Ποιος είπαμε ότι του έδωσε το βραβείο;

Ο κ. Χριστιανόπουλος επιβεβαιώνει με το πλέον αγενές ύφος του, τους λόγους για τους οποίους εκτός από οικονομικώς και κοινωνικώς, έχουμε χρεοκοπήσει και πνευματικώς. Η άγνοια (ειλικρινής ή όχι, δεν έχει σημασία) του ποιος είναι πρωθυπουργός της χώρας, η απαξίωση των πάντων, η δεδηλωμένη αδιαφορία του για τα όσα συμβαίνουν, ο εξόχως προσβλητικός του τρόπος έναντι της Πόπης Τσαπανίδου η οποία σχεδόν έφθασε να κλάψει από τον εκνευρισμό της, κατά τη γνώμη μου δεν έχουν ουδεμία σχέση με τη διανόηση, την τέχνη ή τον πολιτισμό -πολύ περισσότερο όταν στερούνται πρόδηλης αιτίας και δεν συνοδεύονται από ουδεμία πρόταση.

Σχόλια

 • από Elias πριν 4263 μέρες 20       

  • από stassa πριν 4263 μέρες 9       

   Εγώ πάντως δεν τον ξέρω τον Χριστιανόπουλο (ποίηση; τί 'ν' αυτό;), κι είδα απλώς έναν κύριο καμμιά 80αριά να κοροϊδεύει μια κυρία καμμιά πενηνταριά χρόνια μικρότερή του, που δεν τολμούσε να του αντιμηλήσει, και στεναχωρήθηκα για λογαριασμό και των δυο τους.

   Επίσης απ' τα συμφραζόμενα συνήγα οτι η κυρία συγκινήθηκε που ο κύριος, αν και ακαδημαϊκός και αθέλητα βραβευμένος ποιητής κλπ, τη βγάζει με σύνταξη 590 το μήνα και σφίγγει το ζουνάρι, για το οποίο βέβαια δικαιολογείται να συγκινιέται. Τώρα, να συντρίψει ένας γίγαντας της διανόησης μια μικρή δημοσιογραφίτσα με μυαλό καρφίτσα δεν είναι και κάνα κατόρθωμα δα, και νομίζω κι ο ίδιος το κατάλαβε γι' αυτό προς το τέλος κατέβασε ταχύτητα και χάζευε το τοπίο.

   Τέλος πάντων, είναι λίγο Cannibal Corpse η τηλεόραση, εγώ απ' αυτά που είχα ακούσει για τον Χριστιανόπουλο μου έκανε εντύπωση που βγήκε εκεί. Γιατί όποια παράσταση κι αν θες να κάνεις, το κάτω κάτω της γραφής είναι οτι αν δεν θες να προβληθείς δεν στήνεσαι μπρος στην κάμερα.

  • από Elias πριν 4263 μέρες 7       

   Δες την πραγματικότητα. Η πραγματικότητα είναι εκεί επάνω αριστερά στην οθόνη, που γράφει ΣΚΑΙ. Αυτός σ' έβλαψε, δε σ' έβλαψε ο Χριστιανόπουλος. Η "συγκίνηση" της κυρίας δεν είναι μέρος της πραγματικότητας.

  • από stassa πριν 4263 μέρες       

   Δεν ξέρω ποιός μ' έβλαψε, πάντως κάποιος μ' έβλαψε γιατί εγραψα το "αντιμηλήσει" έτσι, λες και βγαίνει από τα μήλα.

   Νομίζω όμως οτι υπερεκτιμάς και την κυρια τηλεπαρουσιάστρια, η υποκριτική θέλει ταλέντο, δεν είναι έτσι απλά πράγματα, βάζουμε μια μάσκα και τελείωσε. Αν κατάφερε να με πείσει οτι όντως στεναχωρήθηκε μ' αυτά που της είπε ο κύριος, ενώ δεν ένοιωθε έτσι, αξίζει τουλάχιστον ένα χειροκρότημα όπως πάντα το καλο θέατρο. Αν το συναίσθημά της ήταν όντως πηγαίο, αξίζει τουλάχιστον την συμπόνοια μας, που εκπορνεύεται έτσι στο γυαλί, όπου την βλέπουν όλοι γυμνή και βιασμένη. Οι άλλες το κάνουν στα κρυφά τουλάχιστον, να μην τις βλέπει κανείς.

   Και απ' τον γηραιό κύριο νομίζω περιμένετε πολλά. Ένας 80ετής ποιητής, δεν χρωστάει τίποτα σε κανέναν πια, κανείς δεν μπορεί ν' απαιτεί να είναι στην ακμή του πνεύματός του. Κακώς τον ταλαιπωρούνε δηλαδή τον άνθρωπο ακόμη και τον περιφέρουνε.

  • από dkamen πριν 4262 μέρες 1       

   //Εγώ πάντως δεν τον ξέρω τον Χριστιανόπουλο (ποίηση; τί 'ν' αυτό;), κι είδα απλώς έναν κύριο καμμιά 80αριά να κοροϊδεύει μια κυρία καμμιά πενηνταριά χρόνια μικρότερή του//

   Έλα τώρα μην την πατάς κι εσύ από το μεηκ απ και το ντύσιμο nymphlet, 45 χρονών είναι η Τσαπανίς.

 • από MichaelCorvin πριν 4263 μέρες 5       

  Μισό λεπτο ρε παιδιά. Αν εσείς είσασταν βοτανολόγος και σας έβγαζαν στην τηλεόραση επειδή αρνηθήκατε ένα βραβείο και χρηματικό έπαθλο, και αντί για οποιοδήποτε θέμα που να άπτεται της φήμης ή του ενδιαφέροντός σας, σας ρωτούσαν για την οικονομική κρίση της χώρας, τη συνταξή σας και τον πρωθυπουργό, εσείς τι θα απαντούσατε;

  Τη συμπαθώ την Πόπη, συμπαθώ και το γερόντιο (που πιο νέος, μου γύριζε τα άντερα με το νάζι του) αλλά οποιοσδήποτε ήταν στη θέση του, κάπως έτσι (περίπου έτσι, εννοώ, για να μην παρεξηγηθώ κιόλας) θα αντιδρούσε:
  "τι με ρωτάς κυρά μου για το μνημόνιο; εγώ ποιητής/μπρίκια κολλάω/άσχετος είμαι... Και φυσικά: "μπορεί να μην έχω ιδέα. Να είμαι άσχετος" και "αυτό να είναι φριχτό - αλλά εγώ είμαι μια χαρά έτσι". Αυτά της ξεφουρνιζει πάνω κάτω ο γέροντας και η Ποπάρα επιμένει προς χάριν της τηλεθέασης, να σημειώσει δημοσιογραφική επιτυχία. Ε, άρπα την καλή μου, αφού τα θέλει ο πισινούλης σου.

  Και λίγα της είπε.


  • από stassa πριν 4262 μέρες       

   Δεν ξέρω, εγώ που το είδα προχτές έβαλα τα κλάμματα, αλλά εγώ είμαι σ' ευαίσθητη κατάσταση με τα βρισίδια αυτόν τον καιρό. Μάλλον πρέπει να ρίξω κάνα καλό ντουέτο με το ντικαμενάκι, να μου περάσει.

 • από cinto πριν 4263 μέρες 8       

  Εγώ ονειρεύομαι καβγά Χριστιανόπουλου με Μαρωνίτη, όχι αυτά τα νερόβραστα.

  • από arcades πριν 4262 μέρες       

   Μαρωνίτης είναι ο Χριστιανόπουλος που οι ειρωνείες του δεν γίνονται ευρέως αντιληπτές. Πάντως υπάρχει ενδοσυνεννόηση.

 • από akindynos πριν 4263 μέρες 4       

 • από Epanechnikov πριν 4263 μέρες 2       

  Ίσως να έχει και κάποια δίκαια (όπως επίσης και αρκετά άδικα). Ωστόσο σιχαίνομαι υπερβολικά την μεταφορά της εντροπίας από την τέχνη στο δημόσιο διάλογο. Δεν νομίζω πως υπάρχει καμία ανάγκη για σύγχρονες Πυθίες

 • από al_ter πριν 4261 μέρες 6       

  Δεν ήξερες, δε ρώταγες;

  Αλλά γιατί να ρωτήσεις; Αφού είχες απόλυτη γνώση για το τι εστί Ντίνος Χριστιανόπουλος. Απ’ τα νεανικά σου χρόνια υπήρξες μαθητής του και τον θεωρούσες γκουρού σου. Τα πρώτα σου ποιήματα τα δημοσίευσες στη Διαγώνιο, και τον επισκέπτεσαι τακτικά στη Θεσσαλονίκη, για να συζητήσετε και να ανταλλάξετε γνώμες σε πνευματικά ζητήματα.
  Για τον πρόεδρο της Επιτροπής Κρατικών Βραβείων πρόκειται, τον κ. Νίκο Δαββέτα, και την Επιτροπή που απένειμε το βραβείο λογοτεχνίας στον Ντίνο Χριστιανόπουλο. Πολλά τα ερωτηματικά, που μάλλον θα μείνουν αναπάντητα. Μια ακατανόητη απόφαση, που έδωσε αφορμή στον γραφικό ποιητή της Θεσσαλονίκης να ξιφουλκήσει με τις «αντιεξουσιαστικές» κοινοτοπίες του και να γίνει λαϊκό σίριαλ στα πρωινάδικα και τα μεσημεριανάδικα της τιβί: άλλο που δεν ήθελαν!
  Για μια ακόμη φορά κερδισμένος ο λαϊκισμός. Και πάλι χαμένη η ποίηση, καθώς μονοπωλείται από έναν χολερικό μονομανή, που παραποιεί την εικόνα της και το μόνο που επιδιώκει είναι η προβολή του, με το να εμφανίζεται απόμακρος και αποσυνάγωγος. Ένας Πόντιος Πιλάτος, το επάγγελμα ποιητής.
  Όμως η ποίηση είναι αλλού.

  • από stassa πριν 4261 μέρες 2       

   Πού καλέ; Για πες, και την ψάχνει η ζωγραφική, μήπως έχει δει τη μπάλα της...

   Ντικαμενάκι, μια κυρία δεν είναι ποτέ πάνω από τριανταπέντε ετών, μην μπλέκεις τα μαθηματικά με τους καλούς τρόπους.

  • από dkamen πριν 4261 μέρες       

   Μήπως εννοούσες τσοκαρία; Αν ναι συμφωνώ.

  • από stassa πριν 4261 μέρες       

   /[Κκ]υρία(\s[Ττ]σοκαρία)?|[Ττ]σοκαρία/

   (ξε-camelcase μόνος σου :P)


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση