Σχόλια

 • από sraosha πριν 5071 μέρες 0

  Το νοσοκομείο όμως υπάρχει: http://www.helion.cc/blog/?p=153

 • από Analytis πριν 5071 μέρες 0

  Ενδέχεται τυπικά να μπορούσαν να το κάνουν και να αποχωρήσουν.

  Η Συνθήκη του Λονδίνου του 1864 με την οποία έγινε η παραχώρηση στην πραγματικότητα το επιτρέπει. Οι Βρεττανοί νομικά δεν "έδωσαν" τα νησιά στην Ελλάδα. Απλά συγκατένευσαν και αποχώρησαν, ενώ η Βουλή των Ηνωμένων Πολιτειών των Ιονίων Νήσων ψήφιζε την προσχώρησή της στο ελληνικό κράτος.(το status των νησιών ήταν σαν των Βρετανικών Παρθένων Νήσων μέχρι το 2006: αυτόνομα υπο βρετανική διοίκηση). Όλη αυτή η διαδικασία και τα ψηφίσματα ενσωματώθηκαν στην Συνθήκη που υπογράφτηκε στο Λονδίνο. Η Συνθήκη προέβλεπε διάφορα για τα νησία (ότι η Κέρκυρα και οι Παξοί θα διατηρούσαν καθεστώς ουδετερότητας (neutrality) στο μέλλον, και ότι το ελληνικό κράτος ανελάμβανε να εκπληρώσει όλες τις συνθήκες και υποχρεώσεις που η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών των Ιονίων Νήσων είχε υπογράψει κατά το παρελθόν).

  Δεν γνωρίζω φυσικά αν νομικά τα United States of the Ionian Islands (όπως ήταν ο αγγλικός όρος του αυτόνομου αυτού κράτους) αυτοδιαλύθηκαν κατά την προσχώρησή τους στο ελληνικό κράτος, ή απλά "ενώθηκαν" διατηρώντας τη νομική τους υπόσταση αλλά σταματώντας τη νομοθετική και διοικητική τους δραστηριότητα.

  Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση αν μη τι άλλο. Το κείμενο της Συνθήκης του 1864 μπορείτε να το βρείτε στο

  http://www.mfa.gr/NR/rdonlyres/3951EFFE-BE82-4E75-A710-91C7D73CECB7/0/1864_london_treaty.doc

  Το νησί της Ικαρίας επίσης ενώθηκε οικειοθελώς με το ελληνικό κράτος αφού περασε μερικά χρόνια σε καθεστώς αυτονομίας-ανεξαρτησίας. Μάλιστα, λέγεται ότι το ψήφισμα προσχώρησης προβλέπει ότι αυτή είναι για 100 ή κάτι τέτοιο χρόνια, και ότι το νησί μετά από αυτό το διάστημα θα πρέπει να επανεξετάσει το αν επιθυμεί να παραμείνει κομμάτι του ελληνικού κράτους (!!!)

  • από sraosha πριν 5070 μέρες 0


   Η Ικαρία μόνο, ή ολόκληρη η Ηγεμονία της Σάμου;

   Για το Ηνωμένον Κράτος των Ιονίων Νήσων (στον ενικό, παρά το United States of Ionian Islands), ως συνήθως, εδώ: http://en.wikipedia.org/wiki/United_States_of_the_Ionian_Islands

 • από zoutiri πριν 5070 μέρες 0

  καλα αυτο το κειμενο θα ημουν σιγουρος οτι ειναι πρωταπριλιατικο αν δεν ηταν σεπτεμβριος!

  20% των εσοδων του κρατους ερχονται απο την Κερκυρα? τι λενε τωρα? Και απο ποτε ειναι η Κερκυρα ο σημαντικοτερος τουριστικος προορισμος της χωρας? Και για το οτι ειναι τοσο απολιτιστοι που πανε και πετανε ΙΧ, ψυγεια και καναπεδες σε γκρεμους, φταιει το κρατος των Αθηνων?

  Παντως περα απο την πλακα, το οτι κατι δεν παει καλα στο ελληνικο συστημα εχει διαπιστωθει απο καιρο: μερη οπως Μυκονος και Κερκυρα εχουν αθλιες οδικες και αλλες υποδομες, οταν οντως παραγουν πολυ πλουτο. Η λυση ειναι για μενα απλη: η τοπικη αυτοδιοικηση να εχει αυξημενη φορολογικη αρμοδιοτητα (http://anamorfosis.net/?p=28)

 • από helion πριν 5069 μέρες 0

  Το κέφι φαίνεται να συνεχιζεται στο http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/7640206.stm - αν μου άνοιγε το καταραμένο βίντεο δλδ.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση