maria / Δημοφιλή

Old Boy: Ζιγκ Χάιλ στις Νερατζιές

«Σήμερα, διαστρέφονται και οι μεγαλύτερες ιστορικές αλήθειες και αποσιωπούνται πανθομολογούμενες πραγματικότητες, όπως επί παραδείγματι, μαθαίνουν τα παιδιά ότι τους Γερμανούς, οι οποίοι μόνοι τους, συνέχεια..

Τα άλλα εθνικά θέματα - Μανδραβέλης

Κι ενώ η Ελλάς μαχόταν στα πεδία του Βουκουρεστίου για το όνομα της ακατονόμαστης γείτονος, μια αθόρυβη επανάσταση γίνεται σε μια άλλη γωνιά της γης, εκεί που κατοικεί πραγματικός ελληνισμός και όχι συνέχεια..

Old Boy: Η λυτρωτική δειλία του Γιώργου Τζελίλη

Έντεκα (αρσιβαρίστες και αρσιβαρίστριες που πιάστηκαν ντοπέ).
Αν ο Γιώργος Τζελίλης είχε λίγο περισσότερη ψυχή, όλα σήμερα θα φάνταζαν αλλιώς· αλλά ο Τζελίλης ήταν το μόνο μέλος της ελληνικής ντιμ τ συνέχεια..

Old Boy: Φωτορεπορτάζ

Το διπλωματικό σκάκι μεταξύ Σκοπίων και Αθηνών συνεχίζεται. Με αιφνιδιαστική τους κίνηση οι Σκοπιανοί τείνουν χείρα φιλίας προς την πλευρά της «Χρυσής Αυγής», παρουσιάζοντας την σημαία των πιο άγριων συνέχεια..

Old Boy: Η τεθλασμένη

Με διαφορά μιας μόλις μέρας (αλλά και 32 χρόνων ζωής ως υπενθύμιση της έλλειψης ισοζυγίου δικαιοσύνης) πέθαναν στα ψέματα, στις 18 Μαρτίου ο Άντονι Μινγκέλα, στα 54 του και στις 19 Μαρτίου ο Πωλ Σκόφ συνέχεια..

Ασφαλιστικό (Ι):Γιατί χρειάζεται μεταρρύθμιση - The Reality Tape- y

Μπορώ να καταλάβω την αντίθεση στο νόμο Πετραλιά, που ούτε αίρει τις αδικίες του σημερινού συστήματος, ούτε εξασφαλίζει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του.4 Αλλά βρίσκω μάλλον θλιβερή την αντανακλαστικ συνέχεια..

Συμβίωση και Εκκλησία (Κ)

Με το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου η πολιτεία έρχεται να ρυθμίσει νομικά μια πραγματικότητα που όλοι πλέον, πλην των ακραίων συντηρητικών, γνωρίζουν ότι υφίσταται. Καλό θα ήταν, βέβαια, να λάβει παράλλη συνέχεια..

Old Boy: Αμ πως;

Μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου το ελληνικό κράτος σημειολογεί ξανά την παρουσία του στην Ολυμπία, αν όχι τόσο με την μνημειώδη αδυναμία του να διατηρήσει λίγα λεπτά παγκόσμια μεταδιδόμενου κι εξόχω συνέχεια..

Η εμπειρία του blogging", εντυπώσεις - Oneiros

Εντυπώσεις απ' την εκδήλωση της Καβάλας για το blogging, με κεντρικούς ομιλητές τον Πάνο Ζέρβα και την Κωνσταντίνα Δελημήτρου. συνέχεια..

Στα κατεχόμενα του Θιβέτ - Μανδραβέλης

Τι περίεργη που είναι η ελληνική γλώσσα! Ενώ πολλοί έφτασαν να χαρακτηρίζουν τη θηριώδη καταστολή των Ισραηλινών στην Παλαιστίνη με τους πιο ακραίους όρους, όπως είναι «Ολοκαύτωμα», η εξίσου θηριώδης συνέχεια..

Εικόνες της παράδοσης - Ξυδάκης

Η πρόσφατη αλλαγή λογότυπου, εταιρικής ταυτότητας και ονομασίας από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (Hellenic Post Bank) μάς λέει κάτι για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται
τον εαυτό τους και την παράδοση οι συνέχεια..

Χωρίς τέλος - βλέμμα (Ξυδάκης)

Και οι δύο ταινίες που σάρωσαν τα Οσκαρ φέτος μιλούν για βία, ερήμωση, μοναξιά, χρήμα, ωμή δύναμη, αποξένωση, θάνατο. Το «Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους» των αδελφών Κοέν, και το «Θα χυθεί αίμα συνέχεια..

Τα αρκτικόλεξα του ασφαλιστικού - Μανδραβέλης

Το καλύτερο που μπορεί να πει κάποιος για το νέο νομοσχέδιο περί κοινωνικής ασφάλισης που συζητείται τώρα στη Βουλή είναι ότι θα μας μάθει πολλά νέα αρκτικόλεξα. Έτσι κοντά στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και ΟΑΕΕ (πο συνέχεια..

Παλαιές συντεχνίες σε νεωτερικούς καιρούς - Ξυδάκης

Η αναστάτωση στην αστική ζωή των τελευταίων ημερών, με την απρόβλεπτη και επαναλαμβανόμενη συσκότιση, με τους δημόσιους οργανισμούς να ημιλειτουργούν λόγω διακοπών ρεύματος, με τα σκουπίδια να απειλο συνέχεια..