Vega / Όλα

Στάχτες (gasireu)

Εμένα θέλω να με κάψουνε. Να στρώσουνε τραπέζι με ένα σωρό κόλυβα να παίρνουν με τη φούχτα και δίπλα στις ρακές, τις στάχτες μου. Να παίζει μια ωραία ορχήστρα μόνο τραγούδια με λυγμό. συνέχεια..

Η ΔΗΜΑΡ και η Μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη (Ζενάκος))

Στην περίπτωση της ΔΗΜΑΡ μπορεί κανείς να δει [...] τη φιλελευθεροδημοκρατική ρητορική, τον λαϊκισμό, την άρνηση του ριζοσπαστισμού – όσο και τον οπορτουνισμό στην υπεράσπιση των ιδεών. συνέχεια..

Οι μάσκες και οι κουκούλες (Π. Μπουκάλας)

Η ιδέα του κ. Σαμαρά για τους «γνωστούς αγνώστους» είναι η ιδέα των ΜΜΕ: απολιτική, κομφορμιστική, μηχανιστική, αστυνομικίστικη. συνέχεια..

Η ευθύνη για τη βία ανήκει στον ισχυρό (Ζενάκος στην Καθημερινή)

Σε μια διαδήλωση, οι προετοιμασμένοι για καταστροφή είναι ίσως μερικές χιλιάδες [...] Καθώς, ωστόσο, η αστυνομία επιτίθεται απρόκλητα σε εκατοντάδες χιλιάδες, αρκετοί αρχίζουν κι αυτοί τον πετροπόλεμ συνέχεια..

Το ευρύ πεδίο του δημόσιου χώρου (Καρασαρίνης)

Η ειδοποιός διαφορά μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου στην ελληνική κοινωνία δεν έχει να κάνει μόνο με τη σχέση ατομικού – συλλογικού, αλλά και με την πολιτισμική διάστιξη μεταξύ καθαρού και βρόμικου. συνέχεια..

Σκόρπια, αλλά πάντως μαζί (ο δύτης των νιπτήρων)

[...] πάρα πολλοί από όσους θρηνούσαν αυτές τις μέρες για τα ιστορικά κτίρια δεν έβγαζαν κιχ όταν άλλα παρόμοια κατεδαφίζονταν ή μισοκατεδαφίζονταν για να χτιστούν βωβά και άλλα μεγαθήρια. συνέχεια..

ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΝ: Ευελφαλητεία (Τάλως)

Δεν είναι η πρώτη φορά που το πασοκικό παπατζιλίκι προσπαθεί να ανακατέψει και λίγη Σκανδιναβία για να γλυκάνει την καραμέλα της πραγματικής πολιτικής του. συνέχεια..

δὲν πένθησαν μὲ ἕνα κερὶ στὸ χέρι (George Le Nonce)

Τὴν Κυριακή, ἡ κυρία Διβάνη εἶδε μία εἰκοσιεξάχρονη, στὸ σπιτι της, μὲ τὴν τηλεόραση ἀνοιχτὴ στὸν τελικὸ τοῦ Master Chef, κρεμασμένη στὸ κινητὸ καὶ στὰ social media, νὰ κλαίει [...]. συνέχεια..

Ω, λα λα! Άρχισαν να πεινάνε, εκεί έξω… (Τσαγκαρουσιάνος)

Δεν μοιάζει ούτε σε σένα ούτε σε μένα. Εμείς έχουμε (ακόμα) τις καβάτζες μας - τις δουλειές μας. Είμαστε φλώροι κι ευνοημένοι. συνέχεια..

Γορίλας σε ατμομηχανή (Δύτης των νιπτήρων)

[...] και έτσι στη θέση του παλιού καλού αποικιοκρατισμού βλέπει κανείς έναν μεταμοντέρνο σχετικισμό [...] συνέχεια..

Σκίτσο ο κόσμος και ανελέητη ο θάνατος γομολάστιχα (Niemandsrose)

Δεν είχαμε προνοήσει να φέρουμε παραμύθια μαζί. Στο κομοδίνο βρήκα μια ποιητική συλλογή του Αργύρη Χιόνη. Εκείνο το βράδυ το κοριτσάκι αποκοιμήθηκε με ποίηση. συνέχεια..

Ο Joker και η εποχή του (Καρασαρίνης)

Αρπακτικός, αδίστακτος, μεθοδικός, ο Joker του Τζέρι Ρόμπινσον ίσως είναι τελικά ταιριαστή μεταφορά όχι μόνο των εχθρών του Batman αλλά και εκείνων των φίλων που απόλαυσαν τα κέρδη του. συνέχεια..