Old Boy: Με ενοχλείς

Περιέχει κομβικής σημασίας αναφορά σε γνωστό κοινωνικό μέσο

Σχόλια

 • από Epanechnikov πριν 2760 μέρες       

  Θεϊκός

  "δεν μπορούσες να συμφωνήσεις"

  Παράλογο αυτό δεν μου φαίνεται

  "ούτε για το ότι το άσπρο και το μαύρο είναι χρώματα"

  Πως να συμφωνήσεις; Το μαύρο δεν είναι χρώμα. Το άσπρο είναι αχρώματο (χωρίς απόχρωση) χρώμα. Το ένα από τα δύο δεν ήταν μάλιστα άσπρο αλλά ρουχα μαζι που πλυθηκαν και είναι βαμμένα ρόζ ενώ το άλλο δεν αντιπροσώπευε το απόλυτο κακό μαύρο αλλά αυτό στο οποίο μέχρι και ο υποχρεωτικά (εκ των περιστάσεων και της ευθύνης της εξουσίας) λογικός ροζ κυβερνήτης Τσίπρας αλλά και ροζ κυβερνητικά πρώην μέλη του μπαζ συμφώνησαν.


 • από th.alys πριν 2759 μέρες 5       

  "Ποιός δεν τις έχει καταδικάσει ξανά και ξανά και ξανά; "

  Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ που πήγε να δει τον Κουφοντίνα στο νοσοκομείο. Όλοι όσοι τους αποκαλούν ένοπλους αγωνιστές κι όχι τρομοκράτες. Αυτοί που υποδαυλίζουν το μίσος και δίνουν ραντεβού στα γουναράδικα. Οι πολιτικές νεολαίες που βγάζουν αφίσες κι ημερολόγια με καλασνικοφόρους. Όσοι, τάχα μου δήθεν με ανθρωπιστικά κίνητρα, κάνουν ότι δεν βλέπουν πως οι Μαζιώτηδες κι οι Ρωμανοί αυτού του κόσμου προσπαθούν να εκμεταλλευτούν κάθε παραθυράκι για να αποδράσουν και να συνεχίσουν την τρομοκρατική τους δράση.

  "Και φάνουμε έτσι στο πέμπτο στάδιο που είναι οι ιδεολογικές γειτονιές του φέισμπουκ"

  Homophily λέγεται και είναι τυπικό χαρακτηριστικό όλων των ανθρώπινων δικτύων. Δημιουργεί προβλήματα, σίγουρα όμως βοηθάει την ψυχική ηρεμία. Καλύτερα πλοκ παρά ηρεμιστικά.

  "Ίσως δηλαδή όποτε υπάρχει μια τέτοιου είδους εμπλοκή στο βάθος σκεφτόμαστε «έλα, άσε τώρα τις σαχλαμάρες, πες καθαρά τι εννοείς και που το πας, πες καθαρά αν είσαι με εκείνους ή με εμάς, πες καθαρά τι εξυπηρετεί αυτό που κάνεις»."

  Ίσως. #μπα_τι_μας_λες;

 • από dpant πριν 2759 μέρες 3       

  Ακόμη πιο ενδιαφέρον θα είχε αν έδινε και την προσωπική του ερμηνεία ως προς το γιατί αυτός όπως και οι πιο πολλοί άλλοι θαμώνες εγκατέλειψαν σταδιακά τους παραδοσιακούς καφενέδες κι εδώ και στον δίπλα μαχαλά για χάρη του Starbucks (facebook)

  Εκτός από το μεγαλύτερο δυνάμει ακροατήριο και τα όποια μπλινγκ μπλινγκ φήτσουρζ υποψιάζομαι ότι έπαιξε ρόλο η ενισχυμένη αίσθηση ασφάλειας που σου δίνει το Starbucks χάρη στη δυνατότητα του χωρίς πολλά πολλά μπλοκαρίσματος ενοχλητικού λόγου (ενοχλητικού κατά το "με ενοχλείς" του τίτλου).

  Ακόμη κι αν δεν χρησιμοποείς ποτέ ποτέ αυτή τη δυνατότητα, το να ξέρεις ότι την έχεις σαν ύστατο πυρηνικό όπλο ίσως σε κάνει εσένα λίγο πιο ανεκτικό και τον "ενοχλητικό" σχολιαστή λίγο πιο προσεκτικό, σε σχέση με τις αντίστοιχες συμπεριφορές σε έναν ιεραρχικά τελείως επίπεδο dog-eat-dog αναρχοκαφενέ όπως το παλιό μπαζ

 • από dkamen πριν 2757 μέρες 5       

  Ο μηχανισμός που τους έστειλε στο Facebook είναι ίδιος με το μηχανισμό που τους κάνει να μιλάνε όλοι για το ίδιο πράγμα στο Facebook και ίδιος με το μηχανισμό που τους κάνει να μισούν όποιον διαφωνεί: λέγεται αγελαίο ένστικτο, είναι η ακατανίκητη επιθυμία να "είσαι με αυτούς που πιστεύουν το Χ σαν εξήγηση του κόσμου" και όχι όπως λανθασμένα ισχυρίζεται η υπό συζήτηση ρηχή ψευτοανάλυση της πλάκας "να πιστεύεις το Χ σαν εξήγηση του κόσμου". Το τι ακριβώς λέει το Χ είναι εντελώς δευτερεύον, γι' αυτό για τυχαίο παράδειγμα θα δεις άτομα που αυτοπροσδιορίζονται σαν "δυνάμεις της ζωής" να κανουν θεατρικό έργο με τα παραληρήματα ενός κατά συρροήν δολοφόνου χωρίς να βλέπουν κάποια αντίφαση.

  Είναι πολύ πιθανόν να προσδοκάς δευτερογενή κέρδη (από adwords λόγω σίγουρου ακροατηρίου μέχρι κολακεία του εγωισμού, από ξενοπηδήματα μέχρι δημόσιες θέσεις) εντασσόμενος στην ομάδα και δεν υπάρχει ούτε ένας από αυτούς που να μην τα έδρεψε σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, όμως, when all is said and done, η βασική τους ιδιότητα είναι αυτή του ingroup με ρηχότατο και εξ ορισμού φανατισμένο λόγο.

 • από snaporaz πριν 2749 μέρες 4       

  Στην περίπτωση του buzz όμως είναι ο ολντ μποϋ και οι σύντροφοί του που έφυγαν με τον δηλωμένο στόχο να τα λένε μετάξυ τους χωρίς τους ενοχλητικούς.
  Το ότι ορισμένες φορές η κατάσταση ξέφυγε και ειπώθηκαν άσχημα πράγματα (βάζω και τον εαυτό μου μέσα) ισχύει, αλλά δεν πείθομαι ότι αυτός είναι ο λόγος. Χωρίς να αρνούμαι ότι σε επιμέρους ζητήματα είχαν δίκιο, συνολικά πιστεύω ότι φάνηκε η αδυναμία των περισσότερων θέσεων τους και αυτός είναι ο λόγος που αναζήτησαν την "ησυχία τους".

  Μπορεί βέβαια κάποιος να πει ότι έτσι το βλέπω εγώ, αλλά ο ολντ μπου την μέρα που κέρδισε το ΟΧΙ πόσταρε "σήμερα ηττήθηκε το μνημόνιο" ή κάτι αντίστοιχα εξωφρενικό. Ο λόγος που δεν θα έμπαινε να υπερασπιστεί αυτήν την θέση του στο μπαζζ είναι οι 1-2 καφρίλες που πιθανότατα θα άκουγε ή βαθύτερος;
  ο Ηλίας, ο τάλος κτλ που, πριν την 1/2015, μας εξηγούσαν σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο πως είναι απαραίτητο να έρθουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία για να δούμε άσπρη δεν μπαίνουν να υπερασπιστούν την εθνοσωτήριο επειδή το στομάχι τους δεν αντέχει τις προσβολές του dkamen;

 • από dpant πριν 2749 μέρες 1       

  @dkamen, snaporaz, το πώς και γιατί "ο ολντμπόυ και οι σύντροφοί του" έφυγαν από το μπαζ είναι ένα θέμα, το ότι κατόπιν παράτησαν εκείνοι το αντιμπάζ κι εμείς το μπαζ ένα άλλο, κάπως διαφορετικό

  Για το πρώτο ζήτημα δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι καινούριο να προστεθεί στα όσα έχουν ήδη ειπωθεί από χρόνια, το προηγούμενο σχόλιό μου αφορούσε το δεύτερο. Πιθανολογώ ότι η περισσότερη εξουσία που σου εξασφαλίζει "ο τοίχος σου" έπαιξε ρόλο για κάποιους (ίσως σταδιακά και υποσυνείδητα)

  ΝΑ πω επίσης εν παρόδω: θεωρώ τους συριζανέλ το καλύτερο που μας έχει συμβεί από τη μέρα που ο ΓΑΠ έκανε την στραβή με το δικό του παρολίγον "δημοψήφισμα".

  Διότι αποδείχθηκε ότι, πρώτον, το δίλημμα μνημόνιο ή δραχμή ήταν πραγματικό και όχι κατασκεύασμα των καθεστωτικών ΜΜΕ, δεύτερον, οι Ελ προτιμούν κατά πλειοψηφία μνημόνιο, εφόσον μετά την μεγαλειώδη τούμπα ξαναψήφισαν χαρωπά Τσιπς.

  ΔΕν ξέρω τι κακό μας περιμένει ακόμα στην επόμενη στροφή, ίσως κάτι πολύ χειρότερο από όσα έχουμε ήδη πάθει, πάντως και μόνο που έπαψε επιτέλους να μας βασανίζει αυτή η συζήτηση, αν δεν υπήρχε ο βάστα υπουργάρα θα έπρεπε να τον είχαμε εφεύρει.

  • από snaporaz πριν 2749 μέρες 5       


   Το μπαζζ εγκαταλείφθηκε γιατί οι περισσότεροι που συμμετείχαν εδώ είχαν ειλικρινές ενδιαφέρον για αντιπαράθεση (παρά τις όποιες αστοχίες στο ύφος) και επιχειρηματολογία και αυτό τώρα προφανώς δεν υπάρχει γιατί έφυγε η άλλη πλεύρα.

   Το γκάδερ εγκατελείφθηκε γιατί εγκαταλείφθηκαν οι πολιτικές θέσεις που ήθελαν να εκφράσουν. Δες τι μπαζζάρουν. Έχει καταρρεύσει το σύμπαν σε ζητήματα που υπό άλλη κύβερνηση η αριστερά θα είχε ξεσαλώσει (καραγκιοζιλίκια Θάνου, παρέμβαση σε ΜΜΕ, συνθήκες διαβίωσης προσφύγων κτλ) και αυτοί ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά με global ζητήματα ΓΑΠικού ενδιαφέροντος.

  • από Epanechnikov πριν 2749 μέρες 4       

   Προσωπικά βρίσκω τη στάση τους απλά αισχρή. Δεν είναι που δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον για αντιπαράθεση, δεν είναι που αποκλειστικό τους ενδιαφέρον για τη συμμετοχή στο μέσο ήταν η διάδοση του "πρωτογενή" (δηλαδή τον δημοσιευμένο στα blog τους) τους λόγου (στον οποίο δεν δέχονταν "δευτερογενή" κριτική), είναι που όλο αυτό το έκαναν βρισκόμενοι εξαιρετικά πλησίον ή αποτελούντες μέλη συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος του οποίου υπήρξαν ενεργοί πομποί προπαγάνδας.

  • από dkamen πριν 2749 μέρες       

   oh fuck it

  • από dpant πριν 2748 μέρες       

   @snaporaz, καλά δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε, εμένα μου φαίνεται προφανές ότι τα δυο μαγαζιά αράχνιασαν επειδή βασικά τα κατάπιε το fb

   Το γιατί ίσως το ψάξει συστηματικά κανας μηντιολόγος κοινωνιολόγος, network effect σίγουρα, κάποιοι πάνε πρώτοι οι άλλοι ακολουθούν, κτλ

   απλά λέω δεν μου φαίνεται άσχετο πως όταν έχεις κάτι "ενοχλητικό" να πεις πιο άνετα μάλλον σου βγαίνει οχυρωμένος στο φατσομπούκι παρά περιστοιχισμένος από dkamen, techiechan και άλλα λιοντάρια και μονομάχους

  • από snaporaz πριν 2748 μέρες 6       

   Epan έχεις και δίκιο - το αισχρότερο όλων μάλιστα είναι ότι τώρα δεν βγαίνουν ούτε εδώ, ούτε στο φ/β ούτε πουθενά αλλού να υπερασπιστούν αυτό που με τέτοια ένταση υποστήριξαν προ 1/2015 και ούτε βέβαια τώρα κλαίει κανείς για τα παιδάκια που λιποθυμούν από την πέινα στα σχολεία.

 • από zoutiri πριν 2741 μέρες       

  "καλά δεν είναι ανάγκη να συμφωνήσουμε, εμένα μου φαίνεται προφανές ότι τα δυο μαγαζιά αράχνιασαν επειδή βασικά τα κατάπιε το fb"

  φταιει και το φβ, αλλα αλλαζουν και οι γενιες ρε παιδια. Ειχαμε περισσοτερο χρονο, τωρα, δεν εχουμε τοσο.

  Κατα τα αλλα συμφωνω με σναπ, βλεπω γενικοτερη σιγη απο τους μεγαλους φωνακλαδες του συριζα, στο φβ ή αλλου.


Log in για σχολιασμό ή γίνε μέλος εδώ.

Ποιά μέλη του buzz ψήφισαν αυτή την καταχώριση