philos / Ψηφισμένα

Η Ιστορία Του Βιβλιοπωλείου Atlantis Στην Οία (θοδωρής γεωργακόπουλος)

Το βιβλιοπωλείο Atlantis στην Οία είναι ένα μικροσκοπικό υπόσκαφο υπόγειο απάνω στον κεντρικό δρόμο του χωριού, ανάμεσα στα καταστήματα με έργα τέχνης, μπιμπελό, σουβενίρ, καφέ και φαγητό. συνέχεια..

Ένας γλυκός άνθρωπος (ΖΑΚΤ-ΦΡΑΚΤ)

Είχε μείνει ένα άρθρο να παραδώσω.Περνούσαν οι μέρες, στοίβες τα βιβλία, ουρά οι εργασίες, σε κούτες τα ερωτηματολόγια, τριπλοί οι καφέδες, εμφανείς όσο ποτέ οι μαύροι κύκλοι. συνέχεια..

Υπέρ Αστρολογίας (V for VALIS)

Μα αν θέλουμε πραγματικά ο άλλος να δει το φως το αληθινό της επιστήμης και να ξεκολλήσει από τα μυθεύματα, τότε ας τον βοηθήσουμε να γίνει λιγότερο πιόνι στο παιχνίδι της ζωής! Ας του δώσουμε τη μισή μας περιουσία. συνέχεια..

Νοικοκυραίοι, ραντιέρηδες, καιροσκόποι (Από τον Αρίστο Δοξιάδη)

Είναι σημαντικό το εξής: ο θεσμός ορίζει την εξειδίκευση και όχι το αντίστροφο. Δηλαδή, επειδή είμαστε μια κοινωνία μικροεπιχειρηματιών, δεν μπορούμε να παράγουμε ηλεκτρονικές συσκευές – και όχι, επε συνέχεια..

Ταπεινωμένος και βιασμένος | Mediasoup

... ο πιο αφοσιωμένος εργάτης της ομάδας χώνοντας στην κυριολεξία ένα γκλόμπ πάνω από το παντελόνι μου, στον πρωκτό μου με ρωτούσε τι ομάδα είμαι στο ποδόσφαιρο... συνέχεια..

αναρωτιέμαι: υπάρχουν ακόμα άνθρωποι ξέγνοιαστοι? Άνθρωποι που (gademissa)

αναρωτιέμαι: υπάρχουν ακόμα άνθρωποι ξέγνοιαστοι? Άνθρωποι που χαμογελάνε και χαζοκουβεντιάζουν? Μα πώς? Δεν τους απασχολεί το βιοποριστικό? Πού βρίσκουν λεφτά και παν ταξίδια, βάζουν βενζίνη, πληρώνουν τις δόσεις τους στα δάνεια?Εγώ δυστυχώς έχασα το γέλιο μου. συνέχεια..

Επιχειρώντας και πάλι... (Nick Drandakis)

Σε όλη μου τη ζωή ήμουν επιχειρηματίας.Τα τελευταία 8 χρόνια ήταν η εξαίρεση. συνέχεια..

Φιλανδικά μαύρα κοράκια (Ovi Greek stories)

Χτες ξυπνήσαμε το πρωί πιστεύοντας ότι ζούσαμε σε μια δημοκρατική χώρα, σε ένα κράτος πρόνοιας που η ισότητα και ο σεβασμός ήταν τρόπος ζωής και πήγαμε για ύπνο αντιλαμβανόμενοι ότι ο ένας τουλάχιστον μεταξύ των πέντε Φιλανδών γύρω μας είναι ξενοφοβικός ρατσιστής και ομοφοβικός. συνέχεια..

Το #1821 και η αλήθεια... (ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ)

Η μνήμη του ανθρώπου είναι εξαιρετικά κοντή.Τόσο ώστε χρειάζονται χονδρικά μόλις 40-50 χρόνια για να ξεχαστούν τα δεινά του 2ου παγκοσμίου πολέμου, 10-15 χρόνια για να ξεχαστεί η καταστροφή του Τσερνόμπιλ και ελάχιστα χρόνια ή μήνες για να αμεληθούν όσα τραγικά συμβαίνουν σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο.Κλασικό παράδειγμα η μαζική πολιτική αμνησία των Ελλήνων. Αξίζει να ρίξουμε το βλέμμα προς τα πίσω για να διαπιστώσουμε την ευκολία με την οποία οι συμπατριώτες μας ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις, μετέτρεψαν τον Τρικούπη σε Γουλιμή, επέτρεψαν να τους κυβερνήσουν άνθρωποι όπως ο Κονδύλης, ο Γούναρης, ο Τσαλδάρης, χαρακτήρισαν τον λαοπλάνο Γεώργιο Παπανδρέου (senior) σε "γέρο της δημοκρατίας". συνέχεια..

επίδομα ανεργίας με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια (vrypan|net|weblog)

“Από το 2012 το επίδομα ανεργίας θα δίνεται σε κάποιους με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια”, το ζήτησε λέει ο Όλι Ρεν. συνέχεια..