"ρεβανσισμός εναντίον τής γερμανίας" μια έκθεση ιστορικής μνήμης; | καθημερινή

"η ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα σχεδιάζει μία //σημαντική πολιτιστική δράση, η οποία μέχρι στιγμής φαίνεται να κολλάει σε μια «εξωγήινη» δικαιολογία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές από την Αθήνα, με επίσημο αίτημα που απέστειλε προ τριμήνου, περίπου, η ελληνική πρεσβεία πρότεινε τη διεξαγωγή «εβδομάδας αφιερωμένης στη συμμετοχή της χώρας μας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο» με προβολή ταινιών, έκθεση φωτογραφίας της Βούλας Παπαϊωάννου και διάλεξη του κ. Μανώλη Γλέζου. Σκοπός της συγκεκριμένης ιδέας είναι να πληροφορηθούν οι Ρώσοι τη συμβολή της Ελλάδας στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς, πλην εξαιρέσεων, ελάχιστοι είναι αυτοί που τη γνωρίζουν. Δυστυχώς, η εξαιρετική αυτή ιδέα κινδυνεύει να μείνει στα χαρτιά, καθώς το ΥΠΕΞ απάντησε πως ελλοχεύει ο κίνδυνος η συγκεκριμένη πολιτιστική δράση, αυτή τη χρονική στιγμή, να εκληφθεί από τη Γερμανία ως κίνηση ρεβανσισμού εναντίον της, ιδιαίτερα τώρα που έχουμε την ανάγκη της οικονομικής της υποστήριξης..."Σχόλια

 • από abravanel πριν 3998 μέρες 3       

  Μου θυμίζει άλλες εποχές. Μόνο που δεν ξέρω ποιός ζει στο 1955 ακόμα: η Γερμανία, το ελληνικό ΥπΕξ ή η Καθημερινή.

 • από Theodoros πριν 3996 μέρες 2       

  Αντιλαμβάνεται κανείς με τι...θάρρος και παρρησία έκανε «διαπραγματεύσεις» όλον αυτό τον καιρό η κυβέρνηση ΓΑΠ και στο οικονομικό μέτωπο...

  • από simiomatariokipon πριν 3996 μέρες 1       

   Θεόδωρε: διατύπωσες ακριβώς τον συνειρμό που μέ οδήγησε και στο μπαζάρισμα (αν και ο φίλος που μού επισήμανε την είδηση τής είχε βάλει τίτλο "το γέλιο μακραίνει τη ζωή"...) (το γέλιο από απόγνωση δεν ξέρω αν έχει τις ίδιες ευεργετικές εππτώσεις πάντως)

 • από leo πριν 3996 μέρες       

  Γιατί δεν πετάνε καμιά μολότοφ σε κάποιο γερμανικό προξενείο; Πιο πολύ ντόρο θα κάνει, πιο φθηνό θα είναι. Και πιο γελοίο φυσικά.

  • από orck πριν 3996 μέρες 2       

   Αγαπητοι φιλοι και προστατες της κυβερνησης,
   ο Leo δεν το εννοουσε κυριολεκτικα το παραπανω με την μολοτοφ, δεν ειχε καμια προθεση να αντισταθει στο ευγενες εργο σας, καμια προθεση να ανατρεψει βιαια εσας η το πολιτευμα σας. Χιουμοριστικο ηταν.
   Παρακαλω μην τον συλλαβετε και μην τον βασανισετε.

  • από leo πριν 3996 μέρες       

   Πριν λίγο δέχθηκα ένα ανώνυμο τηλεφώνημα. Βρε λες; :-)


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση