και πολλοί άλλοι όμως ανένταχτοι/ανεξάρτητοι αριστεροί που έβλεπαν με καλό μάτι την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ (ως το μη χείρον) χωρίς απαραίτητα να τρώνε το κουτόχορτο της Αυγής ή να έχουν εξαρτήσεις. Μου προκαλεί λοιπόν κάποια έκπληξη η στάση τους, δεδομένου ότι πολλοί ήταν και έξυπνοι και μορφωμένοι. Το να καταπιείς ελέφαντα, αλλά να πάρεις σαν αντάλλαγμα κομμάτι από την πίτα το καταλαβαίνω - το να καταπιείς ελέφαντα χωρίς κανένα αντάλλαγμα όμως, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί...

  Εμένα πάντως έρχεται συνέχεια στο μυαλό αυτούς τους τελευταίους 2 μήνες η περίφημη αποστροφή του σντρφ.Ούλμπριχτ το 1961: "κανένας δεν σκοπεύει να χτίσει ένα τείχος στο Βερολίνο" και πολύ περισσότερο η συνειδητοποιηση ότι ο σντρφ. πίστευε αυτό που έλεγε.
  Το αντιφασιστικό ανάχωμα προστασίας που κατασκεύασαν λαϊκοί εθελοντές με την βοήθεια της αστυνομίας και του στρατού (πώς θα μπορούσαν άλλωστε να πάνε ενάντια στην λαϊκή βούληση;) αποκαλείται "τείχους" μόνο από ξένα κατευθυνόμενα ΜΜΕ που εξυπηρετούν γνωστά συμφέροντα που πολύ θα ήθελαν να δουν την πρώτη αυθεντική λαϊκή δημοκρατία να γίνεται παρένθεση...Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση