Ποιος είπε ότι η ΠΕΣΙΝΕ έχει πεθάνει; Ζει και βασιλεύει - Η Αυγή online

Ιστορικό της αιώνιας προικοδότησης της "Αλουμίνιο της Ελλάδος" από τους φόρους μας, με τελευταίο κόλπο τις μονάδες παραγωγής ηλ. ενέργειας από φυσικό αέριο που βαφτίστηκαν ΑΠΕ.

Σχόλια

 • από Epanechnikov πριν 3563 μέρες       

  Electricity Prices for Industry for Selected Countries1
  (U.S. Dollars per Kilowatt hour)

  http://www.eia.gov/countries/prices/electricity_industry.cfm

 • από phi4physics πριν 3562 μέρες 2       

  Καταρχήν σε όλο τον κόσμο η βιομηχανία πληρώνει το ρεύμα φθηνότερα από τον οικιακό καταναλωτή. Άρα το να πληρώνει ο Μυτιληναίος αρκετά λιγότερο από μένα ή ακόμα και τον αγρότη στο χωράφι του (ο οποίος πληρώνει λιγότερο από τον οικιακό χρήστη) είναι λογικό και δεν είναι σκάνδαλο.

  Τα σημεία όμως που είναι περίεργα είναι τα εξής:

  1. "η Κομισιόν αποφάσισε ότι το προνομιακό καθεστώς πώλησης ρεύματος στην εταιρεία συνιστά αδικαιολόγητο πλεονέκτημα προς την εταιρεία και μάλιστα η Ελλάδα πρέπει να ανακτήσει τη διαφορά που για δύο χρόνια με τους τόκους υπολογίστηκε στα 17,5 εκ. ευρώ, τα όποια πρέπει να πληρώσει ο Μυτιληναίος."
  Εδώ εγώ καταλαβαίνω ότι ο Μυτιληναίος παίρνει το ρεύμα φθηνότερα από άλλες βιομηχανίες (το αδικαιολόγητο πλεονέκτημα). Εάν αυτό συμβαίνει τότε είναι σκάνδαλο.

  2. "πράγμα που έδωσε το δικαίωμα στην "Αλουμίνιον" να πουλά την ενέργεια που παράγει προς 55 ευρώ/mwh και να αγοράζει την ενέργεια που καταναλώνει προς 40,7 ευρώ/mwh και άρα να κερδίζει τη διαφορά."
  Αν πράγματι συμβαίνει αυτό είναι ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο που ταιριάζει όμως απόλυτα με τον αεριτζίδικο και νταβατζήδικο ιδιωτικό τομέα που έχουμε.

  • από vasvas πριν 3561 μέρες 2       

   Το δεύτερο δεν είναι κατ'αρχην σκάνδαλο. Ο Μυτιληναίος έχει μονάδα παραγωγής ρεύματος που εισπράττει ό,τι λέει η αγορά, ο ΔΕΣΜΗΕ κλπ κλπ. Εχει επίσης και μια επιχείρηση που παίρνει ρεύμα από τη ΔΕΗ στην τιμή τιμολογίου. Αν αυτά τα δυο έχουν διαφορά, δε φταίει ο Μυτιληναίος -- να δούμε πως γίνεται βέβαια να αγοράζει ρεύμα η χώρα σε τιμές ψηλότερες από αυτές που πουλάει.

   Το πρώτο από μόνο του επίσης δεν είναι πρόβλημα: Το Αλουμίνιο ειναι μακράν ο μεγαλύτερος καταναλωτής στη χώρα, έχει ειδική συμφωνία ενδεχομένως, και θα είχε ειδική συμφωνία σε κάθε χώρα.

   Το πρώτο μαζί με το δεύτερο αρχίζουν να είναι λίγο θέμα... βάλε και το θέμα της αδειοδότησης της μονάδας και ζορίζει λίγο παραπάνω....

 • από nicholas πριν 3562 μέρες       

  άκυρο


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση