Colpo grosso με την Ελλάδα και το ευρώ - Ciaoant1

Οι οπαδοί των συμφωνιών, που επιχειρείται να συναφθούν υπό συνθήκες εκβιασμού, από Βουλή εκλεγείσα σε τελείως διαφορετικές συνθήκες, και θα δεσμεύσουν για πάντα την Ελλάδα, υποστηρίζουν ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο στην κατάσταση που βρεθήκαμε, πρέπει να εκχωρήσουμε τα πάντα. Είναι προφανές ότι στην κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα θα έπρεπε όντως να κάνει πολλές παραχωρήσεις, ενδεχομένως και κυριαρχίας που θα της ζητούσαν, να δεχθεί μεγάλες μειώσεις του βιοτικού επιπέδου, προκειμένου όμως να καταλήξει σε σωτήριο συμβιβασμό. Αλλά εδώ πρόκειται για ευθανασία, ευθανασία μάλιστα της Ελλάδας σε ότι αφορά τους πιστωτές, γιατί εμείς θα πεθάνουμε με φρικτό θάνατο.

Σχόλια

  • από pidyo πριν 4400 μέρες 1       

    Πώς μπορεί να μάθει κανείς υπεύθυνα αν όντως είναι η αλλαγή του νομικού καθεστώτος που διέπει το δάνειο μέσα στην ατζέντα της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου. Άλλοι λένε ότι ήδη συμφωνήθηκε η αλλαγή (κάτω από το τραπέζι), άλλοι ότι είναι προς συζήτηση. Το θέμα είναι όσο πιο μείζον γίνεται. Είναι δυνατόν να μην υπάρχει έγκυρη απάντηση;

  • από Stathis.D πριν 4400 μέρες 1       

    Στο θέμα εχει αναφερθεί ο Πάνος Παναγιώτου, με πηγές :

    α) ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης ARD (27/10/2011)
    β) ρεπορτάζ της Wall Street Journal (04/11/2011)
    γ) σεμινάριο Roubini (11/2011)
    δ) έκθεση του Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών της Ουάσιγκτον (CERP- cerp.net) (07/2010)

    Αυτό ίσως είναι το μεγαλύτερο μυστικό της “ελληνικής κρίσης”

    "Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής τηλεόρασης ARD, ωστόσο, το οποίο προβλήθηκε στις 27 Οκτωβρίου αλλά και σύμφωνα με ρεπορτάζ της Wall Street Journal το οποίο δημοσιεύτηκε το πρωί της 4ης Νοεμβρίου, προκειμένου οι τράπεζες να αποδεχτούν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν κατά 50%, η Ελλάδα συμφώνησε στη μετατροπή του δικαίου που διέπει τα ομόλογα αυτά από το ελληνικό στο αγγλικό"

    H έκθεση του Κέντρου Οικονομικών και Πολιτικών Ερευνών της Ουάσιγκτον (CERP- cerp.net) που είχε δημοσιευτεί τον Ιούλιο του 2010 (στην συμβουλευτική ομάδα του CERP συμπεριλαμβάνονται οι βραβευμένοι με Νόμπελ Οικονομίας Robert Solow και Joseph Stiglitz και άλλοι εξέχοντες οικονομολόγοι) καταλήγει στο εξής συμπέρασμα:

    "..Tρία χρόνια από σήμερα η Ελλάδα θα αντιμετωπίζει ένα ακόμη μεγαλύτερο από το σημερινό της χρέος. Στο μεταξύ, θα έχουν θυσιαστεί δουλειές και οικονομική ανάπτυξη. Το μόνο πράγμα που αυτό το πακέτο στήριξης πραγματικά πετυχαίνει είναι μία μεγάλη αλλαγή στην ιδιοκτησία του χρέους. Με το ελληνικό κρατικό χρέος να μεταφέρεται από τους ισολογισμούς των τραπεζών σε αυτούς των ευρωπαϊκών κρατών (και της ΕΚΤ), ο πραγματικός στόχος ολόκληρης αυτής της επιχείρησης είναι να σωθούν οι ευρωπαϊκές τράπεζες με το να απαλλαχτούν από την ιδιοκτησία χρέους το οποίο κινδυνεύει να μην αποπληρωθεί σε περίπτωση μίας ενδεχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας.”

    • από pidyo πριν 4400 μέρες 2       

      Τον έχω διαβάσει τον Παναγιώτου. Δεν μου αρκούν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, άλλοι έχουν άλλες πληροφορίες, ξαναλέω. Θέλω επίσημη ενημέρωση. Έχουμε 300 βουλευτές, εάν δεν απατώμαι. Ορισμένοι είναι πλήρως αντιμνημονιακοί. Μιλάμε για μια "λεπτομέρεια" διαστάσεων έσχατης προδοσίας. Πώς είναι δυνατόν να μην έχει αναδειχτεί επισήμως το ζήτημα;

  • από Stathis.D πριν 4400 μέρες 2       

    Ο Παναγιώτου λέει ότι έχει προωθήσει τα στοιχεία ώστε να δοθεί δημοσιότητα. Το γιατί δεν έχει αναδειχθεί το θέμα (γιατί δεν υπάρχει, γιατί δεν συμφέρει) είναι ακόμα αναπάντητο

  • από KnowDame πριν 4397 μέρες 1       

    @pidyo

    Αυτή τη "λεπτομέρεια" την έχουν αναδείξει εδώ και ενάμισυ χρόνο πολλά μπλογκ. Την επισήμανε από την πρώτη στιγμή, πριν καν ψηφισθεί από τη Βουλή το πρώτο Μνημόνιο, (αλλά όχι και η δανειακή σύμβαση με τους προαναφερθέντες όρους) οΓιάννης Αγγέλης στο capital στις 29 Απριλίου 2010.

    //Τα διμερή δάνεια θα είναι στηριγμένα στη νομοθεσία της χώρας που θα δώσει το δάνειο και στην βάση αυτής της νομοθεσίας θα λειτουργήσουν και οι εγγυήσεις της αποπληρωμής τους. Αυτό σημαίνει όπως εξήγησε στο Capital.gr αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος ότι η χώρα που δέχεται το δάνειο το εγγυάται με τις κινητές και ακίνητες αξίες που διαθέτει εντός και εκτός της επικράτειάς της...//

    Το ότι δεν είχε αναδειχθεί ευρέως αυτό το θέμα έως τώρα, νομίζω ότι οφείλεται στο ότι με τη βοήθεια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης δημιουργήθηκε τέτοια σύγχιση, ώστε μέχρι πρόσφατα ο περισσότερος κόσμος μπέρδευε το Μνημόνιο με την πρώτη δανειακή σύμβαση, η οποία δεν πέρασε ποτέ από τη Βουλή για ψήφιση, αλλά φέρει μόνο την υπογραφή του "αξιόπιστου" και "έντιμου" υπουργού με τον υδατοσυλλέκτη.

    Για όσους δεν έτυχε να αντιληφθούν πως έγινε αυτή η ντρίπλα, το ιστορικό και οι κυριότεροι όροι της πρώτης δανειακής σύμβασης.

    Το γιατί, ενώ γνώριζαν αυτή τη λεπτομέρεια αρκετοί αντιμνημονιακοί βουλευτές, δεν φρόντισαν να την αναδείξουν επαρκώς μέσα στη Βουλή, θα απαντηθεί από τους ιστορικούς του μέλλοντος.

    Είναι εκπληκτικό ότι έχουμε φτάσει στο παραπέντε και εν μέσω πλήθους εκβιασμών, για να ψηφισθεί από τη Βουλή (με τη διαδικασία των 180 ψήφων, όπως ορίζει το Σύνταγμα για τις διεθνείς συμβάσεις) η νέα δανειακή σύμβαση, με όρους που κανείς δεν γνωρίζει και μόλις σήμερα έγινε για πρώτη φορά σχετική ερώτηση από βουλευτή


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση