Στρατός αδειάζει κυβέρνηση (Eλευθεροτυπία)

Οι στρατιωτικοί σχολίασαν έντονα και τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα περί «ασύμμετρων απειλών», λέγοντας: «Θα πρέπει πρώτα να μάθει τι σημαίνει αυτή η έκφραση, τι προσδιορίζει και τι σημαίνει, και μετά να τη χρησιμοποιεί». Οπως μας έλεγαν οι ίδιοι αξιωματικοί, ασύμμετρη απειλή δεν είναι ο «στρατηγός άνεμος», όπως λέει ο κ. Πολύδωρας, αλλά επίθεση στη χώρα από μη προβλεπόμενη απειλή και με μη προβλεπόμενα μέσα.

Σχόλια

 • από Oneiros πριν 5878 μέρες 0

  «δεν υπάρχει θέμα ασύμμετρων απειλών, δεν υπάρχει θέμα επιθέσεων, εκτός αν πρόκειται για επίθεση UFO[..] δεν είναι δυνατόν την αδυναμία συντονισμού του έργου της κατάσβεσης των πυρκαγιών και την αδυναμία διαχείρισης μιας κατάστασης σοβαρής, να την ονομάζουμε "ασύμμετρη απειλή" και να θέλουν να εμπλέξουν τον στρατό» Πω πω άδειασμα! Ευτυχώς που στο στράτευμα πρυτανεύουν ο ορθολογισμός, η ψυχραιμία, η παρρησία και τα δημοκρατικά αισθήματα. They (οι "ασύμμετροι", that is) had me worried there for a while...

 • από dkamen πριν 5878 μέρες 0

  Βέβαια να παρατηρήσουμε ότι το άδειασμα το κάνουν "ανώτεροι στρατιωτικοί" γενικά κι αόριστα. Και ο Πολύδωρας δεν εννοούσε τις καιρικές συνθήκες, αλλιώς δε θα μίλαγε για στοιχεία κλπ.

 • από ypatia πριν 5878 μέρες 0

  Δεν το μάθατε: Ο Πολύδωρας έχει συλλάβει τους αδυσώπητους εμπρηστές : 2 γιαγιάδες, 1 παππού και 3 παιδάκια που αντιμετωπίζουν ποινές ισόβιας κάθοιρξης για εγκλήματα τρομοκρατίας!

 • από Oneiros πριν 5877 μέρες 0

  Σωστή η παρατήρηση dkamen, ο κίνδυνος δεν έχει απομακρυνθεί. Maybe that was wishful thinking on my part... ypatia, η γελοιοποίηση των έτσι κι αλλιώς γελοίων προσπαθειών τους να μας μετατρέψουν σε φοβισμένους υπήκοους είναι ένας τρόπος αντίδρασης αλλά δεν επαρκεί για να τους αποτρέψουμε, όπως έμαθαν επανηλλειμένα οι αμερικάνοι. Πρέπει να είμαστε διαρκώς σε επαγρύπνηση, να ενημερωνόμαστε και να κάνουμε χρήση των δικαιωμάτων που έχουμε από το Σύνταγμα και τους νόμους για την προάσπιση της δημοκρατίας (κι αυτή είναι η πιό βασική υποχρέωσή μας σαν πολίτες).

 • από Rodia πριν 5877 μέρες 0

  Πάντως, το σενάριο της έξωθεν απειλής έχει πιάσει στη πολυκατοικία μου. Ο κοσμάκης το χάβει αμάσητο λέμε...

 • από rotas πριν 5877 μέρες 0

  Μη επαληθεύσιμη πληροφορία, Ελευθεροτυπία, αμφιβολία. Ωραίο ακούγτεαι αλλά ποιος μου λέει ότι δεν διαβάζω τις απόψεις 2 πασοκικών ταξίαρχων που δεν εκφράζουν... "το στρατό";

  • από MadNihilist πριν 5877 μέρες 0

   Nα υπενθυμίσω ότι όλες οι *απόψεις* εν ενεργεία στρατιωτικών που φτάνουν στον τύπο, ανεξαρτήτως εφημερίδος και θέματος, αναφέρονται ανώνυμα. Ελπίζω να μην χρειάζεται να επεκταθώ στο γιατί. Θα υπνεθυμίσω για καλό και για κακό πάντως ότι όταν ο εν αποστρατεία Ναύαρχος Αντωνιάδης δημοσιοποίησε τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις και μερικές ακόμα ενοχλητικές προσωπικές του απόψεις, η αντίδραση ενός εν ενεργεία πολιτικού (με ταλιμπανικές επιρροές ... αλλά με θεσμικό πόστο) ήταν να του αφαιρεθεί ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού του ΓΕΝ.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση