Το Μνημόνιο απελευθερώνει | OMADEON

Το Μνημόνιο απελευθερώνει από κάθε αναστολή την ΓΑΠοκυβέρνηση του Τσολάκογλου ΙΙ. Μετά από το πραξικόπημα με την αντισυνταγματική ψήφιση του Μνημονίου στη Βουλή χωρίς την απαιτούμενη έγκριση που ορίζει το Σύνταγμα για διεθνείς συνθήκες, τώρα πέρασε τροπολογία στο νόμο “Δημοσιονομική διαχείριση και ευθύνη” παραβιάζοντας για άλλη μία φορά το Σύνταμα, με την οποία θα μπορεί να ξεπουλήσει όλη την περιουσία του ελληνικού λαού, χωρίς τον έλεγχο του Ελεγκτικού Συμβουλίου, απαλλάσσοντας μάλιστα όλες αυτές τις παράνομες δοσοληψίες από κάθε φόρο ή επιβάρυνση!!!

Σχόλια

 • από dkamen πριν 4950 μέρες 14        8

  έχετε συνειδητοποιήσει ότι βλέποντας παντού "Τσολάκογλου" και "μειοδότες" ουσιαστικά αποδεικνύετε πως είστε τα ίδια σκατά με τα εθνίκια που όλα τα προηγούμενα χρόνια έβλεπαν παντού "βάρβαρους εισβολείς";

  Είναι τελικά ικανή αυτή η κοινωνία να εκλάβει *ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ* με όρους που να ξεφεύγουν λίγο από τα ηλίθια ηρωικά παραμυθάκια που μαθαίνει στο σχολείο;

  Όποιος έχει έναν πιο οικονομικό τρόπο να ξεπληρώσουμε 350 δισεκατομμύρια δεν έχει παρά να τον προτείνει.

  Και κάτι ακόμα: όταν πουλάει το κράτος δημόσια περιουσία δε χρειάζεται να βάλει ΦΠΑ γιατί τα λεφτά που παίρνει ΕΙΝΑΙ το ΦΠΑ.

  • Σχόλιο που έχει θαφτεί. [εμφάνισε/κρύψε]
  • Σχόλιο που έχει θαφτεί. [εμφάνισε/κρύψε]
 • από omadeon πριν 4950 μέρες 6        14

  Όποιος έχει έναν πιο οικονομικό τρόπο να ξεπληρώσουμε 350 δισεκατομμύρια δεν έχει παρά να τον προτείνει."

  Αμεση στάση πληρωμών στο 80% των δανειστών (που είναι μεγαλο-τραπεζίτες και τοκογλύφοι), εθνικοποίηση τραπεζών, αναδιανομή πλούτου, φυλάκιση απατεώνων / μιζαδόρων και ΔΗΜΕΥΣΗ περιουσιών από κλοπιμαία.
  ΚΑΙ ίδρυση τεράστιων ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ εταιρειών.

  Υπ' όψιν, το ποστ αφορά ΑΠΑΤΕΣ, δεν αφορά το ερώτημα (ή όλα αυτά). Μια απλή απάντηση (λιγότερο "ακραία") είναι ΧΩΡΙΣ ενδοτικότητα, η ΜΗ-αποδοχή ασύμφορων όρων.

  • από microkiniblog πριν 4949 μέρες 8        9

   Όπως βλέπω κι από τα thumbs down, εδώ στο buzz οι περισσότεροι βγάζουν σπυράκια στην ιδέα να μπουν φυλακή τα λαμόγια. Γιατί άραγε; Κοκκινίστε με κι εμένα!

 • από omadeon πριν 4950 μέρες 8        9

  Υ.Γ. Ο Μπομπολας (όπως και άλλοι) ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΟΥΣΕ κατά 40% περίπου, ΟΛΑ τα μεγάλα δημόσια έργα που αναλάμβανε. Κι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ "ηλίθιο ηρωϊκό παραμυθάκι σχολείου".

  ΑΝ τολμάνε οι ξένοι λογιστές ας τον πειράξουν τώρα (ΣΙΓΑ μην τον πειράξουν, αφού το ΔΝΤ σε ΟΛΕΣ τις χώρες όπου πήγε ποτέ, μα ποτέ δεν κυνήγησε ντόπια λαμόγια, ίσα-ίσα τα ΕΝΙΣΧΥΣΕ)

 • από tsikimpouras πριν 4950 μέρες 8        12

  Αλήθεια αγαπητέ "αντιεθνικιστή" dkamen, εσύ που στηρίζεις το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση του κοινωνικού συνόλου ΔΕΝ καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι τα ίδια σκατά με τα εθνίκια του ΛΑΟΣ που έτρεξαν να στηρίξουν τον ΓΑΠ; ΔΕΝ καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι τα ίδια σκατά με τον Άδωνι Γεωργιάδη που σκούζει παντού ότι με την ψήφο του υπέρ του μνημονίου μας έσωσε; Ή με το Θανασάκη τον Πλεύρη; Ή με τον Καρατζαφέρη; Ή με τον Αϊβαλιώτη; Ή, ακόμα χειρότερα, με το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; Αλλού αυτά λοιπόν.

  • από omadeon πριν 4950 μέρες 7        9

   Ετσι είναι, ακριβώς.

   Φιλε δεν σε ξέρω, εκείνο που ξέρω είναι ότι αντι-εθνικιστής είμαι ΚΑΙ εγώ. Κατά του εθνικισμού δηλαδή. Τώρα έχουμε όμως μπροστά μας έναν ΔΙΕΘΝΗ ταξικό εχθρό και ΚΑΘΟΛΟΥ αυταπάτες. Το θέμα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εθνικιστικό, αφορά όμως το λαό που ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ.

  • από dkamen πριν 4949 μέρες 6        5

   //Αλήθεια αγαπητέ "αντιεθνικιστή" dkamen, εσύ που στηρίζεις το ξεπούλημα της χώρας και την εξαθλίωση του κοινωνικού συνόλου ΔΕΝ καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι τα ίδια σκατά με τα εθνίκια του ΛΑΟΣ που έτρεξαν να στηρίξουν τον ΓΑΠ; ΔΕΝ καταλαβαίνεις ότι γίνεσαι τα ίδια σκατά με τον Άδωνι Γεωργιάδη που σκούζει παντού ότι με την ψήφο του υπέρ του μνημονίου μας έσωσε; Ή με το Θανασάκη τον Πλεύρη; Ή με τον Καρατζαφέρη; Ή με τον Αϊβαλιώτη; Ή, ακόμα χειρότερα, με το ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; Αλλού αυτά λοιπόν. //

   Δεν είναι ξεπούλημα, είναι ξε*πλήρωμα*.

 • από omadeon πριν 4950 μέρες 4        5

  Υ.Γ. Το ποστ είναι της φίλης μας KnowDame, που γράφει ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ποστ στο -ομαδικό πλέον- μπλογκ "Omadeon".

  Αν ήταν δικό μου ποστ δεν θα το σχολίαζα. Τα στοιχεία που παραθέτει είναι εκπληκτικά όμως....

 • από gebre πριν 4950 μέρες 6        6

  Σίγουρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν χειρίζεται σωστά το οικονομικό πρόβλημα της χώρας. Και το ΛΑΟΣ που αναφέρετε ψήφισε μόνο υπέρ του να πάρουμε τα λεφτά. Είναι κατά του ξεπουλήματος, της αύξησης των φόρων, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων κλπ. Ας δούμε όμως τις εναλλακτικές προτάσεις του ομαδεόν:
  Αμεση στάση πληρωμών στο 80% των δανειστών: άρα τέρμα ο δανεισμός από τις αγορές ή από άλλες χώρες. Που θα βρούμε τότε λεφτά να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο;
  Εθνικοποίηση τραπεζών: καλό ακούγεται, αλλά δεν θα μειώσει το χρέος.
  Αναδιανομή πλούτου: όλοι το θέλουμε αυτό, αλλά καλό θα ήταν να μάθουμε και πώς θα γίνει. Επίσης δεν μειώνει το χρέος.
  Φυλάκιση απατεώνων / μιζαδόρων και ΔΗΜΕΥΣΗ περιουσιών από κλοπιμαία: οι πολιτικοί πάντως είναι θωρακισμένοι με τη διάταξη του Βενιζέλου. Άσε που μέχρι να βρεθούν οι κλέφτες, να γίνει η δίκη, να τελεσιδικήσει και να δημευθούν οι περιουσίες θέλουμε πολλά πολλά χρόνια.
  ΚΑΙ ίδρυση τεράστιων ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ εταιρειών: οι οποίες θα κάνουν τι; Η Ελλάδα ως γνωστόν παράγει μόνον αγροτικά και κτηνοτροφικά είδη. Μήπως θα εξορύξουν το πετρέλαιο ή τον ορυκτό πλούτο της χώρας; Ή μήπως θα παράγουν τεχνολογία και μηχανήματα; Μακάρι, αλλά για να γίνουν αυτά χρειάζεται τεχνογνωσία και επενδύσεις, τα οποία λόγω της στάσης πληρωμών δεν θα τα έχουμε.

  • από dkamen πριν 4950 μέρες 5        3

   //Και το ΛΑΟΣ που αναφέρετε ψήφισε μόνο υπέρ του να πάρουμε τα λεφτά. Είναι κατά του ξεπουλήματος, της αύξησης των φόρων, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων κλπ.//

   κατά κάποιο τρόπο όντως εκφράζουν τους Γνήσιους Έλληνες(ΤΜ).

  • από omadeon πριν 4950 μέρες 5        7

   Είναι ΜΥΘΟΣ τα περί μισθών και συντάξεων. Πήγαινε δες τους προυπολογισμούς,
   όπου το έλλειμμα είναι οι _τόκοι των δανείων_ !
   ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ το "δεν υπαρχουν λεφτα για συνταξεις και μισθους"

   Αν δεν ήταν υπέρογκοι οι τόκοι των δανείων, θα ήταν πλεονασματικοί οι προυπολογισμοί.

   Αλλά... ας ΜΗΝ πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα.
   Το θέμα του ποστ είναι οτι ΠΑΛΙ παραβιάζουν το Σύνταγμα.
   Δεν θελουν να περνάει απο το Ελεγκτικό Συνέδριο το ξεπουλημα!
   Γιατι? Το Συνταγμα _αυτό_ ορίζει. Η Κυβέρνηση _παρανομεί_ και πάλι.

 • από omadeon πριν 4950 μέρες 3        2

  Υ.Γ. Τα αγροτικά και κτηνοτροφικά είδη, όπως και πολλοί άλλοι τομείς ΕΧΟΥΝ τη δυνατότητα ίδρυσης συνεταιρισμών, όπως και πιο παλιά αλλά μερικοί ΕΛ-ληνες... προτιμούν τα ΚΑΡΤΕΛ (γάλακτος, κλπ). Εν πάσει περιπτώσει, το θεμα του ποστ έιναι μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΜΕΝΗ παρανομία, ΟΧΙ... εφ'όλης της ύλης ντεμπαίητ


 • από Epanechnikov πριν 4950 μέρες 13        3

  • από omadeon πριν 4949 μέρες 3        8

   @Epanechnikov.
   ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να δίνεις σελίδα που έχει ΜΟΝΟ δαπάνες?
   ΤΙ αποδεικνύεi? ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
   Κοίτα ΕΣΥ τη σελίδα 133 του pdf που έδωσες (rotating clockwise) όπου φαίνονται ΚΑΙ τα έσοδα και... ΜΗΝ υποτιμάς τους άλλους.
   Για ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗ, υπάρχει κι αυτό:
   http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/proyp/PDFProyp/1.5.pdf (σελ. 65, πίνακας 3.8)
   και επίσης αυτό:
   http://e-cynical.blogspot.com/2010/03/blog-post_25.html
   Τέλος... το ποστ του Επίκουρου
   http://www.epicurus2day.gr/index.php/politicscomments/170-2009-12-02-13-21-46
   (δυστυχώς με λινκ σε εικόνες αλλού, που λείπουν, και θα αποκατασταθούν - ίσως και σήμερα)

  • από Epanechnikov πριν 4949 μέρες 7        2

   @omadeon

   Η έκθεση του διοικητή της ΤΤΕ είναι εξαιρετικά αναλυτική - ρίξε μια ματιά και στις υπόλοιπες σελίδες. Επίσης από ότι βλέπω τα νούμερα ταυτίζονται με αυτά που δίνει το http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/proyp/PDFProyp/1.5.pdf.

   Ισχυρίστηκες πως οι τόκοι είναι το πρόβλημα και πως με τη στάση πληρωμών λύνεται. Οι τόκοι είναι μόλις 10δις

 • από omadeon πριν 4949 μέρες 3        8

  Kατ' αρχήν οι τόκοι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 10 δις είναι 12
  Δεύτερον τα χρεωλύσια ΠΟΥ τα έβαλες?
  Τρίτον ΑΚΟΜΗ και χωρίς αυτά, η διαφορά εσόδων - εξόδων ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΗ
  και για το 2008 πλεονασματική κατά 1 δις (και επί μία δεκαετία το ίδιο).
  Για το 2009 τα στοιχεία ΜΑΓΕΙΡΕΥΤΗΚΑΝ έτσι κι αλλιώς (και χρειάζονται 2 χρόνια περίπου για να ξέρουμε ΣΙΓΟΥΡΑ).

  Και (ναι) ΕΓΩ σου έδωσα τα στοιχεία που ΤΩΡΑ επικαλείσαι ΨΕΥΔΩΣ.

  _____
  Υ.Γ. τα λεφτά θα έφταναν για μισθούς και συντάξεις,
  αλλά με την προϋπόθεση ότι δεν θα πληρώνονταν χρεωλύσια και τόκοι. Αυτή η θέση στάλθηκε και σε μερικούς οικονομολόγους, σύντομα θα ξέρουμε ΑΝ ισχύει 100% (και όχι... στο περίπου, δηλαδή αν πέσαμε έξω ελάχιστα)

  • από Epanechnikov πριν 4949 μέρες 7        3

   "Και (ναι) ΕΓΩ σου έδωσα τα στοιχεία που ΤΩΡΑ επικαλείσαι ΨΕΥΔΩΣ."

   Ρε άνθρωπε τα συγκεκριμένα στοιχεία υπάρχουν ή όχι στη πηγή που σου έδωσα (στη σελίδα μάλιστα στην οποία σε παρέπεμψα);; Κατά τα άλλα αναφέρθηκες σε τόκους και όχι σε κεφάλαιο:

   Είναι σαν να λέω σε δανειστή μου "ευχαριστώ για τα χρήματα που μου δώσατε για να αγοράσω σπίτι/αυτοκίνητο/να τα φάω στα μπουζούκια κτλ. Δεν πληρώνω τόκους ξεχάστε και το κεφάλαιο που μου δώσατε!!!"

   Γίνονται έτσι διεθνείς σχέσεις;; Επιπλέον, τα ασφαλιστικά τους ταμεία που έχουν αγοράσει Ελληνική ομόλογα ποιος θα τα σώσει;; Τους μικρο-επενδυτές/χρηματοδότες μας; Τις Ελληνικές τράπεζες και τους καταθέτες τους (εκτός και αν θεωρείς πως όλοι οι Έλληνες που επιχειρούν δεν έχουν ανάγκη της τραπεζική πίστη (credit).) !! Και επειδή είναι δεδομένο ότι από τη στάση πληρωμών η οικονομία θα κατάρρεε θεωρείς πως τα δημόσια έσοδα δεν θα επηρεάζονταν;

  • από omadeon πριν 4949 μέρες 2        5

   Υ.Γ.
   "η διαφορά εσόδων - εξόδων ειναι ΕΛΑΧΙΣΤΗ"
   ΛΑΘΟΣ μου (χεχε). Εδώ είχα μπερδευτεί λιγάκι λόγω βιασύνης καθώς κοίταζα νούμερα.

   Είχαμε ξαναβγάλει το αποτέλεσμα όμως (όχι μόνο εγώ) και φυσικά βγήκε ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ
   (στην παύση πληρωμών) και τα χρεωλύσια.

 • Σχόλιο που έχει θαφτεί. [εμφάνισε/κρύψε]
  • από omadeon πριν 4949 μέρες 3        5

   Υ.Γ. Ο Καζάκης πρότεινε στάση πληρωμών ΕΙΔΙΚΑ στις μεγάλες τράπεζες που είναι το 80% των δανειστών μας (κι έχουν εξασφαλιστεί από απώλεια έτσι κι αλλοιώς, οι πιο πολλοί)

   Τώρα... "τα ασφαλιστικά τους ταμεία που έχουν αγοράσει Ελληνική ομόλογα ποιος θα τα σώσει;;"

   Ε, εδω ειχε δωσει καλη απαντηση ο Καζακης σε ένα αρθρο του.
   Ελεγε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως ρωτησανε εμας οταν μας φαγανε τα λεφα με τα ομολογα, τα γκολντεν μπους, έτσι διαχειριζονται και των αλλων τα λεφτα τα hedge funds...
   (κι είπε επίσης ότι ειδικά για τα ξένα ασφαλιστικά ταμεία θάπρεπε να πληρώσουμε, κατ' εξαίρεσιν, κάποια στιγμή. Είναι πολύ μικρό μέρος του χρέους μας, έτσι κι αλλιώς...)

  • από zoutiri πριν 4949 μέρες 10        5

   ομαδεον σκεφτεσαι καθολου πριν γραψεις?

   ενας 70ης δηλαδη του οποιου το Ταμειο εκανε την ανοησια να δανεισει χρηματα στην Ελλαδα ειναι λαμογιο και δεν του χρωσταμε τιποτα?

   Και ακομα και αν δεν δινεις δεκαρα για μη Ελληνες (αυτο λεγεται εθνικισμος) και δεν δινεις δεκαρα για τις υποσχεσεις σου και του κρατους σου (αυτο λεγεται ελλειψη ακεραιοτητας), ειλικρινα νομιζεις οτι η Ελλαδα μπορει να επιζησει αποκομμενη πληρως απο καθε εξωτερικο δανεισμο? Εχουμε περασει χρονο απο το 1980 εως σημερα που να μην δανειστηκαμε, αναρωτιεμαι?

   Κατα τα αλλα η λεξη κλειδι που ψαχνεις ειναι πρωτογενες πλεονασμα/ελλειμμα, δηλαδη πριν απο δαπανες για το χρεος. Η Ελλαδα εχει ξεκαθαρα θετικο πρωτογενες ελλειμμα σημερα, αν δηλαδη δεν ειχαμε δανεισμο θα επρεπε να παθουν καθιζηση οι δαπανες μας.

 • από Epanechnikov πριν 4949 μέρες 9        3

  "Δεν ξέρω αν ΕΣΥ έφαγες τα λεφτά στα μπουζούκια και στα αυτοκίνητα ή αν είσαι... ανηψιός του Μπόμπολα."

  Αν μιλούσα για καινούριες οικιακές συσκευές, διακοπές στη Νάξο, Πήλιο, ταβέρνες, καφέδες, ποτά, φροντιστήρια, ενοίκιο διαμερισμάτων για τα τέκνα, αλλαγή επίπλωσης (ότι δηλαδή κάνουν οι περισσότεροι Έλληνες) θα σε κάλυπτα;;;


  "Ναι, ΕΤΣΙ γίνονται διεθνείς σχέσεις. Πετώντας ΕΞΩ τα λαμόγια και ΜΗ πληρώνοντας τοκογλύφους."

  Η συντριπτική πλειοψηφία που εσύ ονομάζεις τοκογλύφους αγόρασαν Ελληνικά ομόλογα πανάκριβα (με επιτόκιο 2-3%) και τώρα έχουν μείνει με σκουπίδια (αφάνταστη χασούρα)!!!

  • από omadeon πριν 4949 μέρες 4        9

   "Η συντριπτική πλειοψηφία που εσύ ονομάζεις τοκογλύφους αγόρασαν Ελληνικά ομόλογα πανάκριβα (με επιτόκιο 2-3%) και τώρα έχουν μείνει με σκουπίδια (αφάνταστη χασούρα)!!! "

   ΠΟΛΥ καλά να πάθουν, μιλάμε για Goldman Sachs, Deutsche Bank και κάτι κολοσσούς που ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ Τα ΠΑΝΤΑ στη ΓΗ.
   Καιρός να χάσουν ΚΑΙ αυτοί κάτι. (χεχε)

   (ΩΩΩΧ ΤΙ... φιλεύσπλαχνο πλάσμα που είσαι φιλαράκο... χαχαχα)

  • από Epanechnikov πριν 4949 μέρες 4        3

   Το τοκογλύφος με τη χασούρα πως συμβιβάζεται;;;;;;;;;

 • από Epanechnikov πριν 4949 μέρες 6        3

  " Ο Καζάκης πρότεινε στάση πληρωμών ΕΙΔΙΚΑ στις μεγάλες τράπεζες που είναι το 80% των δανειστών μας (κι έχουν εξασφαλιστεί από απώλεια έτσι κι αλλοιώς, οι πιο πολλοί)"

  Δεν ξέρω ποιος είναι ο Καζάκης. Φαντάζομαι πάντως ότι έχει στο μυαλό του που θα μπορούσε να βρεθεί χρήμα όταν οι στρόφιγγες των κακών μεγάλων τραπεζών κλείσουν! Θεωρεί δηλαδή ευνοϊκή την απομόνωση από τις διεθνείς χρηματαγορές (σε αυτά τα κακά στέκια που βρίσκει χρήμα και η Σουηδία/Γερμανία κτλ) ;; Φαντάζομαι πως μάλλον είναι από τους πολύ βαθύ κόκκινους που ονειρεύονται άλλα καθεστώτα!  "Ελεγε ότι ΑΚΡΙΒΩΣ όπως ρωτησανε εμας οταν μας φαγανε τα λεφα με τα ομολογα, τα γκολντεν μπους, έτσι διαχειριζονται και των αλλων τα λεφτα τα hedge funds..."

  Συγγνώμη δηλαδή γιατί τη βλακεία μας (και των κυβερνώντων) πρέπει να τη πληρώσουν άλλοι; Υπογράψαμε συμφωνίες - καλές ή κακές - τις οποίες πρέπει να τηρήσουμε. Αν δεν θέλαμε χρήμα από έξω (πάρα πολύ φθηνό μετά την είσοδο στο Ευρώ) ας κάναμε περικοπές στις δαπάνες μας αντί να το παίζουμε αρχοντοχωριάτες με λεφτά άλλων!

 • από omadeon πριν 4949 μέρες 3        10

  Epanechnikov
  Τις "ηθικές" σου κρίσεις ΥΠΕΡ των μεγκα-τραπεζών του πλανήτη κράτα τες για τον εαυτό σου. (Προφανώς θάχεις κάποιο ΟΦΕΛΟΣ)

  Την ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ δεν θα την παίξουμε όμως γιατί είναι ΑΝΟΣΤΗ.

  ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ στη συζήτηση ότι αν κάναμε στάση πληρωμών, τότε... σύμφωνα με ΣΤΟΙΧΕΙΑ που αποπειράθηκες να επικαλεστείς (αλλά ΑΤΥΧΗΣΕΣ)... το κράτος μας ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝΕΤΑ να πληρώσει μισθούς και συντάξεις.

  Στάση πληρωμών στις μεγάλες τράπεζες σημαίνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ ωφέλεια για μας και για ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους του κόσμου.
  Αυτές οι τράπεζες ΕΠΡΕΠΕ έτσι κι αλλιώς να καταποντιστούν το 2008, αν δεν τις έσωζε το "μεγάλο κόλπο" των bailouts.
  Οι μικροί δανειστές μας θα μπορούσαν να πληρωθούν, κατ' εξαίρεση. Είναι όπως είπα ΠΟΛΥ μικρό ποσοστό των δανειστών μας (ασφαλιστικά ταμεία εξωτερικού κ.ά.)

  • από Epanechnikov πριν 4949 μέρες 5        4

   Όνειρα γλυκά!

   Δεν έχει νόημα η συζήτηση - Καληνύχτα και εις το επανειδίν

 • από omadeon πριν 4949 μέρες 3        11

  @Epanechnikov
  Ευχαριστώ πολύ. Πρόσεξε μόνο να μη σούρθει μια μέρα ΕΦΙΑΛΤΗΣ (παρά τα... οφέλη σου)

  Και φρόντισε να ΜΑΘΕΙΣ ποιος είναι ο Δημήτρης Καζάκης. ΔΕΝ διδάσκεται βέβαια στη... Σχολή του ΔΝΤ (επιμόρφωσης στελεχών).
  http://youpayyourcrisis.blogspot.com/search/label/%CE%91%CE%A1%CE%98%CE%A1%CE%91%20%2F%20%CE%9A%CE%91%CE%96%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3

  • από Epanechnikov πριν 4949 μέρες 7        5

   Οικονομικός αναλυτής του ποντικιού λοιπόν

   Ωραιότατα!

  • Σχόλιο που έχει θαφτεί. [εμφάνισε/κρύψε]
 • Σχόλιο που έχει θαφτεί. [εμφάνισε/κρύψε]
 • από Epanechnikov πριν 4949 μέρες 5        4

  " Άσε μας ρε Epanechnikov κι εσύ και ο στρατός σου με τα κόκκινα χεράκια. "

  Και μιας που με κοκκίνισες... Δεν μου λες πως μπορώ να ρίξω και εγώ κόκκινες (μπας και δεν έχω αυτή τη δυνατότητα); Κρίμα είναι να τρώω μόνο!

  +Από ότι βλέπω μου τα κοκκίνισες όλα τα μηνύματα μου :) Όρεξη που έχεις!

  • Σχόλιο που έχει θαφτεί. [εμφάνισε/κρύψε]
  • από neTpen πριν 4948 μέρες 11        1

  • από dkamen πριν 4948 μέρες 4        3

   θα μπορούσαμε να πούμε ότι το buzz βρίθει γερμανοτσολιάδων.

  • από ngeor πριν 4948 μέρες 1        1

   υπάρχει ένα λάθος στο άρθρο, λέει Σύνταμα αντί για Σύνταγμα

 • από omadeon πριν 4948 μέρες 3        5

  Εν πάσει περιτπώσει, το θέμα του ποστ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν το σχολίασε, είναι η παρανομία της κυβέρνησης που ποδοπάτησε ΑΛΛΗ μια φορά το Σύνταγμα.
  Για τις υπόλοιπες... ΜΠΟΥΡΔΕΣ που ακούστηκαν, σημαντική ανακοίνωση έλαβα από τον αναλυτή κ. Βασίλη Βιλιάρδο (ούτε καν αριστερό) εδώ

  http://omadeon.wordpress.com/2010/08/03/sale-real-estate/#comment-40608

 • από Epanechnikov πριν 4948 μέρες 5        5

  Τελικά δεν αξίζει καν να προσπαθήσεις καν να ξεκινήσεις συζήτηση με άτομα τέτοιου είδους...

  • από omadeon πριν 4948 μέρες 2        5

   Elanechnikov
   Αμα δεν έχεις ΚΑΘΟΛΟΥ επιχειρήματα σου μένουν MONO οι αλητείες (σαν κι αυτό που είπες ΤΩΡΑ).

  • από Epanechnikov πριν 4948 μέρες 3        2

   Με τι επιχειρήματα να απαντήσω σε αυτό (ή σε άλλες ανοησίες που έγραψες);

   " Από ΑΛΗΤΕΙΑ σκέτη πας καλά βλέπω Epanechnikov"


   Σταματάω εδώ

 • από admin πριν 4948 μέρες 12       

  • από omadeon πριν 4947 μέρες 2        7

   @Admin διάβασα πολύ προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής (και κοκκινίσματος). Το προφανές όμως που προκύπτει, είναι ότι πολύς κόσμος χρησιμοποιεί το κοκκίνισμα για να εκφράσει απόρριψη απόψεων _χωρίς να υπάρχουν αντεπιχειρήματα_, ή -κυρίως- προσώπων, και όχι για το θεμιτό σκοπό, για τον οποίο προορίστηκε.

   Εκείνο όπου θα συναντήσω κάποια δυσκολία (αλλά θα το τηρήσω) είναι στην πλήρη αποφυγή των κεφαλαίων. Εδώ και... 19χρόνια περίπου (από το 1991 που έγραψα το πρώτο ελληνικό λογισμικό για hypertext) χρησιμοποιώ κεφαλαία σε επιλεγμένες λέξεις, όχι για shouting αλλά για κάτι αντίστοιχο (και ευκολότερο) της σήμανσης με bold / italics. Ετσι γράφω και στο blog. Αποδέχομαι όμως τους κανόνες σου και... θα μου κάνει και καλό να τους τηρήσω.

   Τώρα... όσον αφορά το σαβουάρ βιβρ, είμαστε σε μια προχωρημένη εποχή προχωρημένης... σήψης, όπου είναι απολύτως εφικτές οι αντιφατικές, παράλογες και "κάτω από τη ζώνη"- επιθέσεις χωρίς κανένα επιφανειακό (ορατό) ίχνος αγένειας. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσω πολλά σχόλια του Epanechnikov, που δεν αντέχουν την πιο στοιχειώδη ανάλυση. Μερικά είναι αγενέστατες προσωπικές επιθέσεις με την επιφαση ευγένειας. Είμαι παλιά καραβάνα στο διαδίκτυο και δεν στα γράφω αυτά χωρίς σκέψη...

   Υ.Γ. Επίσης διαπίστωσα ότι έχουν απενεργοποιηθεί και τα απλά σύμβολα HTML που είναι αποδεκτά σε όλα τα blog. Αυτός είναι και ο λόγος που -εδώ- κατάφυγα συχνά στη χρήση κεφαλαίων (σε τμήματα προτάσεων, ή λέξεις). Καταντάει ισοπέδωση της _χροιάς_ του Λόγου, το να μην μπορεί κανείς να δώσει έμφαση σε κάτι που λέει, ώστε να διευκολυνθεί και η κατανόησή του.

   Υ.Γ.2 το γεγονός ότι κάποιος έσπευσε να κοκκινίσει αυτό εδώ το σχόλιο χωρίς να έχει εκφράσει αντίρρηση, κάτι πολύ κοινό εδώ στο μπαζ, δείχνει ότι υπάρχει πρόβλημα. Αν έχει πραγματική αντίρρηση ας την εκφράσει, σιγά το θέμα. Δεν είπα κάτι τρομερά σπουδαίο, ούτε καν... πολιτικό ή ιδεολογικό..

   @admin Μήπως... αντί να περιοριστεί ο αριθμός σχολίων για κάθε χρήστη, θα έπρεπε να περιοριστεί ο αριθμός των "συν" και "πλην" που μπορεί να ψηφίσει, ανάλογα με τον αριθμό των σχολίων που έχει κάνει; Just a thought....

 • από LaBoetie πριν 4948 μέρες 4        1

  Πού μπορούμε να δούμε ποιοι χρήστες έχουν φάει κίτρινη ή και κόκκινη το τελευταίο, ας πούμε, τρίμηνο;

 • από seagazing πριν 4948 μέρες 1        8

  Να το ξαναπροτείνω; ανώτατος αριθμός σχολίων / χρήστη / άρθρο = 3

  • από ngeor πριν 4948 μέρες 3       

   αν εφαρμοστεί αυτό τότε προβλέπω ο zoutiriς να στέλνει τα σχόλιά του σε pdf

 • από admin πριν 4948 μέρες 3       

  @LaBoetie: Οι κάρτες βγαίνουν δημόσια, συνήθως πλάι σε διαγραμμένα σχόλια. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα θέμα διαφάνειας, αλλά δεν ξέρω αν είναι ωραίο να φτιάξω και hall of shame.

  @seagazing: αχρείαστα περιοριστικό μου κάνει αυτό. Άσε που θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε νέο tab με τίτλο "πρέτσελθρεντζ" =) Μπορώ να φανταστώ -- και νομίζω ότι έχει υπάρξει -- thread 50+ σχολίων με 5-6 εξαιρετικά από τον ίδιο χρήστη. (Η πρότασή σου για το flag, πάντως, είναι υπό υλοποίηση)

  • από seagazing πριν 4948 μέρες       

   @admin: απ' ό,τι βλέπω, κι οι περισσότεροι δεν το θέλουν, οπότε, υποχωρώ...

   η δεύτερη σκέψη ελπίζω να μας κάνει να το χρησιμοποιήσουμε ακόμα καλύτερα, well done.

   @ngeor: ναι! ναι! ναι! σαν την "έκθεση του Δκτη", θα απαντά σε όλα τα ζητήματα —εγώ θα τα διάβαζα κάθε φορά πάντως :-)

  • από zoutiri πριν 4948 μέρες       

   δεν ειμαι σιγουρος πως θα βοηθησει το pdf, εγω λεω απλα να κανω εντιτ σε προηγουμενα σχολια :)

   seagazing εχεις στο μυαλο σου reports οπως αυτην εδω?

   even a small increase in stuttering among applicants who are asked to describe their weaknesses could cause the entire labor market to collapse
   [...]
   "My administration remains fully committed to putting citizens back to work by making sure they show up at least 15 minutes early to their interview and never badmouth a previous boss," said Obama, flanked by unemployed Americans during an address from the White House Rose Garden. "Our new 'Nail the Interview, Score the Job' initiative will help regular Americans like Paul and Tracy here remember that they should prep ahead of time by learning a few things about the company they want to work for."
   "And that little things," he continued, "like making sure your socks match, matter."

  • από LaBoetie πριν 4948 μέρες 5        1

   Κατανοητό, απλά αναρωτιόμουν γιατί έχω προσέξει ότι κάποιοι χρήστες έχουν σταματήσει να γράφουν εδώ. Ίσως βέβαια να είναι και το καλοκαίρι.

   Γενικότερα, πάντως, η δική μου αντίληψη για το νέο σύστημα είναι αρκετά σκεπτικιστική. Η "απενεχοποίηση", αν μπορώ να το πω έτσι, του κόκκινου "thumbs down" (υπό την έννοια ότι δεν κρύβει πλέον σχόλια) οδήγησε σε μια χρήση του κατά συρροή που στέλνει το μήνυμα σε ορισμένους ότι απλά δεν είναι αρεστοί. Και όταν λαμβάνεις αυτό το μήνυμα, υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που αντιδράς, αναλόγως προσωπικότητας. Ένας από αυτούς μπορεί να σε οδηγήσει ανετότατα και σε κάρτα.

   Αν λοιπόν η χρήση του "thumbs down" ανταποκρίνεται σε herd mentality ιδεολογικά κριτήρια απόρριψης (και εγώ έχω την αίσθηση ότι αυτό συμβαίνει), το buzz κινδυνεύει να χάσει σημαντικό μέρος της πολιτικής του πολυφωνίας αντί να ρυθμίσει απλώς τον τρόπο έκφρασης ποιοτικά.

 • από seagazing πριν 4948 μέρες       

  (την έκθεση του Δκτη της ΤτΕ είχα κατά νου, αλλά) να σου πω την αλήθεια, με τρόμαξε λίγο το στυλ αυτού του άρθρου που λέει ότι η ανεργία είναι έτοιμη να εξαφανιστεί αν οι υποψήφιοι μάθουν να διαλέγουν σωστή γραβάτα όταν πάνε για συνέντευξη.

  επειδή όμως η συνέντευξη είναι όντως σημαντική, κρατάω εκείνο που είναι πιο σωστό απ' όλα: "You may be a qualified candidate, but none of that matters if you walk into that interview lacking confidence." (θα το παράφραζα για να πω ότι το ίδιο ισχύει και για το καμάκι καλοκαιριάτικα, αλλά δεν μου πάει η καρδιά σε μπαζωθέν άρθρο με τίτλο από στρατόπεδο συγκέντρωσης)

  • από zoutiri πριν 4948 μέρες       

   κατσε seagazing, ισως κανεις πλακα, αλλα για να ειμαστε 100% σιγουροι, δες αυτο

   http://en.wikipedia.org/wiki/The_Onion

  • από seagazing πριν 4948 μέρες       

   Had no idea! (είμαι και άυπνος, συγχωρούμαι λίγο)

 • από KnowDame πριν 4947 μέρες       

  @ngeor

  "υπάρχει ένα λάθος στο άρθρο, λέει Σύνταμα αντί για Σύνταγμα"

  Ευχαριστώ για την επισήμανση. Διορθώθηκε το λάθος πληκτρολόγησης

  • από ngeor πριν 4947 μέρες       

   Ευχαριστώ!

 • από LaBoetie πριν 4947 μέρες 3       

  Για την έμφαση, νομίζω δύο εναλλακτικές στα κεφαλαία είναι η χρήση αστερίσκων πριν και μετά τη λέξη--π.χ "*βασικό*" ή η χρήση αραιής γραφής, π.χ "τ ε λ ε υ τ α ί α φορά".

 • από Epanechnikov πριν 4947 μέρες 2        2

  Τα αυθαίρετα ανυπόστατα και ουρανοκατέβατα συμπεράσματα του καλό θα ήταν να τα γράφει κάποιος αποκλειστικά στο blog σου όπου υπάρχει προφανώς κοινό στο οποίο μπορεί να βρει απήχηση - αυτό για την αποφυγή της προσωπικής του απογοήτευσης και των προστριβών με άλλους.

  Δική μου προτροπή είναι πως αν επιθυμούμε να μας πάρουνε στα σοβαρά οι νοήμονες (ομολογουμένως) κατά συντριπτική πλειοψηφία συμμετέχοντες του buzz θα πρέπει να στηρίζουμε με στερεά επιχειρήματα τις απόψεις μας και να παραθέτουμε παραπομπές σε σοβαρές πηγές (και δεν εννοώ αυτά Ελληνικών σκουπιδό-φυλλάδων αλλά άρθρα με στέρεα εμπειρική βάση δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά) όταν αυτό είναι απαραίτητο (όπως ότι η στάση πληρωμών δεν έχει καμία απολύτως επίπτωση στο σκέλος των δημόσιων εσόδων, ότι η επακόλουθη πτώση της ρευστότητας δεν θα επηρεάσει την αγορά, πως όταν οι κακές τράπεζες πεθάνουν θα ο κόσμος θα μετατραπεί σε παράδεισο επί γης κτλ.). Αυτό ειδικά όταν υποστηρίζουμε ότι η γη είναι επίπεδη και ότι δεν κινείται γύρω από τον ήλιο ή ότι το άσπρο είναι μαύρο...

  Επιπλέον είναι αυτονόητο πως το πόσα χρόνια είναι κάποιος στον κυβερνοχώρο δεν αποτελεί σε ενδεικτικό ούτε τους ήθος του ούτε της δυνατότητας του να διεξάγει πολιτισμένο εύστοχο (to the point) διάλογο

  +Οι σημαιούλες είναι χρήσιμες για έναν κυρίως λόγο. Η συλλογή πολλών αρνητικών (επικοινωνία σε εντελώς διαφορετικές συχνότητες) ή πολλών θετικών (ταύτιση απόψεων) σημαίνει συνήθως πως δεν υπάρχει περιθώριο διαλόγου.

  • από omadeon πριν 4947 μέρες 2        6

   Epanechnikov
   Στο πρώτο τμήμα της συζήτησης, υποστήριξες μια λανθασμένη θέση, όπως αποδείχτηκε τελεσίδικα. Τη θέση ότι αν δεν υποτασσόταν η χώρα στο ΔΝΤ και στην ΕΚΤ, δεν θα μπορούσε να πληρώσει η κυβέρνηση μισθούς και συντάξεις. Για το σκοπό αυτό παράθεσες ένα pdf της ΤτΕ, και μάλιστα υποδεικνύοντας... λάθος σελίδα (διότι η σελίδα 121 που έδωσες, δεν περιείχε καν έσοδα, παρά μόνο έξοδα κι ήταν αδύνατο να εξαχθεί συμπέρασμα μόνο από εκεί).
   http://www.bankofgreece.gr/BogEkdoseis/ekthdkth2009.pdf
   Στη σελίδα 133 του ίδιου pdf είναι φανερό (με απλή αριθμητική) ότι τα έσοδα καλύπτουν τα έξοδα _αν_ από τα έξοδα αφαιρεθούν τόκοι και χρεωλύσια. Επιπλέον, παράθεσα και άλλα στοιχεία / λινκ που τεκμηριώνουν το ίδιο αποτέλεσμα (και μια απάντηση σε μέηλ του γνωστού οικονομικού αναλυτή Βασίλη Βιλιάρδου, που επιβεβαιώνει τα προηγούμενα με λίγα λόγια).

   Από κει και πέρα, άλλαξες ως δια μαγείας θέμα συζήτησης (υπερασπιζόμενος _μανιωδώς_ συμφέροντα μεγάλων τραπεζών).

   Ε, επειδή δεν συμφέρει να επιμένει κανείς σε ένα απόδεδειγμένο λάθος (κυβερνητικής προπαγάνδας) είναι λογικό να το κάνει αυτό, κοινώς "να κάνει την πάπια" ή να "παίζει την κολοκυθιά".

   Μετά από όοοοολα αυτά (και παραβιάζοντας τη δεδηλωμένη σου διακήρυξη πως... σταματάς τη συζήτηση) επανήλθες με ένα σχόλιο που ήταν επικοινωνικακό φάουλ και προσωπική επίθεση (ad hominem). Το σχόλιό σου ήταν αυτή η μία γραμμή

   "Τελικά δεν αξίζει καν να προσπαθήσεις καν να ξεκινήσεις συζήτηση με άτομα τέτοιου είδους..."

   Ε, συγνώμη, αλλά..
   _Αυτό_ ακριβώς νομίζω ότι δικαιούμαι να το θεωρώ "αλητεία" όπως όλος ο _πολιτισμένος_ κόσμος (ιδιαίτερα όταν εκσφενδονίζεται λόγω φανερής _έλλειψης_ επιχειρημάτων).

   Από κει και πέρα _δεν_ ξέρω γιατί ασκείς αυτή την πολιτική σχολιασμού. Τίποτε δεν αποκλείει να πιστεύεις πολλά που λες ή και να έχεις κάποιο συμφέρον να τα πιστεύεις.
   Πάντως κι εγώ δικαιούμαι να αμφιβάλλω για την ποιότητα του χαρακτήρα σου και για τα κίνητρά σου. Εσύ έτσι κι αλλιώς το έκανες αυτό πολύ _πριν_ το κάνω εγώ για σένα.

  • από Epanechnikov πριν 4947 μέρες 1        1

   "είναι φανερό (με απλή αριθμητική) ότι τα έσοδα καλύπτουν τα έξοδα _αν_ από τα έξοδα αφαιρεθούν τόκοι και χρεωλύσια...."

   Εκεί ακριβώς είναι που κάνεις λάθος και στο επισήμανα (την επίσημανση βέβαια την αγνόησες και επέλεξες τα ad hominem ). Προσπαθείς να εξάγεις συμπεράσματα κοιτώντας μόνο στατικά και πίσω τη στιγμή που το πρόβλημα είναι δυναμικό και το σύστημα ανοιχτό. Με μαθηματικά του μπακάλη δεν μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα. Η επιλογή μη πληρωμής με το έτσι θέλω θα επηρέαζε άλλους παράγοντες που σχετίζονται, μεταξύ των άλλων, και με το σκέλος των μελλοντικών δημόσιων εσόδων (και εξόδων). Μερικά παραδείγματα: μείωση ρευστότητας στην οικονομίας, μεγάλη αύξηση του κόστους εισαγωγών (μεταξύ των άλλων σε πρώτες ύλες), αύξηση κόστους συναλλαγματικών ασφαλίστρων, χαμηλή δυνατότητα χρηματοδότησης αναπτυξιακών έργων κτλ κτλ. Κάνεις μεγάλο λάθος αν πιστεύεις (εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος επικαλείσαι) ότι το αυτό δεν θα επηρέαζε και το σκέλος των εσόδων. Δεν μπορείς να σβήσεις με τη γομολάστιχα από τους λογαρισμούς σου τα νούμερα που αντιστοιχούν στο χρέος υποκρινόμενος πως αυτό δεν θα επηρεάσει μελλοντικά την πορεία σου!

   Επιπλέον έχεις τη κακή συνήθεια αντί να συζητάς και να προσπαθείς να κατανοήσεις την άποψη του συνομιλητή που στη συγκεκριμένη περίπτωση έχει περισσότερες ειδικές γνώσεις (έχω σπουδάσει μεταξύ των άλλων και οικονομικά) και προκαταβάλλεις το αποτέλεσμα τη συζήτησης πετώντας φράσεις όπως το "όπως αποδείχτηκε τελεσίδικα". Συγγνώμη αν έχεις συνηθίσεις σε εύκολο κοινό ή αν δεν έχεις μάθει να διαβάζεις την άποψη του άλλου αλλά θα σε απογοητεύσω...

   Επιπλέον να θες να παίξουμε σε τέτοιο ταμπλό δικαιούμαι και εγώ να αμφιβάλλω για την ποιότητα του χαρακτήρα σου και τα κίνητρα σου! Ποιος μου λέει ότι δεν έχεις παίξει short Ελληνικά ομόλογα και τώρα θες να πας ταμείο;;;;;


   υ.γ. Let me know αν δεν έχεις όρεξη για διάλογο αλλά για ύβρεις και χαρακτηρισμούς για να μη χάνω χρόνο μου άσκοπα!


   +Λογική: Αν δεν είχα τη δόση του αυτοκινήτου και του φοιτητικού δανείου θα τα έβγαζα πέρα. Λεπτομέρεια: Αν δεν είχες αυτοκίνητο θα έπρεπε να πληρώνεις ταξί για να πας στη δουλειά, αν δεν σπούδαζες δεν θα μπορούσες να εξασκήσεις το επάγγελμα του γιατρού και αν αποφασίσεις πως δεν πρέπει να πληρώσεις τις δόσεις σου μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα του "χρήμα κάτω από το στρώμα" και να ξεχάσεις το στεγαστικό για το χτίσιμο του δικού σου σπιτιού..... Άντε και σε πενηνταράκια!!!

 • από admin πριν 4947 μέρες 5        1

  @LaBoetie: Είναι συνηθισμένο να μειώνεται πολύ η κίνηση το καλοκαίρι (οπότε βρίσκω κι εγώ ευκαιρίες για δοκιμές, ενίοτε τερατώδεις). Έχω μπλοκάρει τους (7...) λογαριασμούς 3 χρηστών, για συστηματική ή σοβαρή παραβίαση του σαβουάρ μπαζ. Και 5-6 καθαρών spammers.

  Ομολογώ ότι έχω αρχίσει να συμμερίζομαι τον σκεπτικισμό σου (και 2-3 άλλων χρηστών) για το thumbs down. Η συζήτηση σ' αυτό το thread ήταν καμπανάκι. Το σημερινό σύστημα είναι προϊόν αρκετών συζητήσεων στο buzz και θυμάμαι ότι, σαν σχέδιο, είχε ευρεία αποδοχή. Στο χαρτί, βέβαια, όλα είναι απλά. Αν το community moderation καταλήγει να αποθαρρύνει ή να διώχνει καλούς χρήστες, μάλλον υπάρχει πρόβλημα.

  @omadeon: Το savoir buzz δεν προσδιορίζει την ενδεδειγμένη χρήση του thumbs down -- αυτό που διαβάζεις αφορά την (επίσης κόκκινη) σημαία. Η γρήγορη διαφωνία *είναι* ο σκοπός για τον οποίο υπάρχει. Αν είναι καλή ιδέα ή όχι, είναι άλλη ιστορία.

  Για την έμφαση, νομίζω κι εγώ ότι ο αστερίσκος ή το underscore είναι πολύ καλύτερες λύσεις. Ο διωγμός του rich text είναι περισσότερο θέμα αισθητικής. (είπε αυτός που κάποτε έγραφε σεντόνια υπέρ των greeklish =)

  Για το θρεντ που προηγήθηκε δεν ωφελεί να τα ψειρίζουμε τώρα. Δεν βλέπω αυτό που λες, τουλάχιστον πριν προσάψεις στον διαφωνούντα συνομιλητή σου ψεύδη, αλητεία, οφέλη (με κεφαλαία) από την υπεράσπιση του ΔΝΤ και των τραπεζών και άλλα ωραία. Ας πάψουμε να υποθέτουμε ότι αυτός που διαφωνεί μαζί μας έχει σκοτεινά κίνητρα. We can disagree without being disagreeable.

  • από neTpen πριν 4947 μέρες 4        1

   Εγώ είδα ότι το thumbs down εκτόνωσε το flag, πλέον λιγότερες και πιο καθαρές περιπτώσεις σχολίων οδηγούνται στην απόκρυψη. Το οποίο είναι κέρδος, όχι;

   Επίσης, βλέπω τα αμφιλεγόμενα σχόλια, 5 up 5 down πχ, το οποίο είναι ενδιαφέρον.

   Το thread στο οποίο παραπέμπεις τι είχε;

   Πάντως δεν δικαιολογείται καμία ενόχληση από το thumbs down (καταλαβαίνω ως προς το flag). Ίσως η όποια σχετική αντίδραση είναι κεκτημένη ταχύτητα από την παλιότερη χρήση του flag (βλέπουν τα thumbs down και εξεγείρονται αντανακλαστικά σαν να βλέπουν το παλαιότερο flag). Το "διαφωνώ", όσοι και να είναι οι διαφωνούντες, γιατί να κινητοποιήσει άμυνες; Το πολύ-πολύ να πει κανείς "τι κάνω εδώ; πού τα λέω;" το οποίο όμως δεν είναι κακό, εάν είχε ψευδαισθήσεις ότι απευθύνεται σε ανθρώπους ίδιου μήκους κύματος και εάν τον ενδιαφέρει η σύμπνοια του ακροατηρίου.

  • από omadeon πριν 4947 μέρες 2        3

   @admin
   Νομίζω ότι είναι φανερό πως η εξής απαξιωτική δήλωση (ad hominem) του Epanechnikov

   "Τελικά δεν αξίζει καν να προσπαθήσεις καν να ξεκινήσεις συζήτηση με άτομα τέτοιου είδους... "

   ..._ιδιαίτερα_ όταν τίθεται σε σημείο της συζήτησης όπου υπάρχει τρομερή έλλειψη επιχειρημάτων (από τον θέτοντα), είναι κάτι που -δικαιολογημένα- μπορεί να χαρακτηριστεί διαδικτυακή "αλητεία".

   Οσο για τα "ψεύδη", το "επιχείρημα" ότι "δεν θα μπορούσε να πληρώσει το κράτος μισθούς και συντάξεις" σε περίπτωση στάσης πληρωμών, _αποδείχτηκε_ ψευδές. Case closed. To "επόμενο επιχείρημα" (υπέρ των δανειστών της χώρας κλπ.) είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

   Αν δεν συμφωνείς, δικαίωμά σου, αλλά... τότε δεν έχει πλέον και κανένα απολύτως νόημα να συζητάμε. Συζητάμε για το τι ειναι αληθές και τι ψευδές (και σε θέματα φιλοσοφίας ή πολιτικής είναι θεμιτή η διαφωνία, αλλά σε θέματα... αριθμητικής και απλής λογιστικής δεν τίθεται καν τέτοιο θέμα). Τίθεται όμως θέμα του _γιατί_ εξακολουθεί κανείς να επιμένει....

  • από MadNihilist πριν 4947 μέρες 5        2

   Εδώ θέλω να συμπληρώσω πως το μπαζ δεν είναι γενική συνέλευση όπου πρέπει να βγει ψήφισμα με πλειοψηφία πριν σχολάσουμε ούτε αντιπολιτευτική πλατφόρμα ούτε είναι βαμένο με ένα πολιτικό χρώμα x και μετά από τριήμερη σχολιαστική κατάληψη (oh, la revolution !) θα βαφτεί με χρώμα z.

   Είναι κατ'αρχήν χώρος εναλλακτικής ενημέρωσης και πρόσβασης σε περιεχόμενο που δεν είναι πάντα διαθέσιμο στα μέινστριμ μίντια, και μετά χώρος εξακρίβωσης πληροφορίας, παρουσίασης νέων στοιχείων, γωνιών, ιδεών, κόνσεπτζ και *κυρίως λινκς* σε συναφή πληροφορία που δίνονται από αξιόπιστα άτομα. Οι σκέτες απόψεις, ιδιαίτερα μάλιστα όταν είναι προβλέψιμες, είναι για μένα τουλάχιστον δευτερεύον κομμάτι του σχολιασμού. Δεν ισχυρίζομαι πως δεν έχουν γραφτεί κατά καιρούς πολύ αξιόλογα vanilla σχόλια αλλά ομολογώ πως όταν βλέπω την ίδια άποψη ξαναπακεταρισμένη με βιομηχανική ευφράδεια ως δευτερολογία, τριτολογία, τεταρτολογία ενός αρχικού σχολίου μήπως και γίνει κανένα θαύμα και πειστούμε, απλώς βαριέμαι. And then it's thumbs down ακόμα κι αν συμφωνώ μέχρι τελείας με την αρχική άποψη.

  • από alberich πριν 4946 μέρες 7        7

   Επειδή κρίνω ότι με αφορά η συζήτηση, και επειδή δεν υπήρξα αρκετά σαφής στο τόπικ που λινκάρετε, ένα τελευταίο επί προσωπικού:

   Σταματώ να σχολιάζω απλώς επειδή αντελήφθην το μάταιο του να επιχειρηματολογείς ενώπιον νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν -που διατελούν εν ευφορία βλέποντας τον ΓΑΠ να υλοποιεί από το πουθενά την πιο τρελλή τους φαντασίωση- και εσχάτως ενσκηψάντων σχολιαστών που έχουν συνδέσει τις προσωπικές τους τύχες με την μακροημέρευση της κυβέρνησης, και για κάποιο λόγο θεωρούν το μπαζ πρόσφορο πεδίο για να αναπαράγουν το παιχνίδι Καψής vs φορτηγατζής, χρησιμοποιώντας τα κόκκινα χεράκια, αντί να αρθρώσουν γραπτώς τη διαφωνία τους.
   Φυσικά αναγνωρίζω ότι τον τον τελικό λόγο έχουν τα χεράκια σε ένα ελέυθερο χώρο συζητήσεων που τα επιτρέπει και δεν είχα πρόβλημα επί προσωπικού.Εδώ είχα άλλωστε παλιότερα τον προσωπικό μου ψυχοπαθή να με βρίζει χυδαιότατα - και 1-2 άλλους περιορισμένης αντιλήψεως να σιγοντάρουν- βάσει κάποιου δικής του εμπνεύσεως παρανοϊκού σεναρίου, και δεν αποχώρησα .Απλώς για μένα το buzz έχει καταστεί ,συνεπεία των ανωτέρω & λόγω ειδικής αρχικής σύνθεσης των θαμώνων, χώρος αναπαραγωγής του κυβερνητικού newspeak (που ως μεταφυσικό -'η σωτηρία της χώρας, το λογικό, το αυτονόητο κλπ- δεν επιδέχεται συζήτηση) και διακίνησης των κατασκευασμένων επιχειρημάτων των επαγγελματιών του τύπου (συλλογική ευθύνη, μονόδρομος,οι κατσαπλιάδες φορτηγατζήδες που τους αξίζει ο εξανδραποδισμός,οι αξύριστοι ΔΕΗτζήδες συνδικάλες που πάντα απεχθανόταν ο Πρωτόπαππας και ο Μακρυπίδης, πάμε καλά,τό 'πε και ο economist -που σε άλλες στήλες βέβαια είναι πιο επεξηγηματικός, καί αναλύει το πάμε καλά με αποφάνσεις όπως "φτωχοί ότι πήρατε πήρατε, τώρα τα κεφάλια μέσα"- κλπ).
   Αυτά είναι πλέον-και το καταλαβαίνει και ο πιο ανόητος τηλεθεατής- το επικοινωνιακό περιτύλιγμα του μόνου πραγματικού επιχειρήματος της κυβέρνησης μειοψηφίας και των εντολέων της -namely (wow) η ισχύς του κεφαλαίου και των δυνάμεων καταστολής- και αυτό το πραγματικό επιχείρημα, καθώς και η πραγματικότητα που μας επιβλήθηκε χωρίς να την έχουμε συζητήσει πολιτισμένα όπως εδώ, αντικρούεται πλέον μόνο αλλού και αλλιώς.Εν ολίγοις δεν έχει κατά τη γνώμη μου νόημα ο διάλογος με την επιστράτευση.
   Και κάτι για τα έγκυρα λινκς και την αυθεντία.Η καθημερινή εμπειρία λέει ότι ο θατσερισμός είναι στην εντατική λόγω της δικιάς του εγγενούς αυτοκτονικής προδιάθεσης,και μόνο η κοινωνικοποίηση των ζημιών των ευνοουμένων του-με τη βία και την παραπλάνηση και με συμμετοχή των κυβερνήσεων που άλλος θα ήταν ο σκοπός τους σε μια πραγματική δημοκρατία- τον κρατάει στη ζωή, και απειλεί να τον επιβάλει δια πυρός και σιδήρου και στο μέλλον γιατί -σε αντίθεση με την κοινή αίσθηση- από την οπτική μιας φαιδρής αριθμητικά αλλά ασύλληπτα ισχυροποιημένης μειοψηφίας, δουλεύει μια χαρά.
   Απέναντι στην δραματική ανεργία, την κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας και τη βίαια αυθαίρετη ανακατανομή πραγματικών εισοδημάτων, αποταμιεύσεων και ώριμων πληρωμένων προσδοκιών (μέσω έμμεσων φόρων, ΦΠΑ, αθέτησης δεσμεύσεων του ασφαλιστικού,παγώματος των παροχών της εργατικής εστίας ή και της επιστροφής φόρου & ΦΠΑ κλπ) προκειμένου να αναπληρωθούν στο ακέραιο οι φουσκωμένες προσδοκίες χρεωκοπημένων - υπό Κ.Σ. -τραπεζών (που παρ' όλα αυτά εξακολουθούν να έχουν τους ίδιους μετόχους και στελέχη), υπάρχουν άνθρωποι που άλλοτε βλέπουν φως στο τούνελ -μακροπρόθεσμα που θα είμαστε όλοι νεκροί- επικαλούμενοι απλώς,ως γυάλινες σφαίρες, μοντέλα που αφήνουν επιλεκτικά τους μισούς κρίσιμους παράγοντες απ έξω (και φυσικά όπως ήδη μάθαμε εμπρακτως απέτυχαν να προβλέψουν οτιδήποτε αφορά στην πραγματικότητα, ή απλώς μας το κρύβανε), και άλλοτε παρουσιάζουν πλατωνικές κοινοτοπίες περί δικαίου, ως αξεπέραστα όρια που καθιστούν οποιαδήποτε πολιτική εκτός Τ.Ι.Ν.Α. ηθικά αδιανόητη, προκειμένου να παρακάμψουν την επειρική πραγματικότητα και να ορίσουν αυθαίρετα τις προκαταλήψεις τους (και όχι τα γεγονότα την συστηματική και διαχρονική ασυμφωνία των οποίων με την πραγματικότητα αποδίδουν κατά περίπτωση: στην διαφθορά στη μαλαισία, στις κάστες της ινδίας, στο χαμηλό IQ των ιρλανδών, ή στον αλκοολισμό των λεττονών) ως λυδία λίθο και κριτήριο των απόψεων που αντιπαρατίθενται στις δικές τους. Και έχουν και την πρόνοια να ορίζουν -στις απαντήσεις και τα σχόλιά τους-μόνοι τους (και με το απαραίτητο επιθετικό υφάκι για το οποίο προειδοποιεί ο Huben) την έκβαση της αντιπαράθεσης με βάση αυτά τα -δικά τους εξωεμπειρικά- κριτήρια πριν προλάβει να το κάνει ο συνομιλητής ή ο αναγνώστης.

  • από yorgos πριν 4946 μέρες 7        2

   Όχι κι εσύ δίκες προθέσεων ρε alberich -- αναγνώρισε στον απέναντι το δικαίωμα να πλανάται πλάνη οικτρά. IMHO καμιά συζήτηση δεν είναι άχρηστη, καμιά άποψη εκ προοιμίου απορριπτέα, κανένα σχόλιο με τρία πράσινα και τρία κόκκινα αδιάφορο (το αντίθετο!), κανένας χώρος αναπαραγωγής κυβερνητικού newspeak δεν έχει αυτόν τον μπάζο στην κεντρική του σελίδα.

  • από alberich πριν 4946 μέρες 2       

   @yorgos

   Προς θεού.Δεν αναφέρθηκα ούτε στις προθέσεις των διαχειριστών, ούτε στις προθέσεις όσων κάνουν καταχωρίσεις στο σύνολό τους.

  • από dkamen πριν 4946 μέρες 3        3

   καλά δε βλέπετε τίποτα προβληματικό σε ένα μοντέλο που κάπου υποθέτει το πέρασμα αντιλήψεων στις μάζες με τη χρήση του επικοινωνιακού Γκοτζίλα που ακούει στο όνομα "κόκκινα χεράκια του μπαζ";

 • από Epanechnikov πριν 4947 μέρες 2        1

  από omadeon πριν 1 μέρα 6 ώρες

  "Από ΑΛΗΤΕΙΑ σκέτη πας καλά βλέπω Epanechnikov"


  πριν 1 μέρα 3 ώρες

  " Τελικά δεν αξίζει καν να προσπαθήσεις καν να ξεκινήσεις συζήτηση με άτομα τέτοιου είδους... "


  Μα τόσο κοντή μνήμη (για να μη το χαρακτηρίσω διαφορετικά)!!! Και αδιαφορώντας για τα άλλα που ειπώθηκαν όπως υπάλληλος ΔΝΤ κτλ

  υ.γ. Θα προτιμούσες να σε αποκαλέσω όπως με αποκάλεσες; Δηλαδή αλήτη;;;

 • από omadeon πριν 4947 μέρες 2        6

  Epanechnikov ναι έχεις δίκιο, είχα πει πρώτος ότι είχες διαπράξει "αλητεία". Ας πρόσεχα...

  Ο καθένας μπορεί να διαπράξει "αλητεία" στα επιχειρήματα χωρίς να είναι και αλήτης. Εξάλλου... ΤΙ αλήτης, να' ούμε. Κοτζάμ παιδί από σπίτι, υπερασπιστής μεγάλων τραπεζών και του ΔΝΤ... χαχα

 • από zoutiri πριν 4947 μέρες 5        1

  μαδ συνεχιζεις να μαχεσαι εναντιον της φορουμοποιησης του μπαζζ, αλλα ειναι μια μαχη που δυσκολα μπορει να κερδηθει μου φαινεται, δεδομενης της ελλειψης καλων εναλλακτικων, των φυσικων πιεσεων κτλ

  Παρεπιμπτοντως, ενω συμφωνω απολυτα με την πρωτη παραγραφο, θα ηθελα να βλεπω περισσοτερες conclusive συζητησεις για να μην λεμε και ξαναλεμε και ματαξαναλεμε καποια πραγματα, ειδικα επι γεγονοτων. Απλο παραδειγμα:

  ομαδεον ακομα δεν εχεις καταλαβει οτι το πρωτογενες ελλειμμα, δηλαδη το ελλειμμα προ τοκων ηταν 20 δις ευρω το 2009. Αυτο σημαινει οτι με μια πτωχευση οι δαπανες μας θα επρεπε να πεσουν κατα 20 δις, δηλαδη κατα περιπου 1/5 ή 1/6 των συνολικων δαπανων!!!

  • από MadNihilist πριν 4947 μέρες 2        2

   @zoutiri Μα φυσικά! Προχθές πχ ήθελα να ρωτήσω ποιά ήταν η κορεάτικη ταινία που δεν σου άρεσε αλλά πού να τολμήσω εν μέσω της διάχυτης 'φορουμοποίησης' (...you can tell me now though ;-)

   Δεν εννοούσα παντως τα δικά σου σχόλια όταν αναφερόμουν σε δευτερολογίες και τριτολογίες. Είσαι επίμων (euphemist for "τρελλαίνεις άνθρωπο") αλλά ει μη τι άλλο σπανίως επαναλαμβάνεσαι.

  • από zoutiri πριν 4947 μέρες 2        1

   δεν το πηρα προσωπικα, γενικα μιλουσα. Δηλαδη μιλουσα με καποια γενικοτητα, οχι επι του ατομου μου. Αυτο που εννοω ειναι οτι βλεπω ενα γενικο θεμα, οχι κατι που αφορα μονο μενα ως ζουτιρι.

   :)

   ΥΓ Το Chinjeolhan geumjassi ηταν (αναθεμα στον ηλιθιο μεταγραμματισμο που εχουν διαλεξει οι Κορεατες με τα ανουσια eo eu κτλ)
   http://www.imdb.com/title/tt0451094/
   Απορω με τα ατομα που του εδωσαν 7.7 στο ιμδβ, αν και ισως φταινε και οι κακοι υποτιτλοι.

 • από katerina_s_m πριν 4946 μέρες 8        7

  Mια χαρά είναι τώρα, με τα χεράκια πάνω/κάτω = συμφωνώ/διαφωνώ. Γλιτώσαμε από την κατάχρηση της κόκκινης σημαίας και, πολλές φορές, μας ξεκουράζουν κιόλας από το να γράψουμε ένα σχόλιο. Και όπως γράφει και ο neTpen έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Όσο ακριβώς δεν θα είχε αν όλο το "ακροατήριο" ήταν της αυτής άποψης.

  *
  ---- MadNihilist: Οι σκέτες απόψεις, ιδιαίτερα μάλιστα όταν είναι προβλέψιμες, είναι για μένα τουλάχιστον δευτερεύον κομμάτι του σχολιασμού. ----

  Οι προβλέψιμες (και μονότονα επαναλαμβανόμενες) απόψεις, που εκφράζονται στα σχόλια, είναι συνέπεια των προβλέψιμων (και μονότονα επαναλαμβανόμενων) άρθρων που μπαζζάρονται. Όταν για παράδειγμα ανεβαίνουν 20 άρθρα για το πόσο κακό έκανε στον τόπο η Αριστερά (που ποτέ δεν κυβέρνησε, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα), 15 για το ότι ευθύνονται οι "μπάρμπα Μήτσοι" για το μαύρο χάλι της οικονομίας, 25 για το πόσο κακό κάνει το ΠΑΜΕ, άλλα 20 για το πόσο κακό κάνουν οι απεργίες, μετά άλλα 4 για το πόσο ωραία σχόλια συγκεντρώνει ο Γ.Παπανδρέου από τον ξένο τύπο, δεν μπορεί παρά και τα σχόλια να επαναλαμβάνονται.

 • από ProkopisDoukas πριν 4946 μέρες 4        6

  Συμπληρώνοντας τον πάντα νηφάλιο NeTpen:

  Μπορεί πράγματι να είναι και οι διακοπές, La Boetie. Μπορεί όμως και να μην θέλεις πια να συζητήσεις με επιχειρήματα, με κάποιον που διατυπώνει τη φράση: "ΓΑΠοκυβέρνηση του Τσολάκογλου ΙΙ". Μπορεί απλώς να θέλεις να κοκκινήσεις, εκφράζοντας έτσι τη - θεμιτή νομίζω - διαφωνία σου. Μπορεί επίσης να μη θέλεις να ξανακούσεις μια φανατική πολεμική, την οποία κάποιοι εμμονικά διατυπώνουν, χωρίς ακόμα και να την πιστεύουν σε κάποιες περιπτώσεις. Μπορεί κιόλας να μη θέλεις καν να να βρίσκεσαι στην ίδια συζήτηση με περσόνες που έχουν (σχεδόν) καταστρέψει το buzz, παριστάνοντας οτι είναι κάποιοι άλλοι.

  Ξαναγυρνάω στις διακοπές μου... :-)

 • από neTpen πριν 4946 μέρες 7        1

  alberich, φαίνεσαι κατασταλαγμένος ως προς τις προθέσεις και τα κίνητρα των διαφωνούντων. Υπάρχει, ξέρεις, μια πιθανότητα απλά να βλέπουν αλλιώς τα πράγματα, ακόμα και λανθασμένα, όπως λέει ο yorgos. Είναι μεγάλος ο πειρασμός να εξηγεί κανείς απόψεις και γενικότερες στάσεις με προκατασκευασμένες κατηγορίες. Όλα εμφανίζονται μετά τακτοποιημένα στο μυαλό του. "Α έτσι εξηγείται, δεν είναι ότι μπορεί να είμαι λάθος, είναι ότι έχουν πονηρά κίνητρα" - κι όξω απ' την πόρτα.

  Αυτά που εκθέτεις είναι απλά μια άλλη θεώρηση. Τυχόν συγκεκριμένες κακόπιστες συμπεριφορές να τις συζητήσουμε, αλλά το να φεύγει κανείς επειδή το buzz φαίνεται να έχει πλειοψηφικά την Α ή τη Β άποψη (που δεν έχει) το καταλαβαίνω μόνο ως "βαριέμαι, πάω να παίξω σε άλλη παραλία, με ομοϊδεάτες". Χωρίς κατηγορίες, χωρίς αυθαίρετη (στη γενίκευσή της) απόδοση κινήτρων, χωρίς ανακάτεμα της λάθος συμπεριφοράς (με βάση προσυμφωνημένα κριτήρια) με την κατ' εμάς "λάθος" άποψη.

  Νομίζω πως εδώ είμαστε για τη σύνθεση. Για την πολιτισμένη σύνθεση. Δεν το αντέχουμε αυτό;

 • από LaBoetie πριν 4946 μέρες 3        1

  Με απολογίες για την παρέμβαση, αλλά εφόσον έχω μετάσχει ενεργά στην κουβέντα:

  "Είναι μεγάλος ο πειρασμός να εξηγεί κανείς απόψεις και γενικότερες στάσεις με προκατασκευασμένες κατηγορίες. Όλα εμφανίζονται μετά τακτοποιημένα στο μυαλό του."

  Αυτό βέβαια ισχύει όχι μόνο για αυτούς που διαμαρτύρονται, αλλά και για αυτούς για τους οποίους διαμαρτύρονται. Και βασικά, ισχύει για όλους τους ανθρώπους. Άλλο το αν, στο επίπεδο της ρητορικής, υπάρχουν άνθρωποι που ταυτοποιούν την ιδεολογία τους ως ιδεολογία και άλλοι που την βαφτίζουν αντικειμενικότητα ή ηρωϊκή υπέρβαση προκαταλήψεων.

  "Τυχόν συγκεκριμένες κακόπιστες συμπεριφορές να τις συζητήσουμε, αλλά το να φεύγει κανείς επειδή το buzz φαίνεται να έχει πλειοψηφικά την Α ή τη Β άποψη (που δεν έχει)"

  Για το ότι δεν είχε, μάλλον θα συμφωνούσα. Για το ότι δεν έχει επί του παρόντος, δεν είμαι βέβαιος, επιφυλάσσομαι.

  Αλλά πέρα από αυτό, κανείς δεν λέει ότι οποιοσδήποτε αποχωρεί το κάνει γιατί δεν πλειοψηφεί η άποψή του. Μπορεί κάλλιστα να αποχωρεί γιατί βλέπει ότι η άποψή του δεν τυγχάνει όχι αποδοχής, αλλά σεβασμού από τους συνομιλητές του. Γιατί αν γράφεις πέντε παραγράφους και εισπράττεις ένα thumbs down άνευ εξηγήσεων ως αναγνώριση, δεν είναι αναγκαστικά αυθαίρετο το συμπέρασμα ότι κάποιοι απλά δεν σέβονται την προσπάθειά σου να συμβάλλεις στην διερεύνηση ενός θέματος.

  • από zoutiri πριν 4946 μέρες 4        1

   θα συμφωνησω με την ασυμμετρια. Το να δωσεις εναν θετικο αντιχειρα μπορει μια χαρα να σημαινει οτι συμφωνεις τοσο που δεν θες να γραψεις ενα αχρηστο σχολιο. Οι αρνητικοι αντιχειρες ομως πρεπει να χρησιμοποιουνται με φειδω, εκει που η διαφωνια/αποδοκιμασια σου ειτε ειναι προφανης, ειτε τα επιχειρηματα του αλλου υπερβολικα σαχλα. Σε μια σοβαρη επιχειρηματολογια δεν ειναι καλη ιδεα να απαντας απλα με εναν αντιχειρα.

  • από neTpen πριν 4946 μέρες 4        1

   LaBoetie, σαφέστατα ισχύει για όλους. Τα μόνα αντικειμενικά είναι τυχόν αριθμητικά κλπ στοιχεία (όπου και πάλι υπεισέρχεται η υποκειμενική ανάγνωση/αξιολόγηση/απομόνωση). Και υπερθεματίζω στην παρατήρηση γι' αυτούς που βαφτίζουν την ιδεολογία τους αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

   Το να αποδίδει κανείς οποιαδήποτε ιδεολογία στο buzz προϋποθέτει να ξέρει την ιδεολογία όλων των χρηστών του. Κατά καιρούς, ανάλογα με τα γεγονότα, δείχνει να ενισχύεται μια τάση έναντι άλλης. Αυτό είναι και κατανοητό και θεμιτό - και εκεί είναι που αναδεικνύεται ως πολύτιμη η διαφωνία. Η οποία είναι ελεύθερη, δεν είδα κανέναν να στήνεται στο απόσπασμα ή να γιουχάρεται, ούτε είδα καταχρήσεις του flag τελευταία (αυτό, όπως είπα, είναι κίνδυνος προς επαγρύπνηση). Όσο για το thumbs down, από τη στιγμή που αποκρυσταλλώθηκε ότι δηλώνει διαφωνία, δεν καταλαβαίνω την πικρία. Ούτε βλέπω μονόπλευρες αποδοκιμασίες, εξαρτάται κάθε φορά από το κοινό που δελέασε το κάθε μπαζάρισμα. Ωστόσο, θα συμφωνήσω μαζί σας για το "τακτ" της υπόθεσης. Θα ευχόμουν, πάντως, η σχετική απογοήτευση να μην είναι αρκετή για δραστικές αποφάσεις. Εκείνη τη στιγμή στενοχωρεί/εξοργίζει, αλλά μετά ένα "δε βαριέσαι, εγώ τη γνώμη μου την είπα" ας τα επουλώνει. Το έχω αισθανθεί κι εγώ (θυμάμαι μια φορά καθόμουν και ερευνούσα και παρέθετα νομολογίες, νομοθεσίες και έγραψα κάτι για το οποίο κανονικά θα πληρωνόμουν - χωρίς υπερβολή, επιτρέψτε μου - κι έφαγα flag λίγο μετά τη δημοσίευση! Ε νταξ, μετά από λίγο μου πέρασε, τι να κάνουμε τώρα... Δεν μας ορίζουν δα οι αντιδράσεις των άλλων στα σχόλιά μας!)

 • από dkamen πριν 3589 μέρες       

  those were the days...

  • από Auslaender πριν 3588 μέρες 2       

   Ακόμα όμως δεν έχεις απαντήσει "Ποιος υπουργός σε πήρε κοντά του και τα λες αυτά" ;)

  • από dkamen πριν 3586 μέρες       

   βασικά μόλις με είχε αφήσει ο Βενιζέλος (ήταν 22 μέρες μετά την απόλυση). :)

 • από vasvas πριν 3586 μέρες       

  Τώρα έγινες ΣΥΡΙΖΑ κι εσύ όμως, είδες τα Μνημόνια τι σημαίνουν...

  • από dkamen πριν 3586 μέρες       

   δεν έγινα, παρέμεινα. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραλίγο να γίνει κάτι άλλο αλλά ευτυχώς συνήλθε.

 • από vasvas πριν 3584 μέρες 1       

  Ε; Οταν έγραφες σεντόνια υπέρ μνημονίου ήσουν ΣΥΡιΖΑ; Της σχιζοφρενικής συνιστώσας;

  • από dkamen πριν 3584 μέρες       

   ασκούσα κριτική εκ των έσω. +Θα μου επιτρέψεις να θεωρώ κάποια ζητήματα που με ενώνουν με τα συντρόφια (όπως η φάση με τις οροθετικές ιερόδουλες ή το μεταναστευτικό ή τα δικαιώματα των τούρκων της θράκης) λίγο πιο σημαντικά από τα πέντε φραγκοδίφραγκα παραπάνω ή παρακάτω που αφορά το μνημόνιο.

   εξάλλου δεν ξέρω αν έχεις προσέξει τι λέει τώρα τελευταία (και κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές) ο ΣΥΡΙΖΑ. Εννοώ πίσω από το πολιτικάντικο noise. To 2012 ας πούμε σύμφωνα με το τελευταίο προεκλογικό version διακηρύξεων θα ήταν απολύτως εντάξει αν έπαιρναν πίσω το υποχρεωτικό ψηφιακό σήμα στην τηλεόραση και ίδρυαν μια επιτροπή να εξετάσει τη σταδιακή σε βάθος εικοσαετίας επαναφορά του βασικού μισθού για νέους στα ίδια επίπεδα με των γέρων.

   μην ξεχνάμε ότι και ο Σαμαράς έταζε να αλλάξει το μνημόνιο, όποιος όμως τον ψήφισε με αυτό σαν γνώμονα ήταν μαλάκας.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση