kensai / Δημοφιλή

Το έλλειμμα, το χρέος και τα νούμερα

Βέβαια, ακόμη και στον φανταστικό κόσμο που κηρύσσουν οι οπαδοί των ριζοσπαστικών λύσεων, θα πρέπει να υπάρχει μια αρνητική συνέπεια. Αυτή εκ των πραγμάτων θα είναι η στάση πληρωμών και των δανειστών συνέχεια..

Μετά το «μαζί τα φάγαμε»

Οταν κατέρρευσε ο σοβιετικός ολοκληρωτισμός, πολλοί «σύντροφοι» βρήκαν μια εξήγηση που αθώωνε τον κομμουνισμό και για την αποτυχία του. «Δεν έφταιγε το σύστημα«, είπαν. «Απλώς οι άνθρωποι που εκλήθησ συνέχεια..

Το μάθημα του συντεχνιασμού

Η συκοφαντημένη αστική δημοκρατία έχει ένα απλό κανόνα. Να κυβερνά η πλειοψηφία και όχι οι συντεχνίες, όσο μεγάλες κι αν αυτές θεωρούν ότι είναι. Αυτό είναι ένα μάθημα που πρέπει κάποια στιγμή να το συνέχεια..

Ταΐζοντας διευθυντές

Στην Αθήνα, λοιπόν, υπάρχουν 160 υπάλληλοι και 80 διευθυντές και προϊστάμενοι! Δηλαδή κάθε στέλεχος προΐσταται σε δύο υπαλλήλους! Ετσι γινόταν επιδοματική πολιτική στην Ελλάδα. Φτιάχνονταν διευθύνσει συνέχεια..

Ο Στέφανος Μάνος απαντά στον Economist

Εδώ και 20 χρόνια υποστηρίζω την ανάγκη περιορισμού της κρατικής δαπάνης. Εις μάτην όμως. Η κυβέρνηση δεν διανοείται να θίξει «τα κεκτημένα» και «τα κατεστημένα». Όπως άλλωστε δεν διανοείτο και η προ συνέχεια..

Αυτοαναφλεγόμενα μηχανήματα

Κάποια στιγμή όλοι, με πρώτους τα κυβερνητικά στελέχη, πρέπει να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Τα μηχανήματα δεν κάηκαν. Κάποιοι τα έκαψαν. Ηταν κάτοικοι της περιοχής; Ηταν οι γνωστοί-άγνωστοι π συνέχεια..

Το λίπος του κράτους

Περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων, λένε, δεν θέλουν. Και ορθώς, διότι οι οριζόντιες περικοπές είναι μεν πυροσβεστικές, αλλά είναι και ταυτοχρόνως άδικες. Μείωση δαπανών, δηλώνουν, δεν μπορούν. Τι συνέχεια..

Οταν δεν είμαστε όλοι Λίβυοι

Στην Ελλάδα των μεγάλων ευαισθησιών και των αριστερών χάπενινγκ δεν κουνήθηκε φύλλο για τις σφαγές των αμάχων Λίβυων. Οφειλόταν, άραγε, η σιωπή στο «αντιιμπεριαλιστικό παρελθόν» του συνταγματάρχη; Ή συνέχεια..

Ο μόνος Μάνος

Κάποτε, πριν πολλά χρόνια, ένα γραφείο ταξιδιών ονόματι Μάνος, διαφήμιζε τις υπηρεσίες του με το σλόγκαν «Μόνος ή Μάνος;». Προ ημερών παρακολουθούσα στην τηλεόραση μια συνομιλία των Στέφανου Μάνου, Π συνέχεια..

Screen icon Elizabeth Taylor dies

Dame Elizabeth Taylor, one of the 20th Century's biggest movie stars, has died in Los Angeles at the age of 79. συνέχεια..

Οι χειροκροτητές της ανομίας

Ξεχείλωσαν πάλι οι αριστερές αναλογίες. Αυτή τη φορά για το θέμα της Κερατέας. Ανασκαλεύτηκαν μνήμες της Λωρίδας της Γάζας. Ακούστηκαν διάφορα περί κατεχομένων. Αλλοι συνέκριναν τις συγκρούσεις στην συνέχεια..

Δεν πληρώνω

Δεν πληρώνουμε τα διόδια, δεν πληρώνουμε τα λεωφορεία και το μετρό, δεν πληρώνουμε φόρους, δεν πληρώνουμε τις τράπεζες και πάει λέγοντας. Νομίζουμε ότι κάνουμε αντίσταση! Εναντίον τίνος, όμως; συνέχεια..

Η επανάσταση του τζάμπα (Παγουλάτος, όχι Πάσχος)

Και ξάφνου, μέσα στο μπάχαλο μιας κοινωνίας σε κρίση, ο τζαμπατζής επιβάτης κι ο έμπορος που δεν δίνει απόδειξη απέκτησαν τη θεωρητική τους νομιμοποίηση: ασκούν, λέει, το δικαίωμα της ανυπακοής. συνέχεια..

Αναζητώντας το πρόβλημα της χώρας

Δίκιο έχει: η κουρελαρία στο κέντρο της Αθήνας δεν είναι «το πρόβλημα της χώρας». Κατά μία άποψη, ούτε τα γκράφιτι στην αθηναϊκή τριλογία είναι «το πρόβλημα της χώρας». Αν μάλιστα σκεφθεί κανείς ότι συνέχεια..