Πώς ακυρώθηκε το ηλεκτρονικό σύστημα προμηθειών ["Κ"]

"Παρά την απαίτηση της τρόικας [...] τελικά η κυβέρνηση την τελευταία στιγμή απέτρεψε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στο Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών (ΕΠΠ) του 2012."

Σχόλια

 • από tanevramou πριν 4254 μέρες 3       

  //Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν ότι κάποιος ή κάποιοι στο υπουργείο Ανάπτυξης «ξέχασαν» να τροποποιήσουν το Π. Δ. 60/2007, παρά το γεγονός ότι είχε προηγηθεί δημόσια διαβούλευση προς τον σκοπό αυτό.//

  Βρε τους ξεχασιάρηδες....

 • από vasvas πριν 4254 μέρες 3       

  Nαι, αλλά και η Τρόικα μας έχει γκαστρώσει. Τόσο κουτόχορτο τρώνε; Γιατί επέστρεψαν στο κόψιμο συντάξεων χωρίς να κάνουν ρούπι πίσω ενώ στα συγκεκριμένα καραγκιοζιλίκια κάνουν τις πάπιες;

  • από cinto πριν 4254 μέρες 1       

   Μα τι να πρωτοελέγξουν ανά τρίμηνο που έρχονται. Έπρεπε να εγκατασταθεί όχι ένας, αλλά καμιά 1000ριά μόνιμοι επίτροποι.

  • από th.alys πριν 4254 μέρες 5       

   Για δύο λόγους φαντάζομαι:

   1) Το κόψιμο μισθών και συντάξεων στον δημόσιο τομέα έχει βέβαιο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Ξέρεις με σιγουριά πόσα δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις τους επόμενους μήνες. Οι μεταρρυθμίσεις όπως οι ηλεκτρονικές προμήθειες δεν είσαι σίγουρος πότε, αν και πόσο θα αποδώσουν.

   2) Αμφιβάλλω ότι η τρόικα καίγεται να φτιάξει το ελληνικό δημόσιο. Να διασφαλίσουν την αποπληρωμή των δανείων θέλουν.

   Συνδυαστικά από τα 1 και 2, αν οι Έλληνες πολιτικοί δεν εμφανίζονται διατεθειμένοι να πάρουν μέτρα με πιο μακροπρόθεσμη απόδοση, οι τροϊκανοί δεν θα κάτσουν να σκάσουν. Θα τους πουν ότι πρέπει να κόψουν τόσα οπωσδήποτε και το πιο εύκολο και γρήγορο είναι να τα κόψουν από το Χ.

 • από vasvas πριν 4254 μέρες 1       

  "Αμφιβάλλω ότι η τρόικα καίγεται να φτιάξει το ελληνικό δημόσιο. Να διασφαλίσουν την αποπληρωμή των δανείων θέλουν."

  Αυτό πάντως δε λέγεται ακριβώς αλληλεγγύη. Και στα τρία σώματα που συμμετέχουν στην Τρόικα είμαστε freaking μέλη!!

  • από th.alys πριν 4254 μέρες 3       

   Ποιος είπε ότι το πρωτεύον κίνητρο τους είναι η αλληλεγγύη; Να προστατευτούν οι ίδιοι θέλουν από τις παράπλευρες συνέπειες μιας ενδεχόμενης ελληνικής ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας ήθελαν εξ'αρχής. Στο βαθμό που αυτό μας βόλευε και μας, μπήκαμε στο χορό. Τώρα αν χορεύουμε ένα χορό που βολεύει συγκεκριμένα στρώματα και ομάδες της ελληνικής κοινωνιας, όχι απαραίτητα πλειοψηφικά, είναι άλλο θέμα και δεν απασχολεί ιδιαίτερα την τρόικα, εφόσον πληρούνται οι ελάχιστες συνθήκες για να συνεχίσουμε να χορεύουμε.

 • από vasvas πριν 4254 μέρες       

  "Τώρα αν χορεύουμε ένα χορό που βολεύει συγκεκριμένα στρώματα και ομάδες της ελληνικής κοινωνιας, όχι απαραίτητα πλειοψηφικά, είναι άλλο θέμα και δεν απασχολεί ιδιαίτερα την τρόικα, εφόσον πληρούνται οι ελάχιστες συνθήκες για να συνεχίσουμε να χορεύουμε."

  Eνδιαφέρει όμως για το legitimacy των αιτημάτων της τρόικας το οποίο τείνει στο μηδέν με γρήγορο ρυθμό σύγκλισης.

  Επίσης, μάλλον δεν το πρόσεξες, η Τρόικα αποτελείται απο εκπροσώπους συλλογικών οργάνων στα οποία **είμαστε μέλη**. Κάποια σημασία έχει αυτό, λέω εγώ τώρα...

  • από th.alys πριν 4254 μέρες 2       

   Το πρόσεξα, αλλά διαφωνώ στο ότι έχει σημασία. Τουλάχιστον μεγάλη.

   Για το άλλο, όσο η κυβέρνηση με την οποία συνομιλεί η τρόικα έχει την ελάχιστη δημοκρατική νομιμοποίηση, που με βάση το Σύνταγμα μας την έχει, η τρόικα έχει όση νομιμοποίηση χρειάζεται. Αν η νομιμοποίηση της κυβέρνησης τείνει στο μηδέν, θα τείνει στο μηδέν και αυτή της τρόικας.

   Και στο κάτω κάτω με τη νομιμοποίηση θα πει ο φον κάτι της τρόικας ότι δεν θα κοπεί η σύνταξη του κυρ-Μήτσου στα Γρεβενά, αλλά η άδεια ταξί του Φάνη στην Αθήνα θα χάσει την αξία της; Και με τη νομιμοποίηση θα επιβάλει αυτή την θεώρηση(με την οποία μπορεί και να συμφωνώ βέβαια) στον εκλεγμένο Έλληνα εκπρόσωπο;

  • από vasvas πριν 4254 μέρες       

   Δε σε κατάλαβα... Η νομιμοποίηση για τα μέτρα έρχεται κυρίως από το ότι είναι μέτρα που λαμβάνουμε από εταίρους που βοηθάνε. Όχι από δοσατζήδες. Όταν γίνει πεποίθηση ότι οι εντολές έρχονται από δοσατζήδες, τότε τέλος.

  • από th.alys πριν 4254 μέρες 2       

   Τα μέτρα τα λαμβάνει η ελληνική κυβέρνηση, όχι η τρόικα. Επομένως στην τρόικα αρκεί ο συνομιλητής της, που πρόκειται να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, να έχει επαρκή νομιμοποίηση.

   Η τρόικα, όπως καταλαβαίνω από τις κατά καιρούς δηλώσεις των τοποτηρητών και διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές των δηλώσεων των κυβερνητικών στελεχών, δεν λέει ότι πρέπει να πράξουμε το Α και μόνο το Α. Λέει ότι πρέπει να πράξουμε το Α ή το Β ή το Γ, που όλα έχουν ισοδύναμο αποτέλεσμα. Το ότι το Α μπορεί να οδηγήσει σε αναδιοργάνωση και βελτίωση της λειτουργίας του δημοσίου ενώ το Β και το Γ όχι, είναι παράπλευρο γεγονός και όχι κάτι στο οποίο θα επιμείνει ιδιαίτερα. Τουλάχιστον αν δεν κρίνει ότι είναι απαραίτητο για την διασφάλιση της μακροπρόθεσμης ικανότητας μας να αποπληρώνουμε τα δάνεια μας.

   Αυτό που μάλλον εννοείς είναι ότι η πρόταση Α της τρόικας έχει μεγαλύτερη αποδοχή. Η αποδοχή προέρχεται κυρίως από το ότι τους βλέπουμε ως ανεξάρτητους παράγοντες στην πολιτική μας σκηνή, που δεν συνδέονται και δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να εξυπηρετήσουν τα εγχώρια ειδικά συμφέροντα. Δεν θα χάσει τίποτα ο επικεφαλής της τρόικας αν ανοίξουν τα κλειστά επαγγέλματα, αν γίνουν ηλεκτρονικές οι προμήθειες κοκ. Αντίθετα ο εκάστοτε Έλληνας πολιτικός έχει να χάσει και να κερδίσει από τέτοιες κινήσεις. Η προσλαμβανόμενη αμεροληψία σχετικά με τα εγχώρια δρώμενα είναι αυτή που κάνει αποδεκτές τις προτάσεις της τρόικας. Αν την χάσει, τότε θα χάσει την αποδοχή των προτάσεων της από τον κόσμο. Κι όντως, αν συμπεριφέρεται ως απλός δοσατζής, θα την χάσει κάποια στιγμή.

 • από vasvas πριν 4253 μέρες 1       

  Μα τον Τουτατής, αρχίζω να πιστεύω ότι κάτι ρίχνουν στο URL του μπαζ και δεν ευνοεί τη συνεννόηση:

  "Επομένως στην τρόικα αρκεί ο συνομιλητής της, που πρόκειται να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα, να έχει επαρκή νομιμοποίηση."

  !! Εμείς θα τα εφαρμόσουμε τα συμφωνηθέντα. Δεν αρκεί η συμφωνία των κυβερνώντων, χρειάζεται η συμφωνία των κυβερνουμένων, και για αυτή τη συμφωνία το θέμα είναι η νομιμοποίηση που έχει (όχι βέβαια η κυβερνηση στα μάτια της τρόικας, έλεος) η κυβέρνηση και η τρόικα **και τα μέτρα τους** στα μάτια του λαού.

  Επίσης, η εικόνα που παρουσιάζεις δεν είναι αυτή που διαβάζω εγώ πάνω στις γραμμές (δεν ξέρω γιατί πρέπει να διαβάσω πίσω από τις γραμμές). Η τρόικα ζητά κόψιμο των συντάξεων, όχι ως εναλλακτική (πχ) στην αναδιάρθρωση των προμηθειών αλλά ως αυτόνομο μέτρο. Και δε ζητά την αναδιάρθρωση των προμηθειών πλέον, από όσο διαβάζω. Εξ ου και το αρχικό μου σχόλιο. Το ένα το κανανε γαργάρα και στο άλλο δεν κουνάνε ρούπι.

  "Η προσλαμβανόμενη αμεροληψία σχετικά με τα εγχώρια δρώμενα είναι αυτή που κάνει αποδεκτές τις προτάσεις της τρόικας ** σε ένα 5% του πληθυσμού πλέον.** There, I fixed it for you.  • από th.alys πριν 4253 μέρες       

   Ίσως να φταίει η διατύπωση μου, αλλά το ίδιο λέμε.

   Η κυβέρνηση αντλεί τη νομιμοποίηση της από τον λαό. Η τρόικα ενδιαφέρεται να έχει ως συνομιλητή έναν νόμιμο εκπρόσωπο του ελληνικού κράτους. Όσο η κυβέρνηση αντλεί επαρκή νομιμοποίηση από το λαό, η τρόικα δεν έχει πρόβλημα.

   Πίσω από τις γραμμές πρέπει να διαβάζεις γιατί οι πολιτικοί βγάζουν συχνά προς τα έξω ότι η τρόικα θέλει το ένα ή το άλλο, για να δικαιολογήσουν την προστασία των συντεχνιών που τους στηρίζουν. Θυμίσου τις δηλωσεις Τόμσεν. Μετά από αυτό δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι πρέπει να παίρνω τοις μετρητοίς τα όσα γράφονται ότι ζητάει η τρόικα.

   Δεν αποκλείω βέβαια να έχουν βαρεθεί κι αυτοί με τις παλινωδίες των πολιτικών και να θέλουν να κάνουν τη δουλειά τους με τον ευκολότερο για τους ίδιους τρόπο. Κάτι που, συμφωνώ, θα μειώσει την αποδοχή των προτεινόμενων μέτρων και θα τείνει να την στείλει στο μηδέν.Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση