Υποκρισία και μακαρόνια (Σώτη Τριανταφύλλου @ AV)

Παρά την οικονομική μας κατάρρευση, αυτό το διαλυμένο κράτος συνεχίζει να πληρώνει τους παπάδες (τις χήρες και τις ανύπαντρες κόρες τους, που, εξαιτίας της απουσίας αντισύλληψης, είναι πολλές) ως δημοσίους υπαλλήλους, δαπανώντας ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως. Παραλλήλως, αναγνωρίζει φορολογικά προνόμια στην εκκλησιαστική περιουσία. Αντί λοιπόν να καλλωπίζει τη δημόσια εικόνα της με ελεημοσύνες, θα προτιμούσαμε η Εκκλησία να δηλώσει αληθινά στοιχεία για το οικονομικό της δυναμικό και να πάψει να κοροϊδεύει το ποίμνιό της καθώς κι εμάς τους υπόλοιπους που δεν είμαστε ποίμνιό της.

Σχόλια

 • από MichaelCorvin πριν 4314 μέρες       

  Η Εκκλησία της Ελλάδος διαθέτει περίπου οκτακόσια κτίρια γραφείων, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, ακόμα και μισθωμένα βενζινάδικα: πού διοχετεύονται αυτά τα έσοδα; Και πώς συγκροτήθηκε ένας τέτοιος οικονομικός κολοσσός; Η ρευστότητά της υπολογίζεται, χοντρικά (πολύ χοντρικά!), σε μερικές δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες, εκατομμύρια ευρώ. Ταυτοχρόνως, οι μητροπολίτες έχουν συστήσει δύο ανώνυμες εταιρείες: μία για τη διαχείριση κοινοτικών κονδυλίων, με την επωνυμία «Υποστήριξη Επιχειρησιακών και Χρηματοδοτικών Προγραμμάτων Μελετών και Έργων» και μία για τη διαχείριση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Για όλη αυτή την επίσημη επιχειρηματική της δραστηριότητα η Εκκλησία δήλωσε το 2008 έσοδα 20 εκατομμυρίων ευρώ… Δεν ακούγεται «λίγο»; Πιθανότατα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια χονδροειδή φοροδιαφυγή που δεν αντισταθμίζεται με διανομή μακαρονιών.

 • από BlondeElena πριν 4313 μέρες 3       

  Όσο κοροϊδεύει η εκκλησία το ποίμνιό της, άλλο τόσο κοροϊδεύει η Σωτούλα(και η κάθε Σωτούλα) το αναγνωστικό της κοινό.

  Και αυτό είναι η σύγχρονη ελληνική τραγωδία, από τη μία το ιερατείο και από την άλλη οι Σωτούλες.

  • από dkamen πριν 4313 μέρες 5       

   ε όχι και άλλο τόσο, συγκρίνεις τώρα τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής με τα Ηλεκτρονικά Ο Μπάμπης.

  • από cinto πριν 4313 μέρες 5       

   Πώς μας κοροϊδεύει η.. Σωτούλα;

  • από phi4physics πριν 4313 μέρες 4       

   "Πώς μας κοροϊδεύει η.. Σωτούλα;"
   Η ελληνική αριστερά δεν αποδέχεται κριτική. Όποιος της κάνει κριτική είναι καπιτάλας, ιμπεριαλιστής, φασίστας, σωτούλα.

  • από stassa πριν 4313 μέρες 2       

   Η Έλενά μας είναι η Ελληνική Αριστερά; Έχω μπερδευτεί τελείως, εγώ την είχα για δεξιόσκυλο... :(

 • από BlondeElena πριν 4313 μέρες 2       

  H Σωτούλα(και η κάθε αντίστοιχη Σωτούλα), της οποίας η γνώμη έχει κατα τα φαινόμενα πέραση στο αναγνωστικό κοινό, τί ακριβώς προτείνει; Καλές οι κατηγορίες και οι μύδροι προς κάθε πλευρά, αλλά στο τέλος ποιά είναι η δική της πρόταση, συμβουλή;

  Υ.Γ: Stassa, στα ίχνη του Dkamen;

  • από MichaelCorvin πριν 4313 μέρες 1       

   Ελατε τώρα ρε συνμπαζίστες. Τι άλλο να προτείνει δλδ εκτός από διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας; Το γράφει κιόλας! ("να επιστρέψει η εκκλησία κ.λπ. κ.λπ.)
   Τι δίκη προθέσεων είναι αυτή; Εντάξει, να πω κάτι ; Ασυμπάθιστη για μερικούς η Σώτη, μην συγκρατείττε όμως τον εαυτό σας από το να παραδεχτείτε ότι μπορεί (μπορεί λέω έτσι;) να γράψει και κάτι σωστό. Αυτό θα είναι κάτι ακριβοδίκαιο.
   Έλεος δλδ.
   Για την ταμπακιέρα, έχετε να πείτε τπτ; Ή απλά για την εξωτερική της εμφάνιση και τη δηθενιά της;

  • από BlondeElena πριν 4313 μέρες 3       

   Aναφέρομαι γενικά στις απόψεις που εκφράζει η Σ.Τ. διαχρονικά και όχι μόνο στο συγκεκριμμένο άρθρο.

   Για την ταμπακιέρα,στην ουσία δεν υποστηρίζει παρά τις πιο συντηρητικές θέσεις. Χαρακτηρίζοντας άκριτα ως φασίστες όσους διαφέρουν από τις θέσεις της, στην ουσία πιπιλίζει το "δε γίνεται αλλιώς, δεν υπάρχει εναλλακτική".

  • από MichaelCorvin πριν 4313 μέρες 1       

   Αχ βρε ¨Ελενα... στη χώρα του "γιατί όχι;", με το έκρυθμο πολιτικό σκηνικό να γίνεται η επιπλέον αιτία για την οποία θα αποχαιρετήσουμε την ΕΕ, τα μισά από όσα πρεσβεύει η ΣΤ να γίνονταν, ίσως θα μιλούσαμε για μια άλλη χώρα.

   Ας είναι όμως... Αν γλυτώσουμε τον εμφύλιο, εδώ θα είστε πάλι να τα λέτε. Και ο ένας θα του ξυνίζει επειδή φαίνεται μικρότερη από όσο είναι (κάποια Σώτη) , ο άλλος θα κρατάει την αναπνοή του θυμωμένος επειδή του θίξανε την αριστεροσύνη του ΚΚΕ και ο τρίτος θα εξασκεί το IQ του σε κακίες για τους κακούς Ελ που τον (και μας) καταδίκασαν σε αυτό το χάλι.
   Και το πιο τραγελαφικό θα είναι πως και οι τρεις -και όλοι μας στο finale- θα συμφωνούνε πως "κάτι πρέπει να γίνει επιτέλους".
   Live your myth in...

 • από BlondeElena πριν 4313 μέρες 1       

  Δε θα πω παραπάνω, απλώς αυτά τα περι εμφυλίου τα ισχυρίζονται αυτοί που στην πραγματικότητα δε θέλουν ν'αλλάξει τίποτε.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση