nikoxy / Δημοφιλή

Η ενσωμάτωση της Αν. Γερμανία μοιάζει με της Ελλάδας | Χατζηϊωσήφ

Οξυδερκής ανάλυση της επιχείρησης Treuhand 1991-93 και αναλογίες με τον σχεδιαζόμενο μετασχηματισμό της πτωχευμένης Ελλάδας σήμερα. Η γερμανική ηγεμονία και η μυωπία των εγχώριων ελίτ. συνέχεια..

Αντάρτες πόλεων και ποινικοί στην Ιταλία των΄70s ― και οι αναφορές της Σέχτας στους ιταλικούς NAP

Χρονικό των ιταλικών anni di piombe και διασυνδέσεις των ένοπλων ομάδων με ποινικούς.
Ποιος ήταν ο Τζουζέπε Ρομέο που τσιτάρησε η Σέχτα στην περισνή της προκήρυξη. συνέχεια..

Μια φούσκα ήταν η ελληνική μπλογκοκοινωνία /Sraosha

Μετά η φούσκα έσκασε, όπως σκαν όλες οι φούσκες στο τέλος, εισέρρευσε ο μολυσμένος αέρας της ελληνικής πραγματικότητας (μπλαμπλά, μπλαμπλά, μπλα, μπλα, μπλα, κτλ. κτλ. κτλ.) και η φούσκα εξαχνώθηκε. συνέχεια..

Οι νέοι φιλελεύθεροι (Νικόλας Σεβαστάκης)

«Από το Athens Review of books μέχρι το ΕΚΕΒΙ, από την Καθημερινή μέχρι το Protagon.gr, από τη φιλελεύθερη Αριστερά μέχρι το «φωτισμένο» συντηρητισμό διαμορφώνονται πλέον αξιοσημείωτες συγκλίσεις. Ο συνέχεια..

Με τι διαφωνεί η Σώτη Τριανταφύλλου; [Radical Desire]

«Διαφωνεί απόλυτα και ριζικά, δογματικά θα έλεγε κανείς, με μια διαφωνία την οποία η ίδια βαφτίζει απόλυτη, ριζική και δογματική.» Ο Radical Desire σε διαλεκτικά κέφια. συνέχεια..

Μας δάνειζαν 20 δισ., τον Φεβρουάριο, και δεν τα πήραμε

Ενα "χαρτί"... Που δημοσιοποιείται μετά τρεις μήνες... Οταν όλα έχουν μπει σε τροχιά... Με διαρροή σε εξωσυστημικό μέσο...
Με πάσα επιφύλαξη, αλλά ν' ακουστή!
(και να ερευνηθεί) συνέχεια..

Τέρμα πια τα ψέματα || You pay your crisis

Δ. Καζάκης: Γιατί πρέπει να αφήσουμε τη χώρα να ξεπουληθεί έως και την τελευταία πέτρα της μαζί με το λαό της για ένα χρέος που έτσι ή αλλιώς δεν μπορεί να ξεπληρωθεί; συνέχεια..

Aναδιάρθρωση του χρέους - Κώστας Μέγηρ

«Το ποσό βοήθειας από το ΔΝΤ είναι περιορισμένο και η προσφυγή σε αυτό μπορεί να φέρει οφέλη μικρής εμβέλειας. Η λιγότερο αρνητική λύση είναι η αναδιάρθρωση του χρέους κατόπιν διαπραγματεύσεων με του συνέχεια..

To ακροδεξιό Jobbik πρωταγωνιστεί στην Ουγγαρία του ΔΝΤ

Το ακροδεξιό κόμμα Jobbik καταδιώκει τσιγγάνους, γκέι και εβραίους (με αυτή τη σειρά), επιδιώκει την απόσπαση της Τρανσυλβανίας από τη Ρουμανία και φιλοδοξεί να πιάσει 15% στις εκλογές της Κυριακής. συνέχεια..

Οι 49 διανοούμενοι και ο απολυμένος Ντίνος Παλαιστίδης

«Θεμελιακή προεικόνιση σφοδρών ανακατάξεων σε χώρους που επί μακρόν προστατεύθηκαν από κάθε πίεση για την ανάληψη πολιτικής ευθύνης.» Το κείμενο-απάντηση στους 49 διανοούμενους υπέρ της Αγρας, από το συνέχεια..

Ποιος φοβάται τον Οσκαρ Λαφοντέν;

Χρονικό της αποχώρησης του Λαφοντέν από την ηγεσία της Die Linke. Η σύγκρουση "πραγματιστών" και "ιδεολόγων". Αναλογίες με την Kομμουνιστική Επανίδρυση της Ιταλίας, αλλά και με τον καθ' ημάς ΣΥΝ και συνέχεια..

Οι Έλληνες και η υποκειμενική αλήθεια της κρίσης (Radical Desire)

«Οι Έλληνες του 2010 νιώθουν, σε ένα επίπεδο τουλάχιστον, ταυτόχρονα προδομένοι από τις ελπίδες τους και μελαγχολικά πεπεισμένοι ότι ο κόσμος που χάνεται δεν άξιζε ποτέ να σωθεί, δεν είχε ποτέ τίποτε συνέχεια..

Αλκοολισμός και κατάθλιψη στο νεότερο καπιταλισμό (Ρωσία-Ιαπωνία)

Ο Μέσος Όρος ζωής των Ρώσων το 1950 ήταν 63 έτη, το 1985 τα 65 έτη και σήμερα τα 60 έτη, 16 χρόνια λιγότερα από τους άνδρες άλλων Ευρωπαϊκών χωρών. [...]
Ένας στους τρεις άνδρες πεθαίνει μεταξύ των συνέχεια..

ελληνική ιθαγένεια « Herr K.

Aλλάζουν ριζικά οι προϋποθέσεις χορήγησης της ελληνικής ιθαγένειας. Aς δούμε τι ισχύει σε άλλες χώρες. Σύγκριση με τα έξι ιδρυτικά μέλη της ΕΟΚ (πηγές τα επίσημα κυβερνητικά σάιτ).
Μακράν, οι χαλαρό συνέχεια..