Το fund που θέλουν να μεταφερθεί η ελληνική περιουσία διοικείται από τον Σόιμπλε - ThePressProject

Το Institution for Growth έχει στο συμβούλιό του τον ίδιο τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, τον Β. Σόιμπλε, όπως μπορεί κανείς να δει εδώ . Προβλέπεται ότι προεδρεύουν εναλλάξ ο υπουργός οικονομικών και ο υπουργός εθνικής οικονομίας της Γερμανίας.

Σχόλια

 • από stassa πριν 2594 μέρες       

  Μναι, ίσως είναι καιρός να μαζέψει λίγο τον υπουργό οικονομικών της και καμμία άλλη χώρα.

 • από Epanechnikov πριν 2593 μέρες       

  Μεγάλες μπούρδες. Το IFG δεν έχει σχέση με την KfW πέρα από το γεγονός πως η τελευταία κάποια στιγμή συνέβαλε 100εκ στο ταμείο. Το ίδιο έχει κάνει και η Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων όπως και το ίδρυμα Ωνάση (30 εκ). Δες π.χ.

  http://www.ekathimerini.com/159528/article/ekathimerini/business/greece-germany-sign-deal-for-ifg

  Η γνωστή αξιοπιστία του Press Project

 • από stassa πριν 2593 μέρες       

  Όχι, φαίνεται να έχει σχέση- ίσως όχι τη σχέση του "wholly owned subsidiary" που λένε στο άρθρο, αλλά φαίνεται να είναι στον έλεγχο της Γερμανικής κυβέρνησης.

  Τέλος πάντων, δεν έχει σημασία. Έτσι κι αλλοιώς φαίνεται οτι τετέλεσται, ξεπουλήσαμε.

  • από Epanechnikov πριν 2593 μέρες       

   "In May 2012, a European working party was appointed to develop a concept for the foundation of an institute to promote the Greek economy. The working party includes representatives of the European Investment Bank, the European Commission, the French Ministry for Finance and KfW."


   Η KfW είναι η Τράπεζα Ανασυγκρότησης της Γερμανίας η οποία δημιουργήθηκε ως μέρος του σχεδίου Μάρσαλ.

 • από th.alys πριν 2593 μέρες 2       

  Παρότι πλέον δεν έχει πολλή σημασία, να τονίσω ότι το κείμενο έλεγε ΣΑΝ το τάδε ινστιτούτο στο Λουξεμβούργο. Ούτε για Λουξεμβούργο συγκεκριμένα μίλαγε, ούτε για το συγκεκριμένο ινστιτούτο. Επιπλέον το έδινε ως εναλλακτική αν δεν θέλαμε να δώσουμε μεγαλύτερη αυτονομία στο ΤΑΙΠΕΔ.

  Διαβάζουμε πιο προσεχτικά.

  • από stassa πριν 2592 μέρες       

   Το πρόσεξα το "like" ωρέ. Μη με υποτιμάς. Εγώ δεν είμαι το Press Project.

   Αλλά και μ' αυτή τη διατύπωση πάλι παραπήγαινε αυτό. Από τρολλιά μέχρι πραγματική προσπάθεια να επωφεληθεί κάποιος, κάπου. Ε, δηλαδή το δεύτερο μη λέμε μαλακίες. Εδώ παίζονται πενήντα δις χοτ ακίνητα, σιγά μην πάνε- πού; Για το καλό της Ελλάδας. Ποιάς; Της πουτάνας των εθνών.

   Μωρέ μας ξεπουλήσανε κανονικά κι εσείς κολλάτε σε "όπως" και "μήπως"...

 • από Superdora πριν 2593 μέρες       

  Ποιο κείμενο ήταν αυτό; Το απόσπασμα -στα αγγλικά- που παραθέτει το press project δεν είναι ακριβές;

  • από th.alys πριν 2593 μέρες       

   Ακριβές είναι το απόσπασμα. "Όπως" λέει στην μετάφραση, "like" στο αυθεντικό. Παράδειγμα φέρνει το ινστιτούτο, δεν λέει σώνει και ντε να μεταφερθεί εκεί τίποτα.

   Πέρα από τ'ότι η μεταφορά ήταν εναλλακτική της μεγαλύτερης αυτονομίας του ΤΑΙΠΕΔ(που τελικά επιλέχθηκε), κάτι που δεν αναφέρεται στο δημοσίευμα.

   Το ΤΠΠ παίζει το παιχνίδι του, δεν είναι η πρώτη φορά που βγάζει παραπειστικά δημοσιεύματα. Χρέος δικό μας είναι να μην μένουμε στους τίτλους.

  • από stassa πριν 2592 μέρες       

   Τα πενήντα δις όμως, ξεπουλιούνται, αυτονομία - ξεαυτονομία. Κι αν είναι στο Λουξεμβούργο ή στ' απάνω Λιόσια, έχει διαφορά; Καμμιά.

  • από Auslaender πριν 2592 μέρες 1       

   Το μεγαλύτερο σκάνδαλο με τα "50 δις" είναι πως πρόκειται για κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος από το παράθυρο. Πρόκειται για 50 δις φούμαρα, γιατί αποκλείεται το δημόσιο να βρει περιουσία 50 δις ευρώ εντός τριετίας όταν σε πέντε χρόνια έχει βρει το ένα δέκατο, έχοντας πουλήσει μερικά καλά κομμάτια όπως ΟΠΑΠ.

  • από th.alys πριν 2590 μέρες       

   Άντε πάλι η παράλειψη ανάγνωσης των λεπτομερειών!

   Στο ταμείο έχει στόχο από 25 ΜΕΧΡΙ 50δις. Αν μπουν οι τραπεζικές μετοχές στο ταμείο μετά την ανακεφαλαιοποίηση τους(20-25δις), πιάστηκε ο αρχικός στόχος για πλάκα. Το 50 είναι εκεί για να βγαίνουν κάποια νούμερα σε αισιόδοξα σενάρια που όλοι ξέρουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο να πιαστούν.

  • από stassa πριν 2590 μέρες       

   Ή για να το πούμε μπακαλίστικα, θα ξεπουλήσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε κι αν δεν πιάσουμε τα 50 δις, ε, δεν πειράζει, θα μας δανείσουνε τα υπόλοιπα.

 • από dkamen πριν 2592 μέρες 3       

  Το press project είναι αυτό που ανακάλυψε ότι ο Φερχοφσταντ είναι ΔΣ σε εταιρεία που έχει μετοχές σε εταιρεία που έχει μετοχές σε εταιρεία που έχει μετοχές σε εταιρία που σκεφτόταν να αγοράσει μετοχές από το νερό της Θεσσαλονίκης κοινοπρακτικά με τον Άκτορα.

  Εικάζω ότι αν απλά είχε διορίσει το γκόμενό του πρόεδρο στο νερό της Αθήνας το βράδυ που ανακοινώθηκε το δημοψήφισμα, το Press Project ούτε που θα το πρόσεχε.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση