Σχόλιο του Δαβαράκη φέρνει τους σχολιαστές σε κατάσταση αποπληξίας

Και το γαμώτο είναι πως οι απόγονοι των κομμουνιστών που σφαχτήκαν με τα αδέλφια τους για να παραδώσουν την Ελλάδα στην Σοβιετική Ένωση, αυτοί, οι χαμένοι, ακόμα δεν «επιτρέπουν» στον Έλληνα υπουργό Πολιτισμού να πάει στον γάμο ενός αδερφικού του φίλου με τον οποίον μεγάλωσαν μαζί – γιατί; Γιατί έτσι. Από πίκρα ίσως. Πρέπει όμως κάποτε να καταλάβουμε (και αν υπάρχουν «σκοτεινά σημεία» να τα συζητήσουμε ανοιχτά) πώς εγώ που γράφω και εσείς που διαβάζετε protagon.gr όπως και το 95% του ελληνικού λαού που ΔΕΝ ψηφίζει ΚΚΕ, δεν έχουμε λόγο να ψαρώνουμε μπροστά σε μια μικρή μειοψηφία. Φτάνει πια το κεκτημένο αυτό «δίκιο του αριστερού» σε όλες τις συζητήσεις, χωρίς να χρειάζονται επιχειρήματα. Εμφύλιος ήταν αυτός, χύθηκαν ποτάμια αίματος και κάποιοι «κέρδισαν» και κάποιοι «χάσανε». Φανταστείτε απλά τι θα είχε συμβεί αν δεν είχαμε την βοήθεια των «ξένων δυνάμεων» και είχαν κερδίσει στον Εμφύλιο οι κομμουνιστές. Απλώς σκεφτείτε το λίγο, πού θα βρισκόμασταν τώρα – και τι θα είχαμε περάσει με τα σοβιέτ στο μεσοδιάστημα. Και αν έχετε ακόμα αμφιβολίες ρωτήστε την Βουλγάρα που σας βοηθάει στο σπίτι, ή την Ρωσίδα δασκάλα του πιάνου, τον Αλβανό, τον Πολωνό, τον Ρουμάνο. Εκείνοι θα σας πουν πώς ζήσανε οι ίδιοι, οι γονείς τους και οι παππούδες τους, 70 χρόνια, κάτω από την μπότα αυτών που ακόμα και τώρα, αν και κυριολεκτικά ανύπαρκτοι πια, συνεχίζουν να «μην επιτρέπουν» σε ένα υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης να πάει σε όποιο γάμο θέλει.

Σχόλια

 • από imwrong πριν 4921 μέρες       

  για μια ώριμη προσέγγιση του θέματος, ένα ενδιαφέρον άρθρο γνώμης από τη σημερινή Καθημερινή.

 • από alberich πριν 4921 μέρες 6       

  Τί συνέβη ακριβώς?Είχε παραταχθεί το ΠΑΜΕ και εμπόδιζε τον υπουργό να πάει?Ή αποφάσισε ο ίδιος ότι η παρουσία του θα τον έβλαπτε πολιτικά?

  • από katerina_s_m πριν 4921 μέρες 2        2

   Mark Twain: Πρίγκηψ και Γερουλάνος

   ...κι έτσι, με σπαραγμό καρδίας, αποφάσισε να πουλήσει το φίλο του και να μην αποδεχθεί την πρόσκλησή του να παραστεί στη χαρά του. Kαι ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα.


   - Θέλει θυσίες το σοσιαλιστικό υπουργιλίκι, ε γιαγιά;

   - Πληγώθηκε κι ο Δαβαράκης πουλάκι μου... το αίμα του έβαψε το protagon.gr... γαλάζιο...

 • από MadNihilist πριν 4921 μέρες 3        1

  Πειραγμένος τίτλος, απόσπασμα σεντόνι.

 • από cocteau_twin πριν 4920 μέρες 2       

  Σιγά μην πάθουμε αποπληξία επειδή ο Δαβαράκης φαντασιώνεται ότι ο τέως δεν έκανε τίποτα το "έκνομο" (κάτι για κοντέινερ, αποστασίες και προικοδότηση του ισπανού γαμπρού του με χρήματα των ελλήνων φορολογούμενων δεν τά χει ακούσει φαίνεται) και ότι είχε και "αντιστασιακή" δράση (να μου πεις όλοι στην Ελλάδα αντιστασιακοί δηλώνουν, αυτός θα κώλωνε;)

  Τι να κάνουμε Άρη μου, ας φρόντιζε ο τέως σου να παντρευτεί τη Βουγιουκλάκη αντί για τη δανέζα πριγκηποπούλα. Αφού δεν είχε τη στοιχειώδη εξυπνάδα να κάνει το μοναδικό πράγμα που θα μπορούσε να διασφαλίσει το θρόνο του για πάντα, δικαίως τον έφαγε η μαρμάγκα.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση