maikaek / Νέα

Συνέδριο με θέμα Μικρασιατικός Ελληνισμός παρελθόν παρόν και μέλλον

Ειδικά σήμερα που το πρόβλημα του ρατσισμού γιγαντώνεται καλό είναι να θυμηθούμε το παρελθόν. Ένα συνέδριο με θέμα «Μικρασιατικός Ελληνισμός: Παρελθόν, Παρόν & Μέλλον», η συνεύρεση των απανταχού απο συνέχεια..

Τί είναι δημοκρατία; (αναρωτιέμαι και γω καμιά φορά)

Το ερώτημα τέθηκε σε έναν αριθμό ακτιβιστών και πολιτικών αναλυτών από δεκαοχτώ πόλεις του κόσμου, που μετέχουν στην μεγάλη έκθεση του ΕΜΣΤ.
Το ερώτημα ανιχνεύει διαφορετικές προσεγγίσεις στο πώς θ συνέχεια..

Πήραν το μήνυμα;

Είχα υποτιμήσει τους συμπατριώτες μου μα τελικά ένα ποσοστό 45% έστω και αργά ξύπνησε και δεν συμμετέχει στο παιχνίδι τους, δε μασάει τον ταραμά τους. Αν φτάσει το 75-80% υπάρχει και περίπτωση να βγο συνέχεια..

Ακτιβιστές ελευθερώνουν Μινκ

Ακτιβιστές οικολόγοι ελευθέρωσαν χιλιάδες γουνοφόρα ζώα από εκτροφεία. Ανάληψη ευθύνης με προκήρυξη.. συνέχεια..

Τελευταίο οχυρό της αλήθειας τα blogs

Οι τράπεζες και τα δημόσια κτίρια κοντά στη βουλή ήταν σίγουρο πως θα δεχθούν επίθεση. Δε σας φαίνεται παράξενο που η Μαρφίν, η νομαρχία κ.α λειτουργούσαν; συνέχεια..

Gabriel Garcia Marquez.λίγο πριν το τέλος

Gabriel Garcia Marquez. Ο μεγάλος αυτός Κολομβιανός συγγραφέας αποσύρθηκε από τη δημόσια ζωή, παλεύοντας με την επάρατο νόσο.
Νιώθοντας ότι το τέλος πλησιάζει έγραψε μια επιστολή για να αποχαιρετίσε συνέχεια..

Google - UNESCO συνεργάζονται

Συμφωνία Google - UNESCO για να ανεβάσουν στο Διαδίκτυο τα φυσικά και αρχιτεκτονικά μνημεία της παγκόσμιας κληρονομιάς. συνέχεια..

Δικάζουν 12χρονο γιατι έφαγε κλεμμένο σοκολατάκι

Δικάζεται σήμερα στην Αυστραλία ένας 12χρονος Αβορίγινας για κλεπταποδοχή. Ο λόγος; Δέχθηκε σοκολατάκι σε σχήμα βατράχου μηδαμινής αξίας, το οποίο του πρόσφερε φίλος του. Το σοκολατάκι είχε κλαπεί απ συνέχεια..

20 χρόνια μετά από την πτώση του τείχους

Λεπτομέρειες για την ανέγερση, τη δομή και την πτώση του τοίχους του Βερολίνου θα δείτε σε τρία βίντεο-ντοκιμαντέρ παρακάτω.
Το τείχος χτίστηκε με εντολή της ηγεσίας του Ενιαίου Σοσιαλιστικού Κόμματ συνέχεια..

Εξορία Ερζερούμ-Άσκαλε 1943

Οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης υπέστησαν πολλά δεινά από το Τουρκικό κράτος, το οποίο καταπατούσε συστηματικά τα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Το ημερολόγιο του Κωνσταντίνου Κιουρκτσόγλου το οποίο ε συνέχεια..

Blog action day

Η υπερθέρμανση του πλανήτη και η συνακόλουθη κλιματική αλλαγή είναι κάτι που πρέπει να μας προβληματίζει όλους. Το λιώσιμο των πάγων και η άνοδος της στάθμης των θαλασσών δεν είναι το μόνο επακόλουθο συνέχεια..

H τεχνολογία προκαλεί άγχος

Λίγο πολύ μας λένε ότι από τα πολλά e-mail κινδυνεύεις να αυτοκτονήσεις. Ο επικεφαλής της οικονομικής διεύθυνσης της France Telecom, Ζερβέ Πελιζιέ δεν επέρριψε άμεσα την ευθύνη για τις αυτοκτονίες σ συνέχεια..

Έκθεση φωτογραφίας με τους Γιατρούς χωρίς σύνορα

Το φωτογραφικό αυτό οδοιπορικό του Γιάννη Κολεσίδη στη Ζάμπια, το Νίγηρα και την Ινδία, ακολουθώντας τους γιατρούς χωρίς σύνορα, παρουσιάζεται στην αίθουσα «Τάκης Παπατσώνης» της «Τεχνόπολις» του Δήμ συνέχεια..

Δειμοκρατία

Δείμος στην Ελληνική μυθολογία γιος του Άρη και της Αφροδίτης, η προσωποποίηση του τρόμου. Στην αστρονομία μαζί με το Φόβο είναι οι δύο δορυφόροι του πλανήτη Άρη.
συνέχεια..

Ένας άγνωστος παράδεισος στη Μεσσηνία

Στη Μεσσηνία 32 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα βρίσκεται το Πολυλίμνιο. Αν περπατήσετε λίγα λεπτά από τη Χαραυγή του Δήμου Βουφράδος θα βρεθείτε σε ένα κρυφό παράδεισο από μικρές λίμνες και καταρράκτες, συνέχεια..